INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Plzeňský start do sezony U 19 nevyšel – podlehla Doubravce

U 19 Obnovená premiéra v České lize staršího dorostu, tedy druhé nejvyšší soutěži kategorie U 19, mladým šemíkům ani trochu nevyšla. V Plzni prohráli 0:1 s tamní Doubravkou, tedy předposledním týmem minulého ročníku soutěže.

V naší sestavě chyběli z různých důvodů Křemen, Janoušek, Pusch, Kodet i brankář Drážek. Oproti jarní části sezony se v ní naopak objevilo pět nových hráčů: Koubek, Rossmann, Mamedov, Hašek a střídající Šíma.

Utkání se hrálo na stadionu nováčka divize mužů Dynamo ZČE Plzeň a charakterizovala jej jak výrazná územní převaha hostujícího týmu, tak i festival jeho zahozených gólových šancí. Jen v úvodní půlhodině hry jich měl Vyšehrad pět, z toho čtyři neproměnil Junek a jednu Rossmann. Domácí měli jednu, brankář Lehký si poradil.

Také ve druhé půli pokračovala série nezdarů hráčů Vyšehradu v koncovce, a tak přišel zákonitý trest. Přesně po hodině hry se domácí vymanili ze sevření a z kontru vstřelil jediný gól Šmídl: 1:0. Dost pravděpodobně stál při tom v ofsajdu, nicméně gól platil. Jen o minutu později byl Horváth sestřelen ve vápně domácích – penalta byla víc než jasná, přímo instruktážní, nicméně západočeský rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Delegací domácích arbitrů nejspíš FAČR ušetřil na nákladech za cestovné, nicméně s objektivitou nemá takový postup nic společného.

Vyrovnat mohli naši hráči ještě deset minut před koncem, tak dlouho si ale dávali navzájem přednost, až jim domácí míč ukopli. Velkou šanci měla i Doubravka, Lehký ale včas vyběhl a účinně zasáhl.

Ve 2. kole se naše U 19 střetne s Pískem, který v premiéře remizoval s Benešovem a pak prohrál na penalty. Hraje se v sobotu 15. srpna od 10 hodin na hřišti v Krči.

Trenér František Mysliveček: „Je to teprve start do sezony, ale tady jsme prohrát neměli. Stačilo proměnit jen polovinu z našich vyložených šancí a vyhráli bychom rozdílem alespoň čtyř branek. Chyběli nám Křemen, Janoušek i další hráči, na něž jsme se spoléhali, s nimi v sestavě bychom tohle utkání určitě zvládli. Pomezní rozhodčí byli domácí, pustili čtyři dvoumetrové ofsajdy. Mávali tak, že jsme ani nevěděli, čí jsme. To ale neomlouvá fakt, že naši hráči nepotvrdili při zakončení, co jsme od nich očekávali – šancí měli opravdu dost.“

 

U 19: Senco Doubravka – Slavoj Vyšehrad 1:0 (0:0)

Branka: 60. Šmídl.

Střely na branku: 5:13. Střely mimo: 4:13. Rohy: 4:12. Trestné kopy: 4:4.

Rozhodčí: Šlapák – Kříž, Doksanský. ŽK: Kuncendörfer – Šlegl, Rossmann, Charvát, Ljubinkovič.

Diváků: 45.

Vyšehrad U 19: Lehký – Koubek, Šlegl, Kincl (72. Šíma), Šindler – Rodina – Rossmann (80. Charvát), Mamedov, Hašek – Junek, Horváth (68. Ljubinkovič). Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec. Na lavičce byli ještě připraveni Filip a brankář Mužík.

 

Zahajovací zápasy sezony naší U 19

20. 8. 2011: Vyšehrad – Kolín 1:1 (Česká liga staršího dorostu)

18. 8. 2012: Vyšehrad – Kolín 4:2 (Česká liga staršího dorostu)

17. 8. 2013: Vyšehrad – Svitavy 0:1 (Česká liga staršího dorostu)

24. 8. 2014: Vyšehrad – Újezd n. L. 3:1 (pražský přebor staršího dorostu)

9. 8. 2015: Doubravka – Vyšehrad 1:0 (Česká liga staršího dorostu)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...