INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19: remíza s Motorletem B znamená ztrátu vedoucí příčky

U 19 – Sedm výher za sebou a dost. Naše U 19 remizovala v neděli 14. května doma s Motorletem B 1:1 a přišla o postavení na prvním místě tabulky pražského přeboru staršího dorostu, kam před sebe pustila pět kol před koncem sezony Admiru. Hráčům nelze nic vytknout, o vítězství se prali ze všech sil a je potřeba vidět i kvality soupeře, který navíc přijel posílen o řadu hráčů A-týmu. Utkání odehrál s nasazením a motivací, jako by jemu samotnému šlo o prvenství v soutěži. Tu nyní vede Admira (47 bodů) před Vyšehradem (46), Aritmou (42), Motorletem B (36) a FA Praha (31), tj. nadcházejícím soupeřem naší U 19.

Do sestavy se vrátili Junek, Bazal a poprvé od měsíc starého utkání s Aritmou se postavil do brány Štika. Utkání mělo po celých 90 minut vyrovnaný průběh a vysoko převyšovalo úroveň pražského přeboru. Jako první měli gólovou šanci hostující hráči po deseti minuách hry a trestném kopu, hlavičku Rambouska ale Štika chytil. Domácí tým odpověděl křížnou střelou Pusche po zemi na zadní tyč, brankář Mitinko ale prokázal své kvality a vyrazil ji na roh. Potom si také zaběhl Junek na pravou stranu hřiště, odcentroval před bránu a Ratner ve skluzu poslal balon jen do rukou Mitinka.

Na druhé straně hřiště, po necelé půlhodině hry, hasil ošemetnou situaci na poslední chvíli stoper Škurek, a odzbrojil tak nebezpečného Rambouska. Tým v oranžových dresech se ale tlačil do ofenzivy, po centru zleva od Ratnera uplatnil svůj výskok Šindler, byl však tísněn obráncem a jeho hlavička šla těsně mimo. Víc toho první poločas před oběma bránami nenabídl.

Sedm minut po změně stran to zkoušel znovu Šindler, tentokrát střelou na přední tyč, Mitinko si ale poradil. Zdálky vypálil Šídlo a minul bránu o dva metry. Přesně po hodině hry měl šanci Motorlet B; Pavlovu střelu z otočky, jež mířila k tyči, však vytáhl Štika na roh.

V 66. min. chyboval jeden ze zadáků Motorletu B při odkopu a poslal míč nechtěně na roh. Ten rozehrál z pravé strany hřiště nakrátko Junek, přes Pusche ho získal zpátky od Šindlera, obešel podél brankové čáry bránícího Nikrmajera a už ve vápně z velmi ostrého úhlu falšovanou střelou na zadní tyč propálil Mitinka. 1:0!

Na tahu byl v tu chvíli Motorlet B. V 79. min. vypálil zdálky Pavel, jeho střelu Štika bezpečně kryl. O čtyři minuty později, po trestnému kopu, minul jeho bránu Černý. Jenomže v 84. min. právě Černý přihrál doleva Březinovi, ten se zbavil bránícího protihráče a s pomocí teče dalšího zadáka domácích propasíroval míč za Štikova záda: 1:1.

To byla ledová sprcha, nicméně ještě v závěrečném čase se mladí šemíci opět snažili strhnout vedení na svoji stranu. V 89. min. po faulu na Junka rozehrával trestný kop Šídlo a přímou střelou na bližší tyč téměř zaskočil Mitinka, brankář Motorletu B ale i tak situaci s problémy ustál, a tak zápas skončil remízou. Pro Vyšehrad velmi nepříjemnou…

V dalším kole přeboru se naše U 19 představí na hřišti v Březiněvsi v souboji s domácí Fotbalovou akademií Praha, která je pátá v tabulce. Hraje se v sobotu 20. května od 17 hodin.

Trenér U 19 Jiří Hruška: „Bylo nám už předem jasné, že nás čeká extrémně těžký zápas s vyspělým soupeřem, který navíc poslal do utkání obrannou čtveřici ze svého A-týmu. Potvrdil se také odhad, že to bude zápas o jednom nebo dvou gólech. Po typické akci Junyho jsme sice šli do vedení, pak jsme ale dostali vyrovnávací gól z naší pravé strany. Tečovanou střelu nemohl Mára Štika chytit. V posledních minutách to už byla z naší strany spíš křeč ve snaze vstřelit rozhodující druhý gól. Nedá se nic dělat, zbývá ještě pět kol a my nesmíme v tuto chvíli věšet hlavy.“


U 19: Slavoj Vyšehrad – Motorlet Praha B 1:1 (0:0)

Hráno v neděli 14. května.

Branky: 66. T. Junek – 84. Březina. Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:7. Zblokované střely: 1:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:0.

Rozhodčí: Tomšů – Stěhule, Nebáznivý. ŽK: Šídlo, Bazal – Pavel.

Diváků: 35.

Vyšehrad U 19: Štika – Jireček (46. Stareček), Plášil, Škurek, Bazal – Šindler, Pusch, Šídlo, Ratner – Niederle (58. Icrasnyanyk), T. Junek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Mužík, Novák, Čermák a Kodet. Trenéři Jiří Hruška a Václav Rybín.

 

Střelci gólů U 19 (A-tým staršího dorostu)

22 – T. Junek

21 – Pusch

14 – Niederle, Šindler

11 – Majer

9 – Kodet

8 – Ratner

7 – D. Siruček

4 – O. Toman

3 – Jireček

2 – Čermák, Štika, Veselý

1 – Babka, Bandúr, Černý, Janoch, Krasnyanyk, Novák, Plášil


Gólové asistence

24 – Ratner

22 – Pusch

20 – T. Junek

14 – Šindler

9 – Jireček

7 – Niederle

6 – Janoch

4 – Čermák, Majer, Novák, Škurek

3 – Bandúr, Kodet, D. Siruček, Veselý

2 – Bazal, Icrasnyanyk, O. Toman

1 – Černý, Mužík, Plášil, Stareček, Štika


Zbývající utkání Admiry

SO 20. 5. 15.00 Aritma – Admira

NE 28. 5. 10.00 Admira – Tempo

NE 4. 6. 17.00 Zličín – Admira

NE 11. 6. 10.00 Admira – Loko Vltavín

ST 14. 6. 16.30 Motorlet B – Admira


Zbývající utkání naší U 19

SO 20. 5. 17.00 FA Praha – Vyšehrad (v Březiněvsi)

SO 27. 5. 12.45 Braník – Vyšehrad

SO  3. 6. 14.00 Vyšehrad – Union Vršovice

ST  7. 6. 17.00 Vyšehrad – Dukla Praha B

SO 10. 6. 15.00 Střešovice – Vyšehrad

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...