INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Rezervě U 19 to na jaře nejde, utržila debakl 1:8 v Ďáblicích

U 19 „B“ Jediný bod ze čtyř dosavadních zápasů získala na jaře rezerva „devatenáctky“ Slavoje Vyšehrad v I. třídě staršího dorostu. Herní krize vyvrcholila během první dubnové neděle na hřišti šestého týmu tabulky v Ďáblicích zahanbujícím debaklem 1:8.

Snad je každému jasné – přestože jde „pouze“ o B-tým – že reprezentovat tak nedůstojným způsobem klub, který má svůj věhlas, tradici a v hierarchii pražského fotbalu je na 6. místě hned za Slavií, Spartou, Duklou, Bohemians 1905 a Viktorií Žižkov, nadále nelze. Přitom v podzimním vzájemném utkání na počátku října naše U 19 „B“ porazila doma téhož soupeře 6:1. V obou zápasech s Ďáblicemi nastoupilo sedm stejných hráčů Vyšehradu.

Ďáblice byly zřetelně lepší a vysoko vyhrály zcela zaslouženě – navzdory faktu, že v první půli za stavu 2:0 jim sudí odpustil 100%-ní penaltu a naopak ve druhé půli proti Vyšehradu B odpískal penaltu více než přísnou, nebo spíš nesmyslnou. To už ale bylo za stavu 6:1. Nebýt výkonu mladšího dorostence brankáře Martina Saladiaka ve druhém poločase, skóre by bylo dvouciferné. Domácí se dostali k 32 střelám, gólem skončila každá čtvrtá z nich.

Již po třech minutách hry se uvolnil na pravé straně Baraník a ostrou křížnou střelou přesně k zadní tyči otevřel skóre. 1:0. Sedm minut nato po trestném kopu Vraštila mohl vyrovnat Trajanov, hlavičkoval však bohužel mimo tři tyče. Pak musel se zraněním odstoupit pravý bek A-týmu U 19 Čermák, jehož nahradil 15letý Lukáš Bábela. Po čtvrthodině hry utekl opět po pravé straně Baraník a zvýšil na 2:0. Na druhé straně Kodet z trestného kopu přestřelil. V 21. min. rozehrál Dobřanský zprava rohový kop a domácí hráč Jiroušek zahrál ve vlastním vápně rukou – penalta byla víc než jasná, leč píšťalka rozhodčího nezazněla.

Ďáblicím vycházelo v první půli naprosto vše, na co sáhly a v rozmezí devíti minut přidaly další tři góly. Ve 26. min. skóroval Rabinský a ve 32. min. Jiroušek, který hned nato spálil další jasnou šanci. Ve 35. min. si to právě Jiroušek vynahradil a střelou na zadní tyč zvýšil už na 5:0.

Potom se třikrát v rychlém sledu za sebou vyznamenal Saladiak v bráně Vyšehradu, kdy díky své obětavosti zabránil domácím ve střílení dalších branek. Hlavně oba kraje sestavy hostujícího týmu jako by ani neexistovaly.

Dvě minuty před poločasem odcentroval Dobřanský a Trajanov konečně trefil prostor mezi třemi tyčemi, jeho hlavička ale neměla potřebnou razanci. Byla to teprve první střela na domácí bránu.

V poločase čtyři hráči současně svlékli modrý dres a na hřiště za ně přišli čtyři čerství. Těžko říct, jaký to mělo vliv na další vývoj skóre, domácí brankostroj ale přibrzdil hlavně Saladiak, jenž se ve druhé půli rozchytal k výbornému výkonu, díky němuž zabránil dvouciferné blamáži. V 53. min. i tak zvýšil domácí Byrkovych na 6:0.

Vyšehrad B se dočkal alespoň čestného úspěchu o dvě minuty později, kdy Vraštil rozehrál zprava rohový kop a Dan Siruček hlavičkoval ve vápně do brány domácích: 6:1.

V 57. min. šli do souboje v rohu vápna Vyšehradu B Dobřanský s Byrkovychem a přestože ani jeden z obou hráčů nefauloval, překvapivě zazněla píšťalka a Ďáblice dostaly dar v podobě penalty. Proměnil ji Mihálik: 7:1. V 63. min. uzavřel skóre Traxmandl: 8:1.

V závěrečné půlhodině se už hrálo jen o to, zda domácí nastřílejí či ne deset branek. Díky Saladiakovi se tak nestalo. Naopak v 68. min. se po centru zleva od Vraštila ocitl v čisté gólové šanci Kalous, ani nadvakrát ale nepřekonal domácího brankáře a kapitána Voloshyna.

V dalším mistrovském utkání B-tým naší U 19 nastoupí v neděli 9. dubna ve 13.30 hod. doma proti Unionu Vršovice B, jehož na podzim porazila na jeho hřišti 6:3 hlavně díky hattricku Dana Molta. Celkově zbývá ještě 13 jarních zápasů, takže lze hned začít s napravováním ostudného úvodu jarní části sezony.

 

U 19: SK Ďáblice – Slavoj Vyšehrad B 8:1 (5:0)

Hráno v neděli 2. dubna 2017.

Branky: 4. a 16. Baraník, 32. a 35. Jiroušek, 26. Rabinský, 53. Byrkovych, 58. Mihálik z pen., 63. Traxmandl – 55. Siruček.

Střely na branku: 21:5. Střely mimo: 5:4. Zblokované střely: 6:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 4:2.

Rozhodčí: Bočok – Snětivý, Rybín. ŽK: Dobřanský, Gonzalo (oba Vyšehrad B).

Diváků: 35.

Vyšehrad U 19 B: Saladiak – Čermák (13. L. Bábela), Milický, Dobřanský, Strašík (59. P. Siruček) – Lavička (46. Preissler), Kodet (46. Gonzalo), D. Siruček, Vraštil – Nsingani (46. M. Bábela), Trajanov (46. Kalous). Trenér František Řezáč.

 

Střelci branek B-týmu U 19

13 – Šindler

12 – O. Toman, Vraštil

10 – T. Junek

6 – D. Siruček

3 – Gonzalo, Molt

2 – Babka, Dobřanský, F. Hampapa, Janoch, Kodet, Majer, Nsingani, Preissler, Stareček

1 – Čermák, Lavička, Moravec, Plášil, Strašík, Šídlo, Škurek

Brankové asistence B-týmu U 19

14 – O. Toman

10 – Šindler

8 – Vraštil

7 – Gonzalo, Preissler

6 – T. Junek, D. Siruček

4 – Milický

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...