INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 zasadila Tempu dvojitý bleskový úder a zvítězila 2:0

U 19 – Naše U 19 si může odškrtnout další úspěšně zvládnuté vystoupení v podzimní části pražského přeboru staršího dorostu. Tím byl zápas na Lhotce, kde mladí šemíci přehráli domácí FC Tempo 2:0, když rozhodli o osudu utkání již po čtyřech minutách hry. Oba góly dal David Janoušek, z toho jeden z penalty. Celkově však kopal dvě, tu druhou na sklonku první půle neproměnil. Měl tak na dosah hattrick, bohužel mu nevyšel.

Ani tento moment, ani vyloučení Milana Ljubinkoviče již ve 33. minutě však tříbodový zisk Vyšehradu neohrozily. Utkání přihlíželo 85 diváků, což je na Prahu a dorosteneckou soutěž docela vysoká návštěva.

Na Lhotce chyběl z rodinných důvodů hlavní trenér týmu František Mysliveček, a tak jeho roli převzal Jan Křemen starší. Již po osmnácti vteřinách hry letěly ruce hráčů v modrých dresech i osazenstva lavičky hostí nahoru. Balon vybojoval uprostřed hřiště kapitán Rodina, posunul ho na Křemena, ten uvolnil Janouška, který propálil brankáře Rosmana: 0:1!

Ve 4. min. po pěkné kombinaci přišel faul na Remeše ve vápně a Janoušek svoji první penaltu proměnil: 0:2! To byl ale současně signál k jistému podcenění následujících minut, přišla poněkud laxní hra s častými fauly. Již po čtvrthodině hry měli hráči Vyšehradu na svém kontě dvě žluté a ve 33. min. i červenou, kterou dostal za faul Ljubinkovič.

Ale i v deseti mohli naši hráči přidat ještě do poločasu třetí gól. Remeš byl ve vápně zezadu faulován, což se nepochopitelně obešlo bez karty, nicméně penalta byla jasná. Janoušek ale tentokrát z bílého bodu ani netrefil bránu.

Domácí si vypracovali dvě opravdu vážné příležitosti až v závěrečné čtvrthodině utkání, prošel jim však ostrý faul u postranní lajny na Křemena, za který měla být jednoznačně červená karta a ne jen žlutá. Na stavu 2:0 pro Vyšehrad se už ovšem nic nezměnilo. Hodně vidět byl v tomto utkání David Rodina, pochvalu ale zaslouží všichni hráči. Po čtyřech kolech naši starší dorostenci vedou nadále tabulku s plným bodovým ziskem. A tak si mohli hoši i na Tempu zakřičet vítězný ryk: „Asi bude pršet, ale nám to nevadí…“

V 5. kole pražského přeboru se představí U 19 doma na Vyšehradě v souboji se Zličanem. Hraje se v neděli 21. září od 10 hodin.


Trenér Jan Křemen: „Vyšel nám vstup do utkání, kdy jsme dali brzy dva góly, ale pak se náš herní projev zbytečně rozhodil, nepodrželi jsme balon a pustili jsme Tempo zpět do utkání. Obraz hry ovlivnila i zasloužená červená karta pro Ljubinkoviče, kluci ale zvládli zápas i v deseti se ctí, a tak je potřeba jim poděkovat. Byly tam i další možnosti skórovat, navíc jeden z hráčů domácích měl vidět po ostrém faulu také červenou kartu. Jsem rád, že zápas zvládli i Kincl s Rodinou, kteří měli určité zdravotní problémy. A těší mě, že mohu hlavnímu trenérovi nahlásit, že jsme tady udělali tři body, protože Tempo bylo naším dosud nejtěžším soupeřem.“

 

U 19: FC Tempo – Slavoj Vyšehrad 0:2 (0:2)

Branky: 1. a 4. Janoušek (druhá z pen.).

Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:4. Přímé kopy: 4:2.

Rozhodčí: David – Hlaváček, Kalcovský. ŽK: Veselý, Kolařík, Hyršl – Ljubinkovič, Hájek. ČK: 33. Ljubinkovič (Vyšehrad).  

Diváků: 85.

Ve 45. min. neproměnil Janoušek (Vyšehrad) penaltu.


Vyšehrad U 19: Pospíchal – Kincl, Křovák (60. Vojtěch), Ljubinkovič, Vyjídáček – Hájek (46. Filip) – Janoušek (80. Šimek), Rodina, Remeš (64. Charvát) – Horváth (46. Kadlec), Křemen. Na lavičce byli ještě připraveni Sup a Studený. Trenéři Jan Křemen a František Hrachovec.

 

Střelci branek U 19 v pražském přeboru:

5 – Janoušek, Křemen

2 – Horváth, Rodina

1 – Kincl

 

Nahrávači na góly:

5 – Křemen

4 – Remeš

3 – Rodina

2 – Horváth, Kincl

1 – Hájek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...