INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 vedla nad Zličínem 2:0, zápas ale trestuhodně ztratila

U 19 – Jen stěží pochopitelnou a především naprosto nesmyslnou porážku, navíc na domácí půdě, utrpěla naše U 19 v 5. kole pražského přeboru staršího dorostu. Nad Zličínem, soupeřem, kterého měla jednoznačně a za jakýchkoliv okolností porazit, vedla 2:0, pak ale další průběh utkání hrubě podcenila, inkasovala kontaktní branku a zpanikařila. Soupeř toho využil a přidal další tři góly, navíc jediným hráčem Jakubem Fuksou, který si tak připsal během závěrečné půlhodiny hry hattrick.

Zličín odehrál klasický zápas, kdy mužstvu vyjde naprosto vše, na co sáhne, a s potřebnou dávkou štěstí, podloženou vynikajícím výkonem brankáře, se nakonec dopracuje k nečekanému výsledku. Ze šesti střeleckých pokusů ve druhé půli dal tým ze západního okraje Prahy čtyři góly. Možná stačilo za stavu 2:1 zachovat chladnou hlavu, zajistit lépe obranu a dotáhnout zápas k těsné výhře nebo nejhůř k remíze. Ne však dopustit prohru 2:4.

Vinou tohoto výsledku Vyšehrad klesl na druhé místo tabulky a do čela přeboru se probojoval Braník, který vyhrál všech dosavadních pět zápasů. Náš tým ztrácí nyní tři body, to ale i třetí Střešovice, které se dotáhly.

Přestože v sestavě Vyšehradu chyběli Rodina, Křovák a Ljubinkovič, tedy tři hráči obvyklé základní sestavy, první poločas ani vzdáleně nenaznačoval, že by měl zápas dopadnout jinak než vítězstvím: vedení 2:0, k tomu nejméně pět zahozených šancí a bilance střel 15:2 (na bránu 9:1, mimo 6:1). Již ve 2. minutě se dostal do gólové šance Janoušek, brankáře Kubinu však nepřekonal. V 7. min. ale už Křemen přešel přes několik bránících protihráčů, jeho střelu Kubina vyrazil, míč se dostal za vápno a odsud jej Kadlec napálil přesně k tyči: 1:0!

V 16. min. upaloval Remeš sám na Kubinu, ale netrefil jeho bránu. O tři minuty později však po dlouhém centru Křemena Kadlec přizvedl míč hlavou a za ním stojící Hájek rovněž hlavou přehodil zličínského brankáře: 2:0!

Ve 34. min. se ocitl v jasné šanci Horváth, ale ani on sám před brankářem netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Z velkého tlaku vzešly i další šance, ale zůstalo jen u nich a dvougólového vedení.

Jen několik vteřin po zahájení druhé půle zahodil další obrovskou šanci Hájek. V tomto případě zastoupil zličínského brankáře Kubinu Malý, který míč na čáře odvrátil. Vzápětí přišlo první varování, soupeř se dostal do první šance v tomto utkání, ale brankář Dvořák ji zneškodnil.

V 52. min. ale už poprvé rezignoval, překonal jej Klimeš a snížil na 2:1. To byl ještě gól, který padl po vypracované akci soupeře, i když samozřejmě i díky chybě v obraně mladých šemíků. Další tři už ale byly natolik laciné, že se tomu ani nechtělo věřit. V 61., 69. a 88. min. tak Fuksa hattrickem dokonal obrat a zajistil svému týmu vítězství 4:2.

Naše U 19 prohrála mistrovské utkání poprvé po čtyřech měsících – naposledy se tak stalo v květnu, kdy podlehla 1:2 Meteoru Praha VIII. Což byl, při vší úctě k dorostu Zličína, soupeř diametrálně odlišných fotbalových kvalit…

Závěrečné resumé?! Možná je to až příliš tvrdé přirovnání, ale navzdory absenci některých opor se po prvním dílčím problému v zápase (v tomto případě po první inkasované brance) nelze sesypat jako nějaké stádo ženských, jejichž psychická nevyrovnanost a labilita zejména v kolektivních sportech je pověstná. Hoši se připravují pod vedením kvalitních trenérů, kteří pro ně dělají maximum, a tak by na prahu dospělosti měli přece jen umět prokázat trochu vyšší míru odolnosti.

Snad to odčiní už v příštím zápase, který ale nebude o nic lehčí, ba právě naopak. Junior Praha totiž vezme souboj s Vyšehradem nepochybně maximálně prestižně. Zápas na umělce miniaturních rozměrů V Úžlabině ve Strašnicích, který bude zcela jistě plný osobních soubojů, se bude hrát v sobotu 27. září dopoledne v 10.30 hod. Junior Praha si zatím nevede špatně, z pěti utkání tři vyhrál a s deseti body figuruje na 5. místě tabulky.

 

Trenér František Mysliveček: „Porazili jsme sebe sama. V první půli jsme mohli dát sedm gólů, místo toho jsme dali jen dva. Potom přišlo absolutní podcenění soupeře, hra bez pohybu, bez důrazu a k tomu nekázeň – to, co si někteří naši hráči dovolí, mám na mysli ve druhé půli, ani neumím pochopit. Jediný, kdo snese alespoň trochu nějaké měřítko, je Mára Kincl, ostatní ať se za druhou půli stydí. Mládenci, kteří mají našlápnuto na fotbalovou kariéru, se nemohou prezentovat takovým přístupem, to už je lepší dát se na něco jiného. To ať jdou radši k počítačům, než aby otravovali sebe sama navzájem. Není přece možné, aby si každý hrál, co se mu zachce. Jeden nebo dva hráči přestanou plnit stanovené úkoly, pak se k nim přidají další a v tu chvíli je zle. V plné nahotě se prokázalo, jak moc nám chyběl v tomto utkání nemocný David Rodina, ale nejen on, také Milan Ljubinkovič s Honzou Křovákem v obraně. Navíc brankář Zličína chytil nejméně čtyři góly a pak je z toho najednou takový propadák. Co s tím? Poctivě trénovat a věřit, že se absentující hráči uzdraví. Utkání se Zličínem nám totiž ukázalo, že někteří naši hráči na to nemají. Je to na pováženou, protože jenom se vézt v tomto kolektivu nelze. S takovým přístupem bychom neměli šanci uspět ani za týden na hřišti Junioru Praha.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – FC Zličín 2:4 (2:0)

Branky: 7. Kadlec, 19. Hájek – 61., 69. a 88. Fuksa, 52. Klimeš.

Střely na branku: 16:7. Střely mimo: 9:3. Rohy: 11:2. Přímé kopy: 9:2.

Rozhodčí: Hlavnička – Multerer, Zloch. ŽK: Remeš, Janoušek, Křemen – Horálek, Malý, Tetour.

Diváků: 50.


Vyšehrad U 19: Dvořák – Vojtěch, Kincl, Hájek, Vyjídáček – Filip – Remeš (64. Sup), Křemen, Janoušek (52. Volf) – Kadlec, Horváth (46. Charvát). Na lavičce byli ještě připraveni Studený, Hrachovec a brankář Pospíchal. Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec.

 

Střelci branek U 19 v pražském přeboru:

5 – Janoušek, Křemen

2 – Horváth, Rodina

1 – Hájek, Kadlec, Kincl

 

Nahrávači na góly:

6 – Křemen

4 – Remeš

3 – Rodina

2 – Horváth, Kincl

1 – Hájek, Kadlec

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...