INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 zdolala Libuš 7:3 a opět se vrátila na 1. místo tabulky!

U 19 – Naše U 19 znovu vede tabulku pražského přeboru staršího dorostu. Na Vyšehradě zdolala soupeře z Libuše 7:3, zatímco naši konkurenti z popředí tabulky Braník i Střešovice venku přišli o body. Dosud vedoucí Braník remizoval ve Strašnicích na hřišti Junioru Praha 2:2, Střešovice dokonce prohrály na Tempu 1:3. Čelo soutěže tak má po osmi kolech tuto podobu: 1. Vyšehrad 21 bodů, 2. Braník 20 bodů, 3. Střešovice 18 bodů. A v příštím kole čeká mladé šemíky zápas v Braníku!

Hattricku dosáhl Marek Horváth, který se trefil ve druhé půli do libušsské sítě během 13 minut. Stínem zápasu však bylo už před poločasem zranění autora první branky Honzy Křováka, jehož ze stadionu odvážela záchranka. Další branky připojili David Rodina přímo z rohu, Marek Kincl a David Janoušek, který je s celkově osmi trefami nejlepším střelcem týmu. To jsou – samozřejmě s výjimkou Křovákova nepříjemného zranění – pozitiva, trenéři však byli po utkání víc než nespokojeni s obrannou činností týmu ve druhém poločase.

Kvůli zranění tentokrát postrádali Alexe Kadlece, do sestavy se zato vrátil Marek Hováth, který zaujal místo hrotového útočníka. Hosté vydrželi hájit skóre 0:0 dvacet minut, avšak hlavně díky tomu, že mladí šemíci spálili pět vyložených gólových šancí: dvě z nich „zazdil“ Křemen, po jedné Janoušek, Remeš a Horváth.

Ve 20. min. už ale Křovák vybojoval na polovině hřiště míč, přihrál jej Rodinovi a sám se rozběhl dopředu. Balon dostal zpět a udělal s ním to nejlepší, co mohl – dal gól: 1:0!

Další gólovky potom spálili Janoušek a Horváth. Čtyři minuty před poločasem však Rodina rozehrál roh, skákající balon nikdo v mele před bránou netrefil, a tak zapadl do sítě: 2:0! Tento stav přitom zdaleka nekorespondoval s tím, co se dělo na hřišti, už v poločase to mohlo být klidně 8:0.

Hned po změně stran po kombinaci Remeš – Rodina – Filip dostal finální přihrávku Kincl a s přehledem zakončil: 3:0! O čtyři minuty později po přetaženém centru od Remeše stál u zadní tyče soupeře Janoušek: 4:0! Přesně po hodině hry pak završil kombinační akci zpětnou finální přihrávkou Janoušek a míč napálil do brány Horváth: 5:0!

V polovině druhé půle Soblahovský využil faktu, že si obránci Vyšehradu na chvíli zdřímli a pohodlně snížil na 5:1. V 71. min. ale na druhé straně přihrával Charvát a síť napnul opět Horváth: 6:1! A za další dvě minuty po kombinaci Remeše s Kinclem Horváth završil hattrick: 7:1!

Zbývalo necelých dvacet minut hry, sestava doznala postupně celkově pěti změn, ale místo toho, aby se mladí hráči v modrých dresech pokusili soupeře „dorazit“ a nadělit mu desítku, hodně obrali z plynu. Navíc dovolili Libuši dvakrát skórovat. Adámek a Vobořil využili toho, že nebyli od obránců Vyšehradu nijak atakováni, a možná byli sami překvapeni, kolik dostali času i prostoru. Díky tomu snadno snížili skóre ze 7:1 až na konečných 7:3.

Jak už bylo řečeno, v nadcházejícím 9. kole čeká naši U 19 jeden z klíčových zápasů podzimu. V sobotu 18. října v 9.15 hod. se mladí šemíci představí na hřišti Braníku, se kterým si již podruhé vyměnili první a druhé místo. Utkání se sice hraje v hodně zvláštním a hodně nefotbalovém čase, již něco po deváté ráno, ale i s tím se musejí jeho aktéři vyrovnat.


Trenér František Mysliveček: „Vyhráli jsme 7:3, přesto jsem značně nespokojen. Ani bych klukům tolik nevyčítal, že zahodí spoustu vyložených gólových šancí, jen v první půli jich bylo šest. Co mi však vadí, je to, že v zápase, kdy bychom si měli nahnat skóre, s neuvěřitelnou lehkovážností sami třikrát inkasujeme. Na co si tady chceme hrát, abychom podceňovali soupeře – vždyť se ten fotbal sami teprve učíme. Poslední čtvrthodina utkání celý pohled na něj zkreslila, samozřejmě v nepříznivém světle. Tohle je neodpustitelné, a musíme si to hned v pondělí na prvním tréninku vyříkat. Takový přístup od mladých hráčů absolutně nepřipadá v úvahu.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – FSC Libuš 7:3 (2:0)

Branky: 60., 71. a 73. Horváth, 20. Křovák, 41. Rodina, 47. Kincl, 51. Janoušek – 68. Soblahovský, 79. Adámek, 88. Vobořil.

Rozhodčí: Hlavnička – Sklenář, Rod. ŽK: Houdek, Hartl (oba Libuš).

Diváků: 25.

Vyšehrad U 19: Pospíchal – Kincl, Ljubinkovič, Křovák (39. Charvát), Vyjídáček – Filip (54. Hájek) – Remeš (76. Studený), Rodina, Křemen, Janoušek (68. Wolf) – Horváth (73. Sup). Na lavičce byli ještě připraveni Vojtěch a brankář Paule. Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec.

 

Střelci branek U 19 v pražském přeboru:

8 – Janoušek

6 – Horváth

5 – Křemen

4 – Rodina

3 – Kincl

1 – Hájek, Charvát, Kadlec, Křovák, Ljubinkovič

 

Nahrávači na góly:

7 – Remeš

6 – Křemen

5 – Rodina

3 – Horváth, Janoušek, Kincl

2 – Charvát, Křovák

1 – Filip, Hájek, Kadlec

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...