INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ze hřiště posledních Stodůlek přivezli dorostenci výhru 5:2

U 19 U 19 porazila Stodůlky 5:2, převahu ale měla zúročit víc – přesně tento titulek uváděl referát z podzimního vzájemného souboje utkání pražského přeboru staršího dorostu na Vyšehradě a přesně tentýž by se dal použít také pro odvetu. Ta se konala v pátek 3. dubna v podvečer ve Stodůlkách a mladí šemíci před hrstkou diváků, z nichž polovina byla z Vyšehradu, porazili tamní Sokol znovu 5:2, když rozhodli o bodech již v první půli díky třem brankám v rozmezí pěti minut.

Dvakrát se trefil Petr Šlegl, jednou Jan Studený, David Rodina, a také nejlepší střelec týmu David Janoušek, který má celkově už 13 branek. Naopak první dva jmenovaní hráči si připsali své premiérové zásahy v mistrovském utkání za „devatenáctku“ Vyšehradu. Rozšířili tak počet úspěšných střelců týmu na patnáct. Mnohem důležitější je ale jiné číslo, totiž 6. Rozdílem šesti bodů totiž aktuálně vede náš dorost tabulku přeboru před Střešovicemi, i když SKS 1911 mají samozřejmě ještě k dobru sobotní zápas s Duklou B na Jižním Městě.

Vzhledem k třicetibodové propasti mezi oběma soupeři se „ztratila“ ve Stodůlkách absence stoperů Křováka s Ljubinkovičem či ofenzivních hráčů Supa s Kadlecem. Základní sestava doznala i tak dalších změn, leč zápas měl očekávaný průběh. Tedy s převahou hostujícího týmu. V bráně domácích stál výtečně chytající Nápravník, nicméně poprvé inkasoval po necelé půlhodině hry vlastní vinou. Rozhodčímu Bočokovi se totiž znelíbilo gólmanovo nevybíravé komentování hry, odpískal proti zelenočerným nepřímý kop, ten rozehrál Janoušek a Rodina otevřel skóre: 0:1!

A hned nato padly další dva góly. Ve 28. min. Rodina vysunul Janouška, ten se postaral o finální přihrávku a o zakončení Šlegl: 0:2! Ve 31. min. po akci Horvátha s Janouškem a další jeho finální přihrávce vystřelil krásně zpoza vápna Studený a trefil do šibenice: 0:3! Ve zbývající čtvrthodině mohli naši mladí borci skóre zdvojnásobit, zůstalo ale jen u přání.

Druhý poločas už byl o něco horší, což se projevilo v 56. min., kdy Fajkus snížil na 1:3. Minutu nato ale Janoušek posunul míč na Charváta a ten zpětnou přihrávkou našel Šlegla: 1:4! Poslední slovo měli domácí, osm minut před koncem opět Fajkus uzavřel z penalty na 2:5.

Pět nebo více branek v utkání dala naše U 19 popáté v sezoně, z toho dvakrát právě Stodůlkám. Další utkání čeká naše starší dorostence v sobotu 11. dubna v 10 hodin dopoledne, kdy přivítají na Vyšehradě FC Tempo. Nad tímto soupeřem vyhrála naše U 19 v podzimním duelu na Lhotce dvěma brankami Janouška 2:0.


Trenér František Mysliveček: „Měli jsme vyhrát daleko víc, z patnácti jasných gólových šancí jsme ale proměnili jen třetinu. Sám Horvy mohl dát tři góly a nedal žádný. Koncovka nás trápí, budeme na tom muset zapracovat. Na druhou stranu je třeba vidět fakt, že hřiště nebylo zrovna nejlepší. Vadí mi dva inkasované góly, které padly po našich naprosto zbytečných chybách. Kvůli tomu a také vinou těch neproměněných šancí jsme byli téměř po celý zápas v napětí.“

 

U 19: Sokol Stodůlky – Slavoj Vyšehrad 2:5 (0:3)

Branky: 56. a 82. Fajkus (druhá z pen.) – 28. a 57. Šlegl, 26. Rodina, 31. Studený, 79. Janoušek.

Střely na branku: 5:21. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:14. Trestné kopy: 4:3.

Rozhodčí: Bočok – Fandák, Kvapil. ŽK: Fajkus, Kotrč, Dufek – Rodina.

Diváků: 30.

Vyšehrad U 19: Drážek – Vyjídáček (79. Hrachovec), Kincl, Křemen, Studený – Wolf (73. Hájek) – Janoušek, Rodina (50. Charvát), Šlegl, Remeš (55. Filip) – Horváth (65. Šimek). Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec.

 

Střelci branek U 19 v pražském přeboru:

13 – Janoušek

11 – Horváth

7 – Křemen

5 – Rodina

4 – Kincl

3 – Křovák, Ljubinkovič

2 – Šlegl

1 – Hájek, Hrachovec, Charvát, Junek, Kadlec, Studený, Sup

 

Nahrávači na góly:

9 – Horváth, Remeš

8 – Janoušek

7 – Křemen, Rodina

5 – Charvát

3 – Kincl, Šlegl

2 – Kadlec, Křovák

1 – Filip, Hájek, Junek, Ljubinkovič, Vyjídáček

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...