INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 přemohla Aritmu 2:1, na tři body se ale nadřela až běda

U 19 Hodně dřiny, úsilí a vůle stál naši „devatenáctku“ tříbodový zisk v prvním jarním vytoupení na domácí půdě. Proti Aritmě byla jasným favoritem, nakonec ale byla hodně ráda za těsné vítězství 2:1. Svými góly je obstarali Max Sup a po změně stran střídající Marek Horváth, přičemž na oba přihrával Petr Šlegl. Svěřenci trenérů Myslivečka, Křemena a Hrachovce tak vedou tabulku i po 15 kolech o tři body před Střešovicemi, za nimi se ale již utvořila sedmibodová propast. Tým z Prahy 6 totiž porazil třetí FA Praha jasně 6:1. Vypadá to, že mladým šemíkům zbyl v boji o prvenství v soutěži už jen jeden konkurent. Do konce sezony ale zbývá ještě 11 kol.

Vstup do zápasu přitom naznačil, že by mohl mít obdobný průběh jako koncem srpna ve Vokovicích, kde Vyšehrad zvítězil jasně a bez nejmenších potíží 5:0. V 8. min. rozehrál gólovou akci Janoušek, krásně našel Rodinu, ten posunul Šleglovi, který dal balon ještě do uličky a Sup z úhlu prostřelil dvoumetrového brankáře Matouška: 1:0!

Vedoucí gól měl však bohužel spíš kontraproduktivní účinek a signálem k tomu, hodně ubrat plyn. Mladí šemíci začali rázem produkovat lehkovážný fotbal a do konce první půle se zmohli už jen na dva střelecké pokusy. Již ve 28. min. mohla Aritma vyrovnat, brankář Drážek tomu však zabránil. Čtyři minuty před pauzou ale byl již nucen kapitulovat, a to zčásti i vlastní vinou. Nedohodl se totiž se Studeným (dvě minuty předtím vystřídal zraněného Křováka), k míči se dostal lacino Kucharský a srovnal na 1:1.

Po změně stran začali mladí domácí borci aktivně, červík pochybnosti ale už v hlavách hlodal. Naštěstí v 63. min. Wolf vybojoval míč na polovině hřiště, přihrál Šimkovi, ten posunul na Šlegla, který vběhl do vápna a a po střetu s hráči hostí se balon odrazil k Horváthovi: 2:1!

Aritma mohla dát druhý gól, ale neproměnila sólový nájezd na Drážka. Potom v 72. min. Rodina trefil břevno a míč dorazil do brány Horváth, byl mu však odmáván ofsajd. Další příležitost na vyrovnání, kterou nabídla naše obrana hráči soupeře jako na stříbrném podnosu, zůstala nevyužita, Drážek zlikvidoval obrovskou šanci Aritmy a uhájil pro Vyšehrad vítězství.

Další utkání čeká naši U 19 již v pátek 3. dubna od 17 hodin na hřišti Stodůlek.


Trenér František Mysliveček: „Vyhráli jsme, naše hra ale nebyla moc dobrá. Kluci cítí, že jsou pod tlakem a dělají chyby, jakých se na tréninku nedopouštějí. Bojí se a hru si zbytečně komplikují. Dali jsme poměrně brzy vedoucí gól, ale potom se naše hra zhoršila, přizpůsobili jsme se soupeři a dovolili mu vyrovnat. Ve druhé půli jsme dali přece jen ten druhý gól a dotáhli zápas do vítězného konce. Ale jen díky odhodlání a vůli. Aritma hrála určitě lépe než na podzim, bylo znát, že se posílila o mladé hráče z Dukly. Snad jsme tímhle výsledkem zlomili ten ne úplně nejlepší vstup do jarní části sezony a budeme se po herní stránce zlepšovat.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Aritma Praha 2:1 (1:1)

Branky: 8. Sup, 63. Horváth – 41. Kucharský.

Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 15:4. Trestné kopy: 5:1.

Rozhodčí: Wimmer – Vlček, Kutiš. ŽK: Racocha (Aritma).

Diváků: 45.


Vyšehrad U 19: Drážek – Kincl, Křovák (39. Studený), Křemen, Vyjídáček – Wolf – Sup (55. Šimek), Rodina, Janoušek (86. Hrachovec), Charvát (46. Horváth) – Šlegl (77. Filip). Na lavičce byli ještě připraveni Remeš a brankář Mužík. Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec.

 

Střelci branek U 19 v pražském přeboru:

12 – Janoušek

11 – Horváth

7 – Křemen

4 – Kincl, Rodina

3 – Křovák, Ljubinkovič

1 – Hájek, Hrachovec, Charvát, Junek, Kadlec, Sup

 

Nahrávači na góly:

9 – Remeš

8 – Horváth

7 – Křemen, Rodina

5 – Janoušek

4 – Charvát

3 – Kincl

2 – Kadlec, Křovák, Šlegl

1 – Filip, Hájek, Junek, Ljubinkovič, Vyjídáček

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...