INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

B-tým U 19 neuhájil na Čafce vedení 2:0, utrpěl porážku 3:4

U 19 „B“ – Škoda, přeškoda! Rezerva naší U 19 sahala ve středu 19. dubna večer po dosud nejlepším výsledku této sezony. Tím by bylo vítězství na záběhlickém hřišti suveréna pražské I. třídy staršího dorostu, tedy týmu ČAFC, jenž v dosavadních dvaceti kolech ztratil body v jediném z nich. Hráči Vyšehradu díky gólům Ondry Šindlera a Dana Siručka vyhráli první poločas 2:0, po změně stran ale inkasovali vinou nedůslednosti při bránění čtyři góly a prohráli 3:4. Náš třetí gól, který už jen zmírnil porážku, dal až minutu před koncem Ondra Toman. Ten měl už předtím, v 55. min. za stavu 2:1 pro Vyšehrad, šanci vstřelit možná rozhodující gól, jeho střelu ale brankář domácích Šivec vyrazil na tyč. Čafka měla víc sportovního štěstí, ale i díky němu potvrdila svoje dominantní postavení v tabulce, již vede o 8 bodů před Přední Kopaninou.

Pro zápas na hřišti jasně prvního týmu tabulky bylo nezbytné, aby sestavu vyztužili v každé řadě hráči, kteří obvykle nastupují za A-tým, proto přišli stoper Plášil, záložník Šindler a útočník Dan Siruček. Hlavně v první půli to byli znát. Již po pěti minutách hry a faulu na D. Siručka prověřil gólmana domácích z trestného kopu Šindler, střela však letěla na střed brány. Ve 25. min. už to stejné dvojici vyšlo: D. Siruček poslal balon za obranu a nabíhající Šindler střelou podél gólmana po zemi k tyči otevřel skóre: 0:1!

Po půlhodině hry to zkusil zpoza vápna Čermák, trefil jen brankáře. Ve 37. min. šli hráči Vyšehradu ve třech do přečíslení a po faulu na D. Siručka se dožadovali červené karty pro vyběhnuvšího brankáře Šivece, ten ale dostal jen žlutou. Z následného trestného kopu Šindler přestřelil.

Nenudil se ale ani Mužík v bráně Vyšehradu, jehož po rohu prověřil domácí Vašica a zejména se zapotil při tečované střele Vostárka.

Pět minut před poločasem ale vyšel hráčům v modrých dresech další brejk a šli do dvoubrankového vedení. Kolmou přihrávku od O. Tomana převzal D. Siruček, podobně jako předtím Šindler běžel sám na gólmana a také ho prostřelil: 0:2! Kromě toho šlo o celkově gól číslo 100 Vyšehradu B v této sezoně.

Dvě minuty po změně stran, po přihrávce od O. Tomana, se probil zleva Čermák, trefil ale jen vybíhajícího brankáře. Ten v tu chvíli zachránil Čafku od třetího gólu a stavu 0:3.

Nedáš – dostaneš a domácí ihned kontrovali kontaktním gólem. Na centr zprava (k němu nemělo při důslednějším bránění vůbec dojít) si naběhl do vápna Zmij a protože ho nikdo neatakoval, udělal jediné, co mohl: dal gól na 1:2. Dvě minuty nato domácí Vašica trefil tyč Mužíkovy brány, ale mezi tyto dvě situace se ještě vešla na druhé straně hřiště Vraštilova křížná střela, která bohužel těsně minula vzdálenější růžek domácí brány.

V 55. min. po střele Čermáka získal balon O. Toman, vystřelil, ale vzápětí se chytil za hlavu, neboť gólman Čafky vyrazil jeho střelu na tyč. A podruhé platilo nedáš – dostaneš: minutu nato Dosadil střelou zdálky překvapil celou defenzivu Vyšehradu a vyrovnal na 2:2.

Tento úspěch posadil domácí definitivně do sedla. V 65. min. dostal L. Kranjčevič spoustu prostoru ve vápně, čehož využil: 3:2. Na druhé straně mohl o sedm minut později vyrovnat střídající Lavička, trefil ale jen střed brány s gólmanem.

V 82. min. rozehrál zprava Dobřanský trestný kop a stoper Plášil hlavičkoval k zadní tyči, z vyrovnávací branky ale nic nebylo: strážce domácí svatyně robinzonádou dokázal míč vyrazit. Takový zákrok naši hráči nečekali, Plášilově hlavičce chyběla asi jen větší razance, aby skončila v síti.

Místo stavu 3:3 to bylo brzy už o dva góly pro ČAFC. V 86. min. prošel sám a neatakován Lukáš a zvýšil na 4:2. Domácí tak dali čtyři laciné góly, kterým šlo ve všech případech zabránit. Hlavně první dva byly naprosto zbytečné.

V 89. min. přišla ještě korekce stavu. Strašíkovu přihrávku po pravé straně převzal Plášil, poslal centr na O. Tomana a ten hlavou snížil: 4:3! Dokonce i šance na vyrovnání se ve zbývajícím čase naskytla, bohužel Dobřanský z trestného kopu mířil nad.

V dalším mistrovském utkání B-tým naší U 19 přivítá doma na Vyšehradě v sobotu 22. dubna ve 14.00 hod. Slovan Bohnice.

 

U 19: ČAFC Praha – Slavoj Vyšehrad B 4:3 (0:2)

Hráno ve středu 19. dubna 2017.

Branky: 48. Zmij, 57. Dosadil, 65. L. Kranjčevič, 86. Lukáš – 14. Šindler, 41. D. Siruček, 89. O. Toman. Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 11:5. Zblokované střely: 3:1. Tyče nebo břevna: 1:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:11.

Rozhodčí: Lafata – Sadílek, Rybín. ŽK: Šivec – Čermák, D. Siruček, O. Toman.

Diváků: 20.


Vyšehrad U 19 B: Mužík – Milický, Plášil, Dobřanský, Blažek (46. Strašík) – Vraštil, Šindler, M. Procházka (57. Lavička), Čermák – O. Toman, D. Siruček (66. Trajanov). Trenér Jiří Hruška.

 

Střelci branek B-týmu U 19

16 – Šindler

15 – O. Toman

12 – Vraštil

10 – T. Junek, D. Siruček

4 – Nsingani

3 – Gonzalo, Molt

2 – Babka, Čermák, Dobřanský, F. Hampapa, Janoch, Kodet, Majer, Preissler, Stareček

1 – Doubek, Lavička, Moravec, Plášil, P. Siruček, Strašík, Šídlo, Škurek, Trajanov


Brankové asistence B-týmu U 19

17 – O. Toman

11 – Šindler

9 – D. Siruček

8 – Preissler, Vraštil

7 – Gonzalo

6 – T. Junek, Milický

5 – M. Procházka

3 – Babka, Čermák, Doubek, Janoch, Kodet, Lavička, Strašík

2 – Kalous, Moravec, Mužík, Plášil, Šídlo

1 – Blažek, Brožek, Dobřanský, Jirůšek, Majer, Saladiak, Škurek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...