INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kapitán U 19 Přemek Dušek: rozporuplné pocity ze sezony

U 19 Tak trochu symbolicky byl u zrodu jediné branky v posledním utkání naší U 19 v této sezoně kapitán Přemysl Dušek. Mladí šemíci porazili Olympi Hradec Králové 1:0 a obsadili celkově 10. místo tabulky v České lize staršího dorostu. Nositeli kapitánské pásky se to zdá být méně, než bylo v silách mužstva, našel ale i pozitiva.

Je to škoda, protože naším cílem bylo osmé místo, tedy první polovina tabulky. Druhá polovina jarní části sezony se nám však povedla. Na jaře až na zápas ve Svitavách a pražská derby s Meteorem, Žižkovem a béčkem Slavie jsme většinu ostatních utkání zvládli,“ řekl po posledním mistrovském utkání.

Ztráta na Varnsdorf, který skončil osmý, ale činí 15 bodů. „Prohráli jsme oba zápasy se Svitavy, z nich jsme měli mít naopak šest bodů. A zbytečně jsme ztratili i remízami. Můžeme si za to sami, dělali jsme zbytečné chyby.“

Všechno mohlo vypadat jinak, pokud by tým absolvoval náročnou zimní přípravu, tak, jak ji naplánoval trenér František Mysliveček. Místo toho musel kouč řešit pokaždé ohromné množství absencí, ať už kvůli zranění či z jiných důvodů. A to se pak navíc přeneslo i do jarní části.

Měli jsme zraněné, a tak chodili za nás hrát o dva roky mladší kluci z U 17. Zhostili se toho dobře, bojovali a zaslouží pochvalu,“ prohlásil Dušek. On sám byl přitom také zraněn. „Zvrtnul jsme si kotník a byl jsem na měsíc mimo hru. Byla to smůla. Tak ani nevím, jaká zimní příprava byla. Nakonec při těch všech problémech je desáté místo ještě dobré. Nebo spíš přijatelné,“ konstatoval autor pěti branek a osmi gólových přihrávek.

Co bude dál?! „Nevím, uvidí se v nejbližší době. Dostal jsem se už jednou na lavičku A-týmu Vyšehradu v mistrovském zápase, nedávno v Louňovicích. I když v roli posledního náhradníka, byla to pro mě pocta. Tak uvidíme, co mi řeknou trenéři. Hráči, kteří mají předpoklady se prosadit i v mužském fotbale, tu jsou, například Viktor Žampa a Honza Komers. Určitě i Sebastián Rygl, ten ale byl zraněn a na jaře přestal chodit. Předpoklady má i brankář Víťa Blahovec a další kluci. I já bych radši pokračoval tady, než hrát v Junioru I. B třídu,“ dodal Přemek Dušek.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...