INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 zvítězila na Zličíně 6:0

U 19 – S patřičnými úroky oplatila naše U 19 svým zličínským vrstevníkům podzimní domácí prohru 2:4. Na západním okraji hlavního města mladí šemíci rozdrtili domácí tým 6:0, vzájemný zápas ale i tak znovu připomněl hořkost z naprosto zbytečné bodové ztráty z prvního měření sil na Vyšehradě. Na šesti gólech se podílelo šest střelců: David Rodina, Max Sup, Petr Šlegl, David Janoušek, Marek Horváth a Jan Křemen. Kromě Supa jde o pět nejlepších střelců mužstva.

Poprvé na jaře se podařilo odehrát utkání bez inkasované branky. Navzdory čtvrtému vítězství v řadě se ale zatím nepodařilo setřást konkurenta v boji o prvenství ze Střešovic, který vyhrál 2:1 v Újezdě nad Lesy a nadále se drží naší „devatenáctky“ jako klíště. Rozdíl mezi oběma týmy se ustálil na třech bodech, zajímavostí je naprosto stejné skóre Vyšehradu i Střešovic: 65:24.

Oproti předchozímu utkání doma s Tempem došlo tentokrát pouze k jediné změně v základní sestavě, kdy Dana Remeše nahradil na pravém kraji středové řady Max Sup. Kromě Remeše chyběli kvůli zranění či nemoci Adamové Šimek s Vojtěchem, Martin Charvát a nadále i stoper Jan Křovák, který nedohrál už zápas druhého jarního kola proti Aritmě. Po jisté době se objevil útočník Alex Kadlec, byl však „převelen“ k utkání B-týmu mužů.

Než padl po dvaceti minutách hry zličínského utkání první gól, měli už hráči Vyšehradu na svém kontě minimálně dvě vyložené šance: jednu neproměnil Horváth, druhou Sup. Pak si ale Vyjídáček narazil balon s Rodinou a v šestnáctce byl náš levý bek faulován, takže penalta. Proměnil ji Rodina: 0:1! Trvalo jen minutu a zličínský brankář lovil podruhé míč ze své sítě. Po akci Křemena se Šleglem uprostřed hřiště završil vydařenou kombinaci Sup: 0:2!

Hned nato přišly další dvě šance, Křemen a Vyjídáček je neproměnili. A po půlhodině hry Studený trefil břevno domácí brány. Dvě minuty nato si ale po centru Křemena nadhodil balon Šlegl a efektně skóroval: 0:3! Trvalo zase jen dvě minuty, kombinaci ukončil Horváth přihrávkou na Janouška a ten zblízka do odkryté brány zvýšil: ve 34. min. tedy 0:4! Byl to jeho už patnáctý gól v sezoně.

O pět minut později se dostali domácí k první střele na Drážkovu bránu, tedy šest minut před poločasem. Na druhé straně svoji další velkou šanci Janoušek tentokrát neproměnil a podobně si vedl i Křemen.

Pět minut po změně stran přidali naši hráči pátý gól, mezitím od zahájení hry už ale stihli zahodit znovu dvě gólové příležitosti Janouškem a Šleglem. V 50. min. po akci Janouška s Hrachovcem vypálil Horváth a míč se odrazil od břevna dolů do brány: 0:5! Byl to krásný gól. Velkou možnost skórovat měl také domácí tým, ale Trojan v 51. min. neproměnil penaltu. Po hodině hry pak domácí rychle za sebou třikrát nastřelili břevno. Šestý gól padl až minutu před koncem, přihrával Janoušek a vyběhnuvšího brankáře prohodil Křemen: 0:6!

V dalším utkání naše U 19 přivítá sedmý tým tabulky junior Praha. Hraje se na Vyšehradě v sobotu 25. dubna od 10 hodin. V podzimním vzájemném utkání, jež se hrálo koncem září ve Strašnicích, mladí šemíci vyhráli brankami Marka Horvátha, Davida Janouška a Milana Ljubinkoviče 3:1. Do konce soutěže zbývá osm kol.


Vedoucí týmu U 19 František Řezáč: „Jednostranný zápas. První poločas byl z naší strany vynikající, druhý už zřetelně slabší. Zličín jsme převyšovali v kombinaci i dalších herních aspektech. Z celkově pětatřiceti našich střel jich mířilo na domácí bránu třiadvacet. Výsledek mohl být určitě vyšší, ale hodně toho pochytal domácí brankář Tetour. Ke kuriozitě došlo po hodině hry, kdy domácí nastřelili během jedné akce třikrát břevno naší brány. Nakonec ale Venca Drážek uhájil čisté konto. V sobotu dopoledne hrajeme další zápas s Juniorem, nejtěžší to ale bude nejspíš ve druhé polovině května, kdy nás čeká série tří zápasů s Braníkem, ve Vršovicích a se Střešovicemi.“

 

U 19: FC Zličín – Slavoj Vyšehrad 0:6 (0:4)

Branky: 20. Rodina z pen., 21 Sup, 32. Šlegl, 34. Janoušek, 50. Horváth, 89. Křemen.  

Střely na branku: 6:23. Střely mimo: 4:12. Rohy: 1:9. Trestné kopy: 1:4.

Rozhodčí: Nepraš – Kvapil, Vaculík. ŽK: Horálek – Hrachovec.

Diváků: 50.

V 51. min. neproměnil Trojan (Zličín) penaltu.


Vyšehrad U 19: Drážek – Studený (71. Filip), Kincl, Ljubinkovič, Vyjídáček – Rodina – Sup (53. Hrachovec), Šlegl, Křemen, Janoušek – Horváth (60. Wolf). Na lavičce byl ještě připraven brankář Lehký. Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec.

 

Střelci branek U 19 v pražském přeboru:

15 – Janoušek

13 – Horváth

8 – Křemen

6 – Rodina

5 – Šlegl

4 – Kincl

3 – Křovák, Ljubinkovič

2 – Charvát, Sup

1 – Hájek, Hrachovec, Junek, Kadlec, Studený

 

Nahrávači na góly:

13 – Křemen

11 – Janoušek

10 – Horváth

9 – Remeš, Rodina

5 – Charvát

4 – Šlegl

3 – Kincl

2 – Kadlec, Křovák, Vyjídáček

1 – Filip, Hájek, Hrachovec, Junek, Ljubinkovič, Vojtěch

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...