INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 vyhrála na Junioru 3:1

U 19 Naši starší dorostenci mají zdárně za sebou vystoupení na umělce Junioru Praha ve Strašnicích. Navzdory přetrvávající absenci tria Rodina, Křovák, Šimek a navíc i brankáře Pepy Dvořáka mladíci v oranžových dresech vyhráli 3:1, když v první půli otevřel skóre Horváth a po změně stran pojistili vedení druhým a třetím gólem Janoušek s Ljubinkovičem. Až potom domácí upravili z penalty na konečných 1:3.

Vedoucí tým soutěže Braník v 6. kole poprvé přišel o body, když remizoval 2:2 na Tempu. Čelo pražského přeboru staršího dorostu má tedy nyní tuto podobu: v čele s 16 body Braník, o bod zpět dvojice Vyšehrad – Střešovice a čtvrtý s 11 body tým FA Praha, tedy nadcházející soupeř mladých šemíků.

Junior Praha, který vede bývalý kouč naší U 19 a U 17 Vladimír Kunca, prahnul v prestižním souboji po úspěchu neméně tak jako Vyšehrad. Přesto nebo právě proto bylo utkání zpočátku oboustranně opatrné. Favorizovaní šemíci se dokázali brzy dostat do šancí, ale nebyli sto trefit bránu. A když se to napoprvé podařilo, byl z toho hned gól. Ve 20. min. po kombinaci Křemena s Janouškem a střele druhého z nich vyrazil brankář Junioru Tomáš Dvořák jen před sebe a Horváth z malého vápna otevřel skóre: 0:1! Po úvodní půlhodině hry a Remešově rohu Ljubinkovič trefil tyč domácí brány.

Hned v nástupu do druhé půle si domácí vypracovali dvě gólové šance, brankář Pospíchal se ale vyznamenal a míč za svá záda nepustil. Naopak v 52. min. měl možnost zvýšit opět Horváth, ale neproměnil.

Atmosféra zápasu potom ještě víc zhoustla, nicméně v polovině druhé půle Horváth ještě v hloubi vlastní půle přihrál Janouškovi, ten předvedl parádní sólo a také jej úspěšně zakončil: 0:2! V 74. min. po rohu Charváta Ljubinkovič přeskočil domácího brankáře Tomáše Dvořáka a hlavou trefil: 0:3!

V 80. min. šokoval celý tým v oranžových dresech i lavičku rozhodčí Opočenský, když evidentní útočný faul jednoho z domácích hráčů na Pospíchala vyhodnotil jako penaltu proti Vyšehradu. Těžko říct, co jej vedlo k takovému verdiktu, naštěstí přišel už za stavu 0:3, a tak měl jen kosmetický účinek na konečné skóre. Domácí brankář T. Dvořák se z penalty trefil: 1:3.

Junior Praha se pak ještě pokusil s výsledkem něco udělat, zvýšil aktivitu a nejprve Královec z trestného kopu trefil břevno a pak ještě Baxa orazítkoval tyč Pospíchalovy brány. Skóre se však už nezměnilo.

V nadcházejícím 7. kole mladí šemíci přivítají v neděli 5. října v 10 hodin tým Fotbalové akademie Praha neboli dorostence FK Bohemians Praha.


Trenér František Mysliveček: „Bylo znát, že jde o malé derby, a tak bylo utkání oboustranně velmi nervózní. Bohužel přispěl k tomu i rozhodčí svými verdikty. Jen těžko lze pochopit, za co byla proti nám odpískána penalta. Na našich klucích ležela po předchozím nezvládnutém utkání se Zličínem jistá deka, což se snažili zlomit velkou bojovností a zarputilostí. První půle patřila nám a domácí měli jen několik centrů bez zakončení, jinak ale nehráli špatně a v úvodní čtvrthodině druhé půle nás dostali pod tlak. Dostali jsme se z toho a po krásné akci Janouška jsme zvýšili na 2:0. Byly i další šance, přidali jsme třetí gól a pak jsme sestavu hodně prostřídali. Než se příchozí hráči rozkoukali, dovolili jsme soupeři nastřelit břevno a tyč. Získali jsme tři body venku, a tak jsme alespoň zčásti zahladili nepříznivý dojem z předchozího utkání. Všichni podali dobrý výkon, navíc bych tentokrát zvlášť vyzdvihl Ljubinkoviče a Vyjídáčka.“

 

U 19: Junior Praha – Slavoj Vyšehrad 1:3 (0:1)

Branky: 80. T. Dvořák z pen. – 20. Horváth, 68. Janoušek, 74. Ljubinkovič.

Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 4:6. Rohy: 6:4. Přímé kopy: 6:4.

Rozhodčí: Opočenský – Čikara, Fazekas. ŽK: Hrubý (Junior Praha).

Diváků: 50.


Vyšehrad U 19: Pospíchal – Kincl, Křemen, Ljubinkovič, Vyjídáček – Filip – Sup (46. Charvát), Janoušek (81. Studený), Remeš (70. Hrachovec) – Horváth (84. Wolf), Kadlec (75. Hájek). Na lavičce byl ještě připraven Křovák. Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec.

 

Střelci branek U 19 v pražském přeboru:

6 – Janoušek

5 – Křemen

3 – Horváth

2 – Rodina

1 – Hájek, Kadlec, Kincl, Ljubinkovič

 

Nahrávači na góly:

6 – Křemen

4 – Remeš

3 – Horváth, Rodina

2 – Janoušek, Kincl

1 – Hájek, Charvát, Kadlec

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...