INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 zvítězila na Libuši 4:1

U 19 Roli favorita tentokrát mladí šemíci zvládli, ale až díky zlepšenému výkonu i přesnější mušce po změně stran. Naše U 19 vyhrála na Libuši 4:1, a tak je na tom pět kol před koncem, co do počtu ztracených bodů, nadále stejně jako střešovický konkurent v boji o prvenství. V první půli se trefil Marek Horváth, domácí ještě stihli vyrovnat, ale ve druhé půli si připsal dvě branky David Janoušek a pojistku přidal ještě střídající Martin Charvát.

Oproti předchozímu utkání v Březiněvsi s FA Praha, jež naše „devatenáctka“ ztratila a prohrála 1:2, došlo ke třem změnám v základní sestavě. Chyběli v ní Studený, Wolf a Sup, zato se do ní vrátili uzdravení zadáci Kincl s Ljubinkovičem. Na postu pravého halva se objevil Junek z týmu mladšího dorostu a stejně jako v minulém týdnu zaujal post levého beka jeho spoluhráč z U 17 Šindler.

Téměř celou úvodní půlhodinu ale naši mladí borci promarnili, nebo z pohledu druhé strany – domácí ještě stíhali odolávat. Ve vedru se nehrál zrovna fotbal v tempu a k prvnímu ohrožení libušské branky došlo až ve 26. min. po střelách Janouška a Junka. Tři minuty nato se už dostal do vyložené šance Janoušek, trefil ale jen brankáře. Po něm promarnil velkou příležitost i Horváth.

Ve 40. min. byl ale Janoušek u zrodu první branky zápasu, kdy posunul míč na kapitána Rodinu, ten našel centrem Šlégla, který přihrál hlavou do vápna a Horváth trefil: 0:1! Dvě minuty nato ale po zaváhání naší obrany domácí Staněk a prohodil gólmana Drážka: 1:1.

Druhou půli začali modří přece jen lépe a aktivněji než tu první. Osm minut po změně stran po akci Křemena s Rodinou trefil Janoušek: 1:2! A byl to zároveň vítězný gól.

Přesně po hodině hry završil kombinaci Kincl přihrávkou na Šlégla, který byl v dobré pozici faulován ve vápně Trojanem. K exekuci penalty se postavil Janoušek a proměnil: 1:3!

Pak už nebylo vůbec co řešit, jen výši skóre. Domácí se nedostali ve druhé půli k ničemu, pouze k jediné slabé střele mimo tři tyče. V 64. min. Janoušek zatáhl míč k brankové čáře, zpětnou přihrávkou našel Charváta a ten po sedmi minutách svého pobytu na hřišti, kdy nahradil Horvátha, završil výsledek: 1:4!

Charvát kromě toho pět minut před koncem trefil z malého vápna břevno a ještě minimálně další tři až čtyři gólové šance našich hráčů zůstaly nevyužity. Mladí šemíci potvrdili v tomto utkání roli jasného favorita a Libuši nastříleli ve dvou zápasech dohromady 11 gólů. Zdatnější protivníci ale teprve přijdou.

V nadcházejícím 22. kole naše U 19 přivítá na Vyšehradě v sobotu 16. května v 15 hodin tým Braníku, na jehož hřišti vyhrála na podzim 4:0. Po utkání s Braníkem budou hrát mladí šemíci ještě ve Vršovicích, doma se Střešovicemi (v posledním dni měsíce května), venku s Duklou Praha B a nakonec doma s Loko Vltavín.

Trenér František Mysliveček: „V první půli měli ještě kluci v hlavách ztracený předchozí zápas v Březiněvsi, až potom jsme zlepšenou hrou rozhodli zápas na Libuši ve svůj prospěch. Nechci nikoho vyzdvihnout, byl to kolektivní výkon, chtělo by to však víc důrazu. Doufám, že se tímto utkáním situace znovu otočí pro nás k lepšímu, čeká nás teď totiž série těžkých zápasů. Hoši to nemají snadné, hrají v každém zápase pod tlakem, protože na rozdíl od ostatních týmů jsme vyhlásili jasný cíl vyhrát tuto soutěž a vrátit se zpátky do České ligy staršího dorostu.“

 

U 19: FSC Libuš – Slavoj Vyšehrad 1:4 (1:1)

Branky: 42. Staněk – 53. a 60. Janoušek (druhá z pen.), 40. Horváth, 64. Charvát.

Střely na branku: 3:14. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:15. Trestné kopy: 1:4.

Rozhodčí: Bočok – Michálek, Vojnovič. ŽK: Trojan (Libuš).

Diváků: 45.

Vyšehrad U 19: Drážek – Kincl, Křemen, Ljubinkovič (72. Křovák), Šindler (83. Studený) – Hájek (65. Wolf) – Junek, Šlegl (72. Filip), Rodina, Janoušek – Horváth (57. Charvát). Na lavičce byl ještě připraven brankář Mužík. Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec.

 

Střelci branek U 19 v pražském přeboru:

17 – Janoušek

16 – Horváth

8 – Křemen

6 – Rodina, Šlegl

4 – Kincl

3 – Charvát, Křovák, Ljubinkovič

2 – Sup

1 – Hájek, Hrachovec, Junek, Kadlec, Studený

 

Nahrávači na góly:

14 – Janoušek, Křemen

11 – Rodina

10 – Horváth

9 – Remeš

7 – Šlegl

5 – Charvát

3 – Kincl

2 – Kadlec, Křovák, Vyjídáček

1 – Filip, Hájek, Hrachovec, Junek, Vojtěch, Ljubinkovič

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...