INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bitva dorostenců bez vítěze: remíza 1:1 na hřišti Admiry

U 19 – Kvůli takovému dorosteneckému fotbalu rozhodně stálo zato si přivstat! Přestože noc ze soboty na neděli 26. března byla o hodinu kratší… Dva týmy, které spolu ještě v loňské sezoně válčily v České lize U 19 a letos jsou největšími uchazeči o prvenství v pražském přeboru této věkové kategorie, spolu zkřížily zbraně opět hned v úvodním kole. Nejprve se hrálo v srpnu na Vyšehradě a zápas skončil remízou 1:1. Stejný výsledek vzešel i nyní z jarní premiéry v Kobylisích. Oba rivalové hráli nadoraz, s maximálním nasazením, přitom ale fair. Oba tak zaslouží absolutorium.

Tabulku nadále vede náš tým o bod před Admirou, další dva pronásledovatelé však této remízy pochopitelně využili, aby se přiblížili, takže čelo nyní vypadá takto: Vyšehrad 33 bodů, Admira 32, Aritma 31 a Motorlet B 30.

Zápas na Admiře měl dva dost rozdílné poločasy: v tom prvním byli lepší domácí a vedli 1:0 gólem Ondřeje Karla, ve druhém se karta otočila, na 1:1 vyrovnal kanonýr U 17 Franta Babka a Vyšehrad sahal po třech bodech.

Již v úvodních minutách zápasu se dostal do dvou vyložených šancí domácí ostrostřelec Panýrek, nejprve však zblízka přestřelil a potom křížnou střelou těsně minul zadní tyč Štikovy brány. Tým v oranžových dresech zpočátku kontroval jen dálkovým pokusem Pusche.

Ve 27. min. a centru zleva domácí hráč Vydra ve skluzu nezasáhl míč, jinak to byl jistý gól. Ten ale přišel už o minutu později: Karel napřáhl ke střele z cca 25 metrů a trefil přesně k tyči: 1:0.

Až potom hráči Vyšehradu setřásli nervozitu a zvedli hlavy. Po přihrávce od Šindlera se protlačil do koncovky Junek, ale nepřekonal brankáře Zimu. Šest minut před poločasem už přišla i vyložená šance: Ratner odcentroval z levé strany na Babku, tomu ale střela bez přípravy nesedla a balon skončil v zámezí.

Ještě výraznější moment nastal tři minuty po změně stran, kdy Šindler dostal balon kolmou přihrávkou do uličky na nabíhajícího stopera Plášila, jenž ve skluzu trefil tyč domácí brány! A za další dvě minuty Puschova tečovaná střela jen těsně minula svůj cíl mezi třemi tyčemi.

V 56. min. po přihrávce od Ratnera ukázal záda domácím obráncům rychlonohý Junek, pomezní mu ale odmával ofsajd. Zdvižený praporek velmi pravděpodobně zachránil Admiru od vyrovnávacího gólu, již o tři minuty později mohla ale sama svůj těsný náskok pojistit. Vydra už napřáhl ke střele, která by nejspíš skončila v síti, v poslední chvíli mu však do ní skočil takřka instinktivně kapitán Vyšehradu Jireček. Byl to mimořádný zákrok a jeden z klíčových momentů tohoto velmi důležitého zápasu, protože za stavu 2:0 po hodině hry už by byla Admira docela blízko k výhře. Černobílí ale pokračovali v útoku a o pár vteřin později se dostal k další velmi nebezpečné střele Vydra, která jen těsně minula zadní tyč a skončila v zámezí. To byly kritické chvilky.

Závěrečnou půlhodinu hry ale ovládl Vyšehrad, na hřiště také přišel Krasnyanyk a vnesl do kombinace víc kreativity směrem dopředu. V 63. min. po trestném kopu a centru Šindlera promáchl balon v šanci Babka. V 70. min. předvedl své typické zrychlení i důrazné zakončení Junek: svoji akceleraci po levé straně hřiště korunoval bombou pod břevno. Namísto radosti se ale v tu chvíli celá lavička hostujícího týmu chytla za hlavy, neboť gólman Admiry Zima stihl míč reflexivně vytěsnit na roh. Minutu nato na něj pro změnu upaloval Babka, místo rukou nahoře ale přišlo další zklamání – zastavila ho totiž signalizace ofsajdu.

Až v 77. min. konečně přišel vyrovnávací gól. Šindler posunul míč dopředu na Ratnera, ten křížným centrem z levé strany přes vápno našel nabíhajícího Babku a ten ve skluzu dotlačil balon do sítě: 1:1!

