INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 konečně zabrala! Doma rozdrtila celek Varnsdorfu 6:1

U 19Až ve svém čtvrtém srpnovém vystoupení v úvodu České ligy staršího dorostu se představila naše U 19 na Vyšehradě. A domácí prostředí šlo devatenáctiletým šemíkům hodně k duhu: v předehrávaném utkání 17. kola ve středu 26. srpna dopoledne porazili své vrstevníky z Varnsdorfu vysoko 6:1. Dvakrát se trefil Marek Horváth, po jedné brance přidali Jan Křemen z penalty, Tomáš Junek, Tomáš Rossmann a Václav Hašek. Soupeř ze Šluknovského výběžku dosáhl svého čestného úspěchu až za stavu 5:0, a to jen díky proměněné penaltě.

Oproti nedělnímu utkání na Žižkově učinili trenéři tři změny v sestavě: místo brankáře Lehkého, defenzivního záložníka Wolfa a Rossmanna se v základní jedenáctce objevili tentokrát Drážek, Ljubinkovič a Horváth.

Úvod zápasu se soupeřem, který se rovněž nemohl pochlubit bodovým ziskem, nijak nenasvědčoval, že by mělo jít o jednoznačnou záležitost. Naopak, Severočeši měli již po pěti minutách hry vyloženou gólovou šanci, jejich hráč ale zbrkle přestřelil Drážkovu bránu. Po tomto varovném budíčku již převzali hráči v modrých dresech iniciativu, a to přineslo brzy patřičný efekt. Junek převzal balon od Křemena, v šestnáctce byl faulován a penaltu v 10. min. bezpečně proměnil Křemen: 1:0!

Po půlhodině hry mohli hosté vyrovnat, ale zmařili další čistou gólovou příležitost, jejich hráč trefil přesně místo, kde stál Drážek. Dvě minuty před pauzou byli potrestáni: Kodet po akci z pravé strany našel zpětným centrem Horvátha a ten z malého vápna trefil: 2:0!

Hráči Vyšehradu už tak mohli hrát po změně stran uvolněněji a brzy také dosáhli třetí branky. V 54. min. po akci Junka s Haškem znovu zakončoval Horváth: 3:0!

V 62. min. Hašek našel dlouhou přihrávkou Junka, ten běžel sám na brankáře Reitmajera a úspěšně ho prohodil: 4:0! Tři minuty nato mohli hosté snížit, jejich hráč ale zblízka překopl bránu. Byla to jediná příležitost Varnsdorfu ve druhé půli.

V 70. min. Křemen přihrál do běhu Rossmannovi a ten přesně zakončil: 5:0! Na gólmana hostí potom běžel také Junek, ale netrefil bránu. Stejně dopadl i Šíma. Na druhé straně byla o pár vteřin později odpískána Ljubinkovičovi ruka v šestnáctce a Mičica snížil z penalty na 5:1.

V 86. min. potom vybojoval míč Charvát, po jeho přihrávce Hašek obešel i brankáře Varnsdorfu a uzavřel skóre: 6:1! Srovnatelnou kanonádou ve druhé nejvyšší dorostenecké soutěži se prezentovali mladí šemíci naposledy v květnu roku 2014, kdy vyhráli v Liberci 7:0 nad domácím Rapidem.

V sobotu 29. srpna v 10 hodin naše U 19 přivítá na Žižkově B-tým Slavie, tedy obhájce prvenství v České lize staršího dorostu.


Trenér U 19 František Mysliveček: „Všem nám bylo jasné, že po třech porážkách v úvodu sezony již prostě musíme zabrat a naplno bodovat. Hráli jsme poprvé v této sezoně doma a na všech našich hráčích byla vidět maximální snaha, ze které však vyplynula i nervozita. Na konci první půle jsme dali gól na 2:0, a po změně stran tak z nás již nervozita opadla. Hráli jsme slušný fotbal a díky kolektivnímu výkonu dotáhli zápas k přesvědčivému vítězství. Škoda, že některé další šance zůstaly nevyužity, jinak mohlo být skóre dvouciferné. Snad jsme si alespoň takhle schovali nějaký ten střelecký prach na sobotní utkání s B-týmem Slavie, pravidelným vítězem České ligy staršího dorostu. Chtěl bych ještě říct, že ani v jednom z prvních tří utkání sezony, v nichž se nám nepodařilo bodovat, jsme herně nepropadli. V plzeňské premiéře sezony jsme zahodili sedm čistých gólových šancí, potom proti Písku naše kombinační hra výrazně utrpěla velmi špatným povrchem hřiště v Krči. Nakonec v neděli na Žižkově jsme neuspěli v zápase, který byl řízen rozhodčím jednostranně ve prospěch domácí Viktorie. Neuznal nám ani naprosto regulérní vyrovnávací gól Honzy Křemena.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – FK Varnsdorf 6:1 (2:0)

Branky: 43. a 54. Horváth, 10. Křemen z pen., 62. Junek, 70. Rossmann, 86. Hašek – 81. Mičica z pen.

Střely na branku: 14:5. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:4. Trestné kopy: 2:4.

Rozhodčí: Severýn – Les, Šmolíková. ŽK: Šlegl – Lehoczki.

Diváků: 30.


Vyšehrad U 19: Drážek (71. Štika) – Kincl, Ljubinkovič, Šlegl, Šindler – Rodina – Kodet (66. Rossmann), Křemen (70. Telvák), Junek (67. Šíma) – Horváth (60. Charvát), Hašek. Na lavičce byl ještě připraven Koubek. Trenéři František Mysliveček, Jan Křemen a František Hrachovec.

 

Střelci branek Vyšehradu v České lize staršího dorostu:

2 – Horváth, Křemen

1 – Junek, Rossmann

 

Brankové asistence:

2 – Hašek, Junek

1 – Kodet, Křemen, Rodina

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...