INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Drama na Jižním Městě U 19 zvládla a je vítězem přeboru!

U 19 – Hotovo! …tedy alespoň co se týče letošního ročníku Pražského přeboru staršího dorostu. Brankami Saši Krivosheeva z penalty, Ondry Šindlera a Honzy Křemena naše U 19 porazila v dramatickém utkání Duklu Praha B na jejím hřišti na Jižním Městě 3:2, a kolo před koncem soutěže si tak definitivně zajistila prvenství. Uhájila tříbodový náskok před druhými Střešovicemi a protože s nimi vyhrála oba vzájemné zápasy, stala se vítězem přeboru. Tedy toho pražského. Jenomže těch je celkem 11 a baráž si zahrají jen dva z nich. Bude mezi nimi i Slavoj Vyšehrad?! To se ukáže v nejbližší době, od zeleného, kulatého či jiného stolu rozhodne příslušný orgán FAČR.

Špatný začátek, špatný vývoj skóre, ale dobrý konec. Hodně dobrý, s happy endem v podobě vítězné branky čtyři minuty před koncem! To je stručná, ale výstižná charakteristika zápasu s béčkem Dukly. Už před výkopem došlo ke značně komplikované situaci, do hry nemohl zasáhnout se zraněným svalem indisponovaný Janoušek, nejproduktivnější hráč týmu. Nejen to, tři nejmenovaní hráči se dostavili na Julisku místo na Jižní Město na druhém konci Prahy. Situaci musel střelhbitě řešit Franta Hrachovec starší, který vyzvedl nešťastníky na stanici metra a odvezl ke hřišti při ZŠ Schulhoffova, kde se jen tak tak stihli převléknout. Klub Dukla Jižní Město, chlouba radnice Prahy 11, má sice otřesnou kvalitu povrchu hřiště na hranici hratelnosti, ne-li za ní, domácí hráči ale i tak podali na „drnčáku“ výborný výkon. Mladí šemíci museli zápas doslova ubojovat.

První velkou šanci měli domácí již po deseti minutách hry, jejich hráč se ocitl sám před Drážkem, ten se ale vyznamenal a hodně ožehavou situaci zneškodnil. V 18. min. Šlegl po rohu minul domácí bránu a čtyři minuty poté promarnil příležitost i Mandík. Nejlepší střelec našeho mladšího dorostu (22 gólů v České lize U 17) nastoupil na hrotu útoku, kde tento post „zdědil“ po Junkovi.

První gólová situace zápasu přišla po půlhodině hry. Kapitán Rodina přihrál do vápna Krivosheevovi, ten se s míčem otočil a obránce domácích ho podsekl – penalta. Krivosheev ji bezpečně proměnil: 0:1!

Ve 40. min. mohl přidat druhý gól stoper Ljubinkovič, ale jeho hlavičku brankář Dukly B chytil. Jen několik vteřin před poločasem měli ohromnou šanci domácí, Drážek ale včas vyběhl a téměř jisté vyrovnávací trefě zabránil. Nezabránil však hned dvojitému úderu domácích, který přišel po hodině hry. V 60. min. Douděra a v 66. min. Garček otočilo skóre na 2:1.

Na straně Vyšehradu také byly šance, měl je mladší dorostenec Pusch, hlavičkující Ljubinkovič a také Křemen, který v 77. min. trefil tyč.

V 80. min. po dlouhém nákopu Křováka dostal ke střele Křemen, vyražený míč pak dorazil do brány Šindler a vyrovnal: 2:2!

Rozhodnutí padlo v 86. min. Po rohu Krivosheeva hlavičkoval Ljubinkovič, míč so opdrazil do ohně, kde jej Horváth přiťukl a Křemen zakončoval: 2:3! Mladí šemíci vyhráli 21. utkání v sezoně a mohli oslavit triumf v letošním přeboru.

Na závěr přeboru, tedy ve 26. kole, Vyšehrad přivítá doma předposlední 13. tým tabulky Loko Vltavín. Hracím termínem je neděle 14. června od 10 hodin, možná se ale bude hrát již v pátek od 17 hodin. To by se mělo vyjasnit během úterý, když už nepadlo rozhodnutí v pondělí.


Trenér František Mysliveček: „Vyhráli jsme až po velkém boji. Vedli jsme ještě po hodině hry 1:0, pak jsme během šesti minut dvakrát inkasovali, abychom nakonec znovu otočili zápas ve svůj prospěch až v závěrečné desetiminutovce. Domácí tým podal opravdu výborný výkon, byl nám velmi důstojným soupeřem a jak jsme předpokládali, praktikoval vysoký presink. Naše hráče jsme také na něj předem připravili. Sestava se musela obejít bez Janouška, Kincla, Vyjídáčka i Junka, a tak jsme to neměli vůbec snadné. Na druhé straně pro nás byla opět velkým přínosem účast Saši Krivosheeva. Vyhráli jsme díky větší vůli po vítězství a co se týče přeboru, máme už zajištěné prvenství. Rádi bychom hráli poslední zápas s Loko Vltavín již v pátek, protože baráž – budeme-li do ní nominováni – začíná již uprostřed příštího týdne. Nezbývá než čekat na verdikt FAČR.“

Vedoucí mužstva František Řezáč: „Dukla B byla podle mého názoru lepší než Střešovice. Kluci ale moc chtěli vyhrát a za nesmírnou bojovnost si nakonec vítězství zasloužili.“


U 19: Dukla Praha B – Slavoj Vyšehrad 2:3 (0:1)

Branky: 60. Douděra, 66. Garček – 31. Krivosheev z pen., 80. Šindler, 86. Křemen. Střely na branku: 6:12. Střely mimo: 6:10. Rohy: 0:7. Trestné kopy: 5:2.

Rozhodčí: Gotthard – Hlaváček, Rodová. ŽK: Douděra – Křemen, Rodina, Krivosheev.

Diváků: 50.


Vyšehrad U 19: Drážek – Šindler, Ljubinkovič, Křemen, Šlegl – Rodina – Sup (61. Křovák), Charvát (54. Pusch), Kodet (76. Hájek), Krivosheev – Mandík (67. Horváth). Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec. Na lavičce byli ještě připraveni Janoušek a brankář Lehký.

 

Střelci branek U 19 v pražském přeboru:

20 – Janoušek

16 – Horváth

10 – Křemen

7 – Rodina, Šlegl

5 – Kincl, Ljubinkovič

3 – Charvát, Junek, Krivosheev, Křovák, Šindler

2 – Sup

1 – Filip, Hájek, Hrachovec, Kadlec, Kodet, Studený

 

Brankové asistence:

19 – Janoušek

16 – Křemen

13 – Rodina

11 – Horváth

9 – Remeš

8 – Šlegl

5 – Charvát, Krivosheev

4 – Junek

3 – Filip, Kincl

2 – Kadlec, Křovák, Vyjídáček

1 – Hájek, Hrachovec, Kodet, Ljubinkovič, Vojtěch

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...