INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 podlehla Meteoru 1:2 penaltou v nastaveném čase

U 19 Výsledky v pražských derby se řadí mezi negativa naší U 19 v letošním ročníku České ligy staršího dorostu. Z celkově osmi zápasů se Slavií B, Viktorií Žižkov B, Admirou a Meteorem uhrála dohromady jen dva body po dvou plichtách s Admirou. Naposledy podlehla doma 1:2 Meteoru, přičemž soupeř dal vítězný gól až v nastaveném čase a ke všemu z penalty, které předcházel útočný faul jednoho z hostujících hráčů na brankáře Blahovce. Kopat se tedy mělo v 90. minutě směrem od jeho brány a ne naopak na něj ze značky bílého bodu…

Oproti nedávným prognózám se vrátil do sestavy nejproduktivnější hráč týmu Žampa (5 branek + 9 asistencí), územní převahu si však v souboji desátého s druhým týmem tabulky od počátku vytvořil soupeř. Šancí moc nebylo, přesto po dvaceti minutách hry hlavičkoval míč do sítě Meteoru útočník Vyšehradu Komers. Jeho gól však neplatil pro údajný faul na brankáře. Na druhé straně jeden z hráčů Meteoru spálil ve 29. min. gólovou šanci, kdy minul bránu.

Po změně stran se už na hřišti neobjevil otřesený Ljubinkovič a v 54. min. si hosté vypracovali svoji druhou vyloženou druhou šanci. Brankář Blahovec však vyrazil míč na roh.

V 75. min. po rychlé kombinaci a přečíslení otevřel skóre Šimek: 0:1. Vzápětí přišel na hřiště Horváth a oživil hru týmu v oranžových dresech. Chvíli nato byl také faulován v šestnáctce a penaltu bezpečně proměnil Řezáč: 1:1!

Po vyrovnávací brance Meteoru znovu vrhnul všechny síly do ofenzivy ve snaze strhnout vítězství na svoji stranu. A to se mu také podařilo v závěru utkání. Komers přišel na polovině hřiště o míč a hosté ihned zaútočili. S první střelou si ještě Blahovec poradil, ale míč se dostal znovu k zelenobílým a ti z další střely zblízka nastřelili ruku na čáře stojícího Huleše. Po poradě s pomezním hlavní sudí nejenže nařídil penaltu, ale navíc Huleše vyloučil. Krátce předtím byl přitom faulován Blahovec, a tak se místo penalty a vyloučení mělo kopat jednoznačně od jeho brány. Nicméně ať už se rozhodčí dopustí sebevětšího a navíc opakovaného omylu či selhání, stále je pánem na hřišti, a tak se kopala penalta proti Vyšehradu. Leitner ji v nastaveném čase proměnil: 1:2.

Naši U 19 čeká nyní na nějaký čas poslední cesta k mistrovskému utkání za hranice metropole. V sobotu 31. května vyrazí brzy ráno do Liberce – na hřišti Harcov změří síly s domácím Rapidem, tj. posledním týmem tabulky. Výkop je v 10.15 hod. V derniéře celé sezony pak mladí šemíci přivítají na Vyšehradě Olympii Hradec Králové. Tento zápas se uskuteční v sobotu 7. června v 10 hodin.

Vedoucí mužstva Vyšehradu František Řezáč: „Kluci proti druhému týmu tabulky bojovali, dřeli a prohrát si určitě nezasloužili. Z velmi tvrdého zápasu máme dva zraněné: Ljubinkoviče a Supa, přičemž druhý z nich si už na jaře nezahraje. V tomto utkání nás naprosto regulérně poškodil rozhodčí, a to nejméně ve třech důležitých ohledech a klíčových momentech zápasu. Za prvé Komersův gól hlavou měl platit, žádný útočný faul na brankáře Meteoru tam nebyl. Za druhé měl být už v prvním poločase zcela jednoznačně vyloučen hráč Meteoru Šimek. Za ostrý faul na Supa nedostal ani žlutou kartu, až později za oplácení a nakopnutí Duška. To už ale měla být červená – sedm minut před poločasem. Za třetí šlo o situaci v poslední minutě utkání, ze které vzešla penalta pro Meteor a vyloučení našeho obránce Huleše, jenomže Hulešově ruce předcházel zcela jasný útočný faul na našeho brankáře Blahovce, jehož tak provinivší se hráč Meteoru v tu chvíli vyřadil ze hry. Ačkoliv sudí již v úvodních minutách zápasu opakovaně napomínal trenéra Meteoru za nevhodné chování, nakonec jeho soustavnému nátlaku beztak podlehl.“


U 19: Slavoj Vyšehrad – Meteor Praha VIII 1:2 (0:0)

Branky: 80. Řezáč z pen. – 75. Šimek, 90. (+1) Leitner z pen.

Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:4. Přímé kopy: 2:3.

Rozhodčí: Tereba – Stumpf, Kolář. ŽK: Řezáč, Kincl – Šimek, Kasík. ČK: 90. (+1) Huleš (Vyšehrad).

Diváků: 35.


Vyšehrad U 19: Blahovec – Kozel, Ljubinkovič (46. Kincl), Křemen, Huleš – Dušek – Sup (63. Řezáč), Žampa (70. Tom Linh), Rodina, Vojtěch (55. Long Čip, 76. Horváth) – Komers. Na lavičce byl ještě připraven brankář Pospíchal. Trenér František Mysliveček.


Střelci branek U19 v České lize dorostu:

7 – Komers, Sup

5 – Dušek, Horváth, Žampa

3 – Huleš

2 – Š. Klíma, Kokeš, Ljubinkovič, Long-Čip, Rygl, Řezáč, Tom Linh

1 – Kincl, Kozel, Krejcar, Rodina


Nahrávači na góly:

9 – Žampa

7 – Dušek

6 – Horváth

5 – Sup

4 – Řezáč

3 – Komers, Long Čip, Tom Linh

2 – Kadlec

1 – Š. Klíma, Kozel, Rodina, Rygl, Vojtěch


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...