INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 se rozloučila výhrou 1:0 nad Olympií Hradec Králové

U 19 – Velmi důstojným způsobem se rozloučila naše U 19 s letošním ročníkem České ligy staršího dorostu. Svěřenci trenéra Františka Myslivečka porazili v derniéře 1:0 Olympii Hradec Králové, tedy soupeře ze 6. místa tabulky, na jehož hřišti prohráli na podzim 1:6. Jedinou branku utkání dal už v 9. min. Jan Komers, a stal se tak s celkově 12 góly nejlepším střelcem týmu.

S Olympií sehrál Vyšehrad až dosud šest vzájemných utkání a v každém z nich jí vstřelil vždy jeden gól. Až ten poslední ale přinesl vítězství nad tímto soupeřem. Mladí šemíci skončili na 10. místě, tedy o jeden stupínek výš, než tomu bylo loni.

Mladí hráči Vyšehradu vstoupili do posledního utkání aktivně a díky tomu také dali už v 9. min. jediný a rozhodující gól. Po Duškově dlouhém autovém vhazování v závaru před bránou soupeře Řezáč našel Komerse a ten ze skrumáže zblízka skóroval: 1:0! Olympia se tlačila za vyrovnáním, do poločasu měla dvě šance na vyrovnání brankář Blahovec byl však proti.

Po změně stran hráči Vyšehradu přidali na důrazu, Východočeši si ale udržovali převahu, nic z ní ale nevytěžili. Naopak v 69. min. mohl přidat pojistku Žampa, nepřekonal však brankáře Richtera.

Hosté mohli ještě vyrovnat sedm minut před koncem, jejich hráč ale v šanci minul bránu, a tak se na stavu 1:0 už nic nezměnilo a aši hráči si mohli alespoň letos naposledy zakřičet vítězný pokřik.


Trenér František Mysliveček: „V náročném horkém počasí jsme zápas ubojovali, spíš než na fotbalových dovednostech záleželo tentokrát na vůli. Ukázalo se, že když se zápas poctivě odpracuje, výsledek se dostaví. Byla to zdařilá tečka ze jarní částí sezony, ve které jsme udělali slušných devatenáct bodů. Naši hráči ke konci sezony prokázali stoupající herní kvalitu. Dali jsme si před sezonou za cíl skončit v horní polovině tabulky, z toho pohledu je tedy naše desáté místo neúspěch. Ale z původně dvaceti hráčů ročníku narození 1995, kteří tu na začátku byli, nám nakonec zůstali jen čtyři: Dušek, Žampa, Huleš a Řezáč. Takže vzhledem k tomu, jaké jsme museli překonávat obtíže, je desáté místo naopak spíš zázrak. Zaspalo se totiž na ročníku 1995, jehož hráči přišli z Junioru Praha zcela nepřipraveni a také jejich charakterové vlastnosti byly na pováženou. Největším kladem sezony tak byl nakonec fakt, že jsme dohrávali s minimálně polovinou sedmnáctiletých fotbalistů, kde má Vyšehrad kvalitu, a při vhodném doplnění se nemusí se bát dalšího dorosteneckého roku. Škoda, že došlo k reorganizaci soutěží, protože v příští sezoně bychom podle mého názoru určitě hráli o špičku tabulky. Všichni naši hráči, kteří teď vycházejí z dorostu, mají svůj fotbalový život stále před sebou a záleží jen na nich, jak ho uchopí.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Olympia Hradec Králové 1:0 (1:0)

Branka: 9. Komers. Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:4. Přímé kopy: 3:5.

Rozhodčí: Šimáček – Rodová, Maiello. ŽK: Kozel – Novák.

Diváků: 40.


Vyšehrad U 19: Blahovec – Charvát (55. Gondek), Křovák, Ljubinkovič, Kozel – Křemen – Řezáč (83. Vrána), Žampa (72. Horváth), Dušek, Vojtěch – Komers. Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

12 – Komers

7 – Sup

5 – Dušek, Horváth, Žampa

3 – Huleš, Long-Čip

2 – Š. Klíma, Kincl, Kokeš, Ljubinkovič, Rygl, Řezáč, Tom Linh

1 – Kozel, Krejcar, Křemen, Rodina

 

Nahrávači na góly:

10 – Žampa

8 – Dušek

7 – Horváth

5 – Řezáč, Sup

3 – Komers, Long Čip, Tom Linh

2 – Kadlec, Křemen, Rodina

1 – Š. Klíma, Kozel, Rygl, Vojtěch

 

Utkání Vyšehrad – Olympia Hradec Králové v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Vyšehrad – Olympia HK 1:2 (branka: Jiráň)

Jaro 2012: Olympia HK – Vyšehrad 1:1 (J. Duda)

Podzim 2012: Olympia HK – Vyšehrad 6:1 (Kmoch)

Jaro 2013: Vyšehrad – Olympia HK 1:6 (Dušek)

Podzim 2013: Olympia HK – Vyšehrad 6:1 (Rygl)

Jaro 2013: Vyšehrad – Olympia HK 1:0 (Komers)


Vyšehrad U 19 v České lize staršího dorostu:

2011/12: 7. místo

2012/13: 11. místo

2013/14: 10. místo

 

foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...