V 81. min. si naběhl před bránu z pravé strany Junek, vítězný gól mu však nebyl souzen. Vůbec největší možnost rozhodnout tradiční derby měl v 84. min. po kolmé uličce od Junka Šindler, který se dostal za domácí obranu až před gólmana, jeho střela bodlem ale letěla nad břevno. Pět z posledních šesti vzájemných duelů Admiry s Vyšehradem U 19 tak skončilo remízou.

V závěru utkání se bohužel zranil dost nepříjemně Babka a s bolestivým zraněním palce u nohy musel být odvezen do nemocnice na ošetření. Navíc ho teď čeká nechtěná pauza a je jasné, že bude hodně chybět mladšímu i staršímu dorostu.

Teoreticky vzato, nyní by mělo přijít na řadu o něco méně náročné utkání. Úvodní jarní duel na domácí půdě bude totiž měřením sil prvního s posledním týmem tabulky pražského přeboru této věkové kategorie. Zápas „devatenáctek“ Slavoj Vyšehrad – Háje Jižní Město se uskuteční v neděli 2. dubna od 10 hodin. V prvním vzájemném souboji počátkem září na Hájích vyhráli mladí šemíci 9:1.

Trenér U 19 Jiří Hruška: „Výborný zápas a nakonec spravedlivá remíza. V prvním poločase byla určitě lepší Admira, byla sebevědomější, důraznější, a proto vyhrávala osobní souboje, zatímco my jsme si zvykali na její hřiště. Mohli jsme také v poločase prohrávat ne 0:1, ale 0:3. Až po inkasované brance jsme se začali dostávat do hry. Ve druhé půli ale jakoby přišla na hřiště jiná mužstva, my jsme se výrazně zlepšili, vyrovnali a nakonec sahali i po vítězství. Celkově to bylo na vyložené šance vyrovnané, ale za výborný výkon, jaký podali naši hráči po změně stran, jsem jim poděkoval. Rádi bychom poděkovali také Admiře, že umožnila zápas odehrát na hlavním hřišti. Na druhou stranu nás mrzí zranění Franty Babky, které bylo stínem tohoto zápasu.“

 

U 19: Admira Praha – Slavoj Vyšehrad 1:1 (1:0)

Pražský přebor staršího dorostu, hráno v neděli 26. března.

Branky: 28. Karel – 77. Babka. Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:5. Zblokované střely: 6:1. Tyče: 0:1. Rohy: 7:3. Trestné kopy: 3:0. Ofsajdy: 0:5.

Rozhodčí: Tereba – Kalcovský, Chrenko. ŽK: Plášil, Štika (oba Vyšehrad).

Diváků: 60.


Vyšehrad U 19: Štika – Šindler, Škurek, Plášil, Jireček – Bandúr (62. Krasnyanyk), Pusch (85. Niederle), Šídlo, Ratner – Babka (89. Drozd), T. Junek. Na lavičce byl ještě připraven brankář Mužík. Trenéři Jiří Hruška a Václav Rybín.

 

Střelci gólů U 19 (A-tým staršího dorostu)

11 – Majer, Pusch

8 – Niederle

7 – T. Junek

5 – Ratner

4 – Kodet, O. Toman

2 – Siruček, Veselý

1 – Babka, Čermák, Janoch, Jireček, Krasnyanyk


Gólové asistence

8 – Pusch

6 – Janoch, Niederle

4 – T. Junek, Majer, Ratner

3 – Jireček, Novák, Veselý

2 – Čermák, Kodet, Škurek, O. Toman

1 – Bazal, Krasnyanyk, Mužík, Siruček, Šindler

 

Nejlepší střelci pražského přeboru staršího dorostu

15 – Vít (Admira)

14 – Panýrek (Admira)

13 – Navrátil (Aritma)

12 – Rambousek (Motorlet B), Mruvčinský (FA Praha)

11 – MAJER, PUSCH (oba VYŠEHRAD), Ježek (Aritma), Turek (Union Vršovice)

10 – Bažo (Dukla B), Pavlata (Admira), Pyszny (Zbraslav)

 

Utkání Vyšehrad – Admira v České lize U 19

podzim 2012: Admira – Vyšehrad 5:0

jaro 2013: Vyšehrad – Admira 2:0

podzim 2013: Admira – Vyšehrad 1:1

jaro 2014: Vyšehrad – Admira 2:2

podzim 2015: Admira – Vyšehrad 4:2

jaro 2016: Vyšehrad – Admira 1:1, penalt. rozstřel 1:2


Utkání Vyšehrad – Admira v pražském přeboru U 19

podzim 2016: Vyšehrad – Admira 1:1

jaro 2017: Admira – Vyšehrad 1:1

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...