INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 přehrála Střešovice 5:2, stále tak vede tabulku přeboru

U 19 – Čtvrtého vítězství za sebou dosáhla v pražském přeboru staršího dorostu „devatenáctka“ Slavoje Vyšehrad. Tým trenéra Jiřího Hrušky porazil v neděli 13. listopadu na domácí půdě soupeře ze středu tabulky Střešovice 5:2. Dva góly dal Franta Majer, po jednom Karel Pusch, Ondra Niederle a Ondra Toman. Na domácí půdě je Vyšehrad nejproduktivnějším týmem soutěže s průměrem pěti vstřelených gólů na zápas, tedy přesně tolika, kolik jich padlo do střešovické sítě.

Domácí tým (s pěti změnami v základní sestavě oproti předchozímu utkání ve Vršovicích) téměř hned po výkopu chyboval a hosté už po 28 vteřině utkání trestali: Minařík 0:1. Vedení jim nevydrželo dlouho, již v 70. vteřině se dostal k odraženému míči Pusch a vyrovnal: 1:1! V 9. min. byl faulován ve vápně Niederle a Majer bezpečně proměnil penaltu: 2:1! Šanci pak promarnil T. Junek, ve 13. min. ale přihrál Majerovi a ten přehodil brankáře Dražila: 3:1!

To nebylo vše, v 16. min. reklamoval gól Pusch, míč ale nebyl podle rozhodčího celým objemem za brankovou čarou. Další šance neproměnili Kodet, Junek a Pusch, který trefil břevno. Ve 35. min. Junek ztroskotal na brankáři Střešovic, dvě minuty nato však obstaral centr a finální přihrávku pro Niederleho: 4:1! Těsně před poločasem zahrávali hosté zpoza vápna trestný kop, tečovanou střelu Štrice pod břevno ale Mužík vyrazil na roh.

Šest minut po změně stran se vyznamenal krásným zákrokem gólman hostí Dražil, když zneškodnil Puschovu střelu po rohovém kopu. V 66. min. měl Pusch znovu smůlu, když trefil tyč. Minutu nato ale převzal centr od Jirečka Ondřej Toman a zvýšil skóre: 5:1! V 81. min. po rohu snížil na 5:2 Stehlík a pak ještě hosté kopali v 84. min. penaltu, Štric ji ale nevyužil.

V podzimní derniéře se představí naše U 19 na Jižním Městě, přesněji na hřišti ZŠ Mikulova, kde ji přivítá domácí Dukla Praha B. Hraje se v neděli 20. listopadu od 13.30 hod. Dukla B je pátá v tabulce, naposledy remizovala 1:1 na hřišti Motorletu B.

Trenér U 19 Jiří Hruška: „Věděli jsme, že Střešovice jsou silné směrem dopředu, rozhodně jsme si však nepředstavovali, že od nich dostaneme hned v první minutě utkání gól. Nicméně stalo se a nám se podařilo ihned vyrovnat. Vynutili jsme si převahu i díky tomu, že nám vycházely výpady do otevřené obrany soupeře, a tak jsme brzy získali vedení 3:1 a ještě do poločasu 4:1. Navíc dalších několik šancí jsme nevyužili. Druhá půle už byla z naší strany znatelně horší, takže jsem za ni musel hráčům vynadat. Zápas jsme jen dohrávali.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – SK Střešovice 5:2 (4:1)

Hráno v neděli 13. listopadu.

Branky: 9 z pen. a 13. Majer, 2. Pusch, 38. Niederle, 67. O. Toman – 1. Minařík, 81. Stehlík. Střely na branku: 14:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 11:6. Trestné kopy: 3:2.

Rozhodčí: Hlavnička – Rodová, Šimek. Bez karet.

Diváků: 30. V 84. min. neproměnil Štric (Střešovice) penaltu.


Vyšehrad U 19: Mužík – Molt, Plášil, Škurek, Janoch (61. O. Toman) – T. Junek, Pusch, Jireček, Kodet (46. Ratner) – Majer, Niederle (67. Vraštil). Na lavičce byl ještě připraven brankář Štika. Trenér Jiří Hruška.

 


Střelci gólů U 19 (A-tým staršího dorostu)

11 – Majer, Pusch

8 – Niederle

4 – Ratner, O. Toman

3 – T. Junek, Kodet

2 – Siruček, Veselý

1 – Čermák, Janoch, Jireček, Krasnyanyk


Gólové asistence

6 – Janoch, Niederle

5 – Pusch

4 – Majer

3 – Novák, Ratner, Veselý

2 – Čermák, Jireček, T. Junek, Kodet, Škurek, O. Toman

1 – Bazal, Krasnyanyk, Mužík, Siruček, Šindler

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...