INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 statečně vzdorovala, ale vítězství 2:1 bral lídr tabulky

U 19 Velmi důstojný a statečný výkon převedla v neděli v podvečer naše U 19 v souboji s lídrem tabulky a nejlepším týmem České ligy staršího dorostu, kterým je B-tým Slavie. Mladým šemíkům hodně pomohl rychlý vedoucí gól Ljubinkoviče po rohu kapitána Duška, pak ale mnohdy jen s vypětím všech sil vzdorovali strojovým, precizním a viditelně zažitým kombinačním akcím fotbalově velmi zdatného protivníka. Favorizovaní svěřenci trenéra Adama Petrouše si nakonec odvezli z Vyšehradu tři body za vítězství 2:1, stálo je však docela dost úsilí.

Už ve 4. min. mladí borci v modrých dresech vybojovali roh, kapitán Dušek poslal míč do vápna, tam se ocitl nejvýš Ljubinkovič a hlavičkoval přesně k tyči: 1:0!

Hráče v „sešívaných“ dresech to zjevně zaskočilo, jako budoucí profesionální fotbalisté se ale dokázali velmi rychle oklepat a ihned se pustili do dobývaní Dvořákovy branky. Ve 20. min. vyrovnal Pecháček na 1:1. Jen za první půli měli mladí slávisté dalších šest gólových šancí, jedna z nich skončila ve 33. min. na břevnu domácí brány. Na druhé straně mohli jít mladí šemíci těsně před poločasem opět do vedení, kdy Dušek zahrával roh a balon proletěl vápnem přes mnoho hráčů, aniž by jej někdo zasáhl. Ale i tak v první půli naše U 19 vytěžila z jediné střely na bránu gól, další dvě pak šly mimo.

Už to samo o sobě svědčilo o převaze hostí, která po obrátce ještě narostla. Z pěti čistých gólových šancí byl gól jen v 79. min., kdy Bezdička rozhodl zápas: 1:2. Jenomže už předtím v 74. min. po dlouhém centru od Huleše Dušek hlavičkoval do břevna branky hostí! Ve druhé půli ale trefila břevno i Slavia.

Ještě v 83. min., tedy čtyři minuty po druhém gólu Slavie, zahrával Dušek až téměř od domácí lavičky trestný kop, míč prolétl celým vápnem těsně okolo zadní tyče do zámezí. Na skóre 1:2 se už nic nezměnilo.

Naši U 19 nyní čeká utkání na půdě čtvrtého týmu tabulky v Náchodě. A budou si muset kvůli tomu v sobotu 17. května hodně časně přivstat, hraje se totiž v 10 hodin dopoledne.


Vedoucí mužstva Vyšehradu František Řezáč: „Podali jsme tentokrát opravdu velmi dobrý a hodně bojovný výkon, přestože Slavia měla hlavně ve druhé půli místy až drtivou převahu. Kluci po zápase padali na hřiště únavou i zklamáním, byli blízko tomu, aby obrali favorita o body a dovedli utkání k remíze. Takhle hrát pokaždé, měli bychom teď alespoň o patnáct bodů víc a s tím jistotu, že skončíme nejhůř do osmého místa. Ale bohužel, realita je jiná. Limituje nás nedostatek hráčů, stále je někdo mimo hru a často větší počet hráčů současně. Nastoupili jsme tentokrát jen se třemi hráči ročníku 1995: Hulešem, Duškem a Komersem.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Slavia Praha B 1:2 (1:1)

Branky: 4. Ljubinkovič – 20. Pecháček, 79. Bezdička.

Střely na branku: 6:14. Střely mimo: 5:21. Rohy: 2:6. Přímé kopy: 2:6.

Rozhodčí: Štefan – Hurych, David. Bez karet.

Diváků: 40.


Vyšehrad U 19: Dvořák – Kincl, Ljubinkovič (63. Křovák), Křemen, Huleš – Dušek – Sup, Rodina (73. Horváth), Řezáč (27. Kozel), Vojtěch – Komers. Na lavičce byl ještě připraven brankář Blahovec. Trenér František Mysliveček.


Střelci branek U19 v České lize dorostu:

7 – Komers, Sup

5 – Dušek, Horváth, Žampa

3 – Huleš

2 – Š. Klíma, Kokeš, Ljubinkovič, Long-Čip, Rygl

1 – Kincl, Kozel, Krejcar, Tom Linh, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

9 – Žampa

7 – Dušek

5 – Horváth

4 – Řezáč, Sup

3 – Komers, Long Čip, Tom Linh

2 – Kadlec

1 – Š. Klíma, Kozel, Rodina, Rygl, Vojtěch


Utkání Vyšehrad – Slavia B v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Slavia B – Vyšehrad 1:1 (branka Vyšehradu: Christov)

Jaro 2012: Vyšehrad – Slavia B 3:2 (branky: Balcárek 2, Bernard)

Podzim 2012: Vyšehrad – Slavia B 2:5 (branky: Pikous 2)

Jaro 2013: Slavia B – Vyšehrad 4:2 (branky: vlastní a Inneman)

Podzim 2013: Slavia B – Vyšehrad 6:1 (branka: Žampa)

Jaro 2014: Vyšehrad – Slavia B 1:2 (branka: Ljubinkovič)


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...