INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 zdolala třetí Aritmu 6:1, upevnila si vedení v přeboru

U 19 – Kéž by to takhle vydrželo až do konce sezony! „Devatenáctka“ Slavoje Vyšehrad ve čtvrteční předehrávce 17. kola pražského přeboru staršího dorostu porazila Aritmu přesvědčivě 6:1 a upevnila si svoji čelnou pozici v této soutěži. Vítězství, navíc rozdílem pěti branek, má svoji nespornou hodnotu, protože šlo o měření sil prvního s třetím týmem tabulky. A kromě toho – jde o vůbec první vítězství s jedním z konkurentů z popředí soutěže. Na podzim totiž naše U 19 na Aritmě remizovala, podobně jako v obou zápasech s Admirou, a na Bílé Hoře s Motorletem B prohrála.

Podobně jako minulý týden na Zbraslavi dosáhl hattricku Ondra Šindler a na jaře nastřílel celkově už deset branek. Jednou se pak trefili do sítě Aritmy Damián Bandúr, Tomáš Junek a Tomáš Ratner. Na první tři góly pokaždé přihrával Tomáš Junek.

Hned v úvodní minutě hry šli hráči v oranžových dresech do vedení. Po přihrávce zleva od Junka otevřel skóre Bandúr: 1:0! Hosté rozehráli a po centru zprava rozhodčí odpískal ruku ve vápně Vyšehradu, byť hráči domácích protestovali, že to nikdo z nich nebyl. Penaltu ale hostující hráč Hordoš beztak neproměnil, napálil totiž břevno. A hned z protiútoku opět po přihrávce od Junka proběhl z pravé strany Šindler a střelou na zadní tyč zvýšil: 2:0!

Aritma však nerezignovala a po centru zprava si Kraus naběhl na malé vápno a snížil na 2:1. Kdo tedy přišel na zápas o šest minut později, přišel o čtyři významné momenty.

Po dvaceti minutách hry Šindler v souboji u lajny ve skluzu a z velmi ostrého úhlu trefil parádně pod břevno, brankář Franta ale stihl zareagovat a vyrazil ošemetný balon na roh. Ve 24. min. ale Ratner vysunul Junka, ten znovu zleva odcentroval a Šindler bombou bez přípravy napálil balon nekompromisně do sítě: 3:1!

Dvě šance měl také Aritma, obě zneškodnil Štika včasným vyběhnutím. A navíc ve 29. min. po jeho výkopu odcentroval zprava Bandúr a Junek neomylně zakončil: 4:1! Ve 33. min. měl další šanci po centru od Junka Pusch, hlavou ale minul bránu.

Do druhé půle přišel na hřiště z lavičky náhradníků jako první Icrasnyanyk a už v 51. min. byl u další branky, když našel Ratnera a ten byl faulován ve vápně. Penaltu proměnil Šindler: 5:1!

Tři minuty nato šel balon opět od Icrasnyanyka k Bandúrovi a centr na levou stranu k Ratnerovi, který parádním volejem k tyči uzavřel skóre: 6:1! Minutu nato měl vyloženou gólovou šanci hráč Aritmy Mareš, kapitán Jireček mu však obětavě zblokoval jeho střelu.

Zbývala zhruba půlhodina hry, v té už ale domácí tým nic moc pozoruhodného nevyprodukoval – náskok byl zkrátka uspokojivý. Naopak třikrát do nebezpečného zakončení se dostala Aritma, ale její hráči nebyli sto překonat pozorně chytajícího Štiku.

V dalším kole přeboru nastoupí náš tým U 19 v neděli 23. dubna ve 14.30 hod. na hřišti desátého týmu tabulky FC Tempo. V podzimním vzájemném souboji vyhráli doma mladí šemíci 12:1, ale Tempo nyní překvapilo nečekanou výhrou 4:2 na hřišti Motorletu B, a tak nelze nic podcenit. Tím spíš, když půjde o zápas venku.

Trenér U 19 Jiří Hruška: „Aritma patří k nejvyspělejším účastníkům této soutěže, je to fotbalově silný tým. Pomohl nám začátek utkání se dvěma rychlými góly, ale přestože soupeř nedal penaltu, brzy snížil. Jsem rád, že se nám podařilo udržet Aritmu pod tlakem a ještě do poločasu vytáhnout skóre na 4:1, a tak jsme ve druhé půli mohli prostřídat takřka polovinu sestavy a dát příležitost i hráčům z lavičky.“


U 19: Slavoj Vyšehrad – Aritma Praha 6:1 (4:1)

Pražský přebor staršího dorostu, hráno ve čtvrtek 13. dubna.

Branky: 3., 24. a 51. Šindler (třetí z pen.), 1. Bandúr, 29. T. Junek, 54. Ratner – 6. Kraus. Střely na branku: 12:8. Střely mimo: 2:6. Zblokované střely: 2:2. Rohy: 6:3. Trestné kopy: 3:4. Ofsajdy: 1:1.

Rozhodčí: Kučera – Toman, Košina. ŽK: Hamouz (Aritma).

Diváků: 50. Ve 2. min. neproměnil Hordoš (Aritma) penaltu.


Vyšehrad U 19: Štika – Jireček, Škurek, Plášil, Bazal (46. Icrasnyanyk) – Šindler (62. Čermák), Šídlo (65. Černý), Pusch, Ratner (63. Novák) – Bandúr (56. Kodet), T. Junek. Na lavičce byl ještě připraven brankář Mužík. Trenér Jiří Hruška.

 

Střelci gólů U 19 (A-tým staršího dorostu)

15 – T. Junek, Pusch

11 – Majer

10 – Šindler

9 – Kodet

8 – Niederle

7 – Ratner

6 – D. Siruček

4 – O. Toman

2 – Čermák, Jireček, Veselý

1 – Babka, Bandúr, Černý, Janoch, Krasnyanyk, Novák, Plášil


Gólové asistence

16 – Ratner

15 – Pusch

12 – T. Junek

9 – Šindler

6 – Janoch, Niederle

5 – Jireček

4 – Majer, Novák, Škurek

3 – Čermák, Veselý

2 – Bandúr, Bazal, Icrasnyanyk, Kodet, D. Siruček, O. Toman

1 – Černý, Mužík, Plášil, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...