INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U19 porazila Letohrad 3:2, vítěznou branku vstřelil Kincl

U19 – Naše U 19 vybojovala své šesté vítězství v sezoně. Po podzimních výhrách nad Cidlinou Nový Bydžov, Rapidem Liberec, Varnsdorfem, na jaře pak v Třebši a nad Trutnovem zdolala Letohrad 3:2, a uhájila tak své postavení na 10. místě tabulky. Do střelecké tabulky se zapsali Jan Komers a dva beci: David Huleš a Marek Kincl – věkem ještě mladší dorostenec, pro něhož to byla premiérová trefa za U 19 v České lize staršího dorostu.

První májová sobota přinesla hodně podmračené počasí, a tak zápas sledovala jen hrstka diváků. Do sestavy se vrátil Tom Linh se Supem a skóre se začalo hýbat už po pěti minutách hry. Kapitán Dušek poslal dlouhý balon na Komerse, ten s ním udělal několik kroků a z rohu vápna bodlem nečekaně propálil brankáře Ordoše: 1:0! Komi se tím současně s celkově sedmi góly osamostatnil v čele tabulky střelců naší U 19.

Soupeř zpod Orlických hor potom převzal iniciativu, měl víc ze hry a pokoušel se stále o střelbu. Po necelé půlhodině hry se také dočkal, když využil velkého zaváhání uprostřed naší obrany a Slodičák ve 28. min. srovnal na 1:1.

Čtyři minuty po vyrovnávací brance mohl poslat Vyšehrad opět do vedení Sup, z úhlu šel sám na brankáře, ten se ale tentokrát překonat nenechal. A hned o minutu později měl ještě větší šanci Komers, který, ač tísněn, zblízka minul.

Pět minut po změně stran nastala pro mladé šemíky nejkritičtější chvíle celého utkání, hosté totiž nastřelili břevno. Kdoví, jak by se zápas dál vyvíjel za případného stavu 1:2…

V 59. min. už Vyšehrad znovu vedl. Po závaru před bránou hostí Sup ustoupil s balonem směrem k rohovému praporku, přihrál jej Tomovi, ten jej posunul Žampu, který už „namazal“ do zakončení Hulešovi. Náš obránce trefil placírkou k tyči: 2:1!

Tři minuty nato napálil Komers tyč, a to samé i čtvrt hodiny před koncem utkání Dušek, i když ze situace, již hostující brankář velmi podcenil. Mezitím ovšem padl třetí gól domácích, který se nakonec ukázal být rozhodujcí pro výsledek celého utkání. V 70. min. Tom Linh zleva poslal centr do vápna, kde jej Východočeši sice odvraceli, ale dost nedůrazně, a tak se k němu probil Kincl. Propálil brankáře Ordoše a hráči v oranžových dresech vedli už 3:1!

Vytouženého klidu pro závěr zápasu se ale mladí šemíci beztak nedočkali. V 80. min. si totiž naši zadáci opět na chvilku zdřímli, Slodičák si proto celkem snadno proklestil cestu až k Dvořákově bráně a zblízka pak neměl žádný problém vstřelit kontaktní branku na 3:2.

Žádné závěrečné drama se ovšem nekonalo, naopak v 84. min. mohl zvýšit Rodina, těsně ale minul. Letohrad se dostal ještě do zakončení v 90. min. ze standardky, jenomže její exekutor vysoko přestřelil Dvořákou bránu.

Zápas s Letohradem byl prvním v rámci tzv. anglického týdne s vloženou středou. Ta je totiž na programu právě nyní 7. května a naše U 19 pojede za soupeřem až do Varnsdorfu, kde nastoupí proti domácím od 17 hodin. Netradičně v neděli odpoledne pak přivítá lídra soutěže, kterým je rezerva Slavie, obvyklý suverén této soutěže. Utkání Vyšehrad – Slavia B se uskuteční v neděli 11. května v 16.30 hod.


Trenér František Mysliveček: „Vítězství jsme si zasloužili, o ten jeden gól jsme byli lepší. První půle však byla z naší strany rozpačitá. Sice jsme se dostali do vedení, ale po hrubce obrany jsme inkasovali vyrovnávací branku a kluci nebyli sto se z toho vymanit. Po pauze jsme provedli jisté změny v sestavě a kluci začali hrát s větším nasazením, což bylo nakonec rozhodující. Škoda, že za stavu 3:1 jsme si zápas zkomplikovali další chybou v defenzivě, ale to nás trápí po celou sezonu. Před týdnem na Žižkově jsme propadli v útočné fázi, zato teď nám v tomto směru pomohli další hráči, kteří vnesli do hry víc pohybu. Fotbal, který předvádíme, má sice stále nedostatky, to je zjevné, ale stále se snažíme je odstraňovat už ve středu ve Varnsdorfu bychom rádi znovu urvali nějaké ty body. Stále je tady totiž ještě možnost, abychom se právě s ním poprali o deváté místo tabulky. S béčkem Slavie potom budeme hrát v neděli odpoledne.“

Autor vítězné branky Marek Kincl: „Tom Linh zatáhl balon po levém křídle a já jsem čekal na odražený balon. K němu jsem se také dostal, protože hráči Letohradu na vápně míč nedůrazně odhlavičkovali. Sedlo mi to, nártem jsem prostřelil brankáře Letohradu. Za devatenáctku jsem sice dal jeden gól už v zimní přípravě, ale tohle je první v mistráku. Jsem rád, že jsem to trefil, tím spíš, že před týdnem jsem v zápase U 17 v Písku neproměnil penaltu. Takže tohle je pro mě něco jako satisfakce.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – OEZ Letohrad 3:2 (1:1)

Branky: 6. Komers, 59. Huleš, 70. Kincl – 28. a 80. Slodičák.  

Střely na branku: 15:17. Střely mimo: 8:6. Rohy: 9:7. Přímé kopy: 3:7.

Rozhodčí: Vlček – Hruška, Kalcovský. ŽK: Křemen (Vyšehrad).

Diváků: 25.


Vyšehrad U 19: Dvořák – Kincl, Křemen, Dušek, Huleš – Sup, Řezáč (51. Ljubinkovič), Rodina (86. Kokeš), Tom Linh (73. Vojtěch) – Horváth (51. Žampa), Komers (76. Kadlec). Na lavičce byl ještě připraven brankář Blahovec. Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

7 – Komers

6 – Sup

5 – Žampa

4 – Dušek, Horváth

3 – Huleš

2 – Š. Klíma, Kokeš, Long-Čip, Rygl

1 – Kincl, Kozel, Krejcar, Tom Linh, Ljubinkovič, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

9 – Žampa

4 – Dušek, Horváth, Řezáč, Sup

3 – Komers, Long Čip, Tom Linh

2 – Kadlec

1 – Š. Klíma, Kozel, Rodina, Rygl, Vojtěch


Utkání Vyšehrad – Letohrad v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Vyšehrad – Letohrad 7:1

Jaro 2012: Letohrad – Vyšehrad 1:4

Podzim 2012: Letohrad – Vyšehrad 2:4

Jaro 2013: Vyšehrad – Letohrad 1:3

Podzim 2013: Letohrad – Vyšehrad 4:1

Jaro 2014: Vyšehrad – Letohrad 3:2

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...