INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 porazila Vršovice 5:1, Niederle trefil už třetí hattrick

U 19 Po třech zápasech za sebou, v nichž nastříleli nejvýš dva góly a vinou dvou remíz ztratili celkem 4 body, starší dorostenci Slavoje Vyšehrad dosáhli zase jednou výraznějšího výsledku. Navzdory absenci Tomáše Junka i bez možnosti doplnit sestavu hráči z U 17, jež se zúčastnila mezinárodního turnaje v Mnichově, porazili doma v sobotu 3. června, díky zlepšenému výkonu ve druhé půli, Union Vršovice 5:1.

Třikrát se trefil Ondra Niederle (na snímku), a byl to na jaře už jeho třetí hattrick. Po jedné brance přidali Ondra Šindler a Karel Pusch, který se tak dostal s celkově 23 brankami do čela týmové tabulky střelců. Tři přihrávky na gól si připsal aktuálně nejlepší nahrávač týmu Tomáš Ratner, na svém kontě má tak již 27 asistencí.

V popředí tabulky se nic nezměnilo, dvě kola před koncem pražského přeboru stále vede Admira o 3 body před Vyšehradem, o dalších 8 bodů zpět je potom třetí Aritma. Všechny tyto tři týmy, jak už oficiálně potvrdil FAČR, si zajistily přímý postup do České ligy U 19, tedy druhé nejvyšší dorostenecké soutěže.

Ve 4. min. se dostal do první šance Ratner, brankář Vorel ale účinně zasáhl. Z protiútoku pak hosté využili faktu, že obrana Vyšehradu se rozestoupila a úplně volný Posejpal pohodlně překonal Mužíka: 0:1.

Vzápětí po centru od Ratnera pálil O. Toman vedle, ale již v 8. min. Pusch obešel po pravé straně obránce Vršovic a jeho přihrávku dorazil do sítě nabíhající Šindler: 1:1!

V 16. min. po přihrávce od Ratnera O. Toman v šanci trefil jen brankáře, ještě větší příležitost měl však přesně po půlhodině hry Niederle, kdy se mu podařilo po pravé straně obejít i gólmana, ale minul z úhlu zcela prázdnou bránu. Vynahradil si to po změně stran…

Ve 39. min. odcentroval zprava Čermák, Ratner sám před odkrytou bránou chtěl dát gól placírkou, ale míč se mu svezl po kopačce a další tutovka byla vniveč. Tři minuty před poločasem mohl poslat Vršovice znovu do vedení Kára, těsně minul. Z protiútoku, po přihrávce od Pusche, Niederle (s tečí brankáře) trefil tyč. Vzápětí Pusch přihrál O. Tomanovi, ten obešel bránícího Ursachera, ale v další „ložence“ minul bránu hostí.

Hned v nástupu do druhé půle ale mladí šemíci konečně dali vedoucí gól. Ratner zleva odcentroval a Niederle nadvakrát a bodlem vstřelil svůj první gól v tomto utkání: 2:1!

Přesně po hodině hry Niederle vybojoval roh, ten rozehrál z pravé strany Pusch na Ratnera, jenž mu vrátil míč a Pusch z ostrého úhlu propálil všechny vršovické překážky: 3:1!

V 74. min. Ratner z levé strany utekl obránci, udělal kličku i brankáři a z jeho přihrávky se trefil podruhé Niederle: 4:1!

Chvíli nato po centru od kapitána Jirečka hlavičkoval těsně vedle Šindler a vyloženou šanci měl i po centru od Ratnera střídající 16letý Nsingani, ale také minul bránu. Deset minut před koncem po zaváhání v defenzivě měl jasnou šanci hostující Kára, Mužík ale jeho střelu vyrazil. A Bárta jeho bránu těsně minul.

V 85. min. prošel na polovině hostí Šindler a „nabil“ Niederlemu na hattrick: 5:1!

Naši U 19 čekají v této sezoně ještě dva zápasy pražského přeboru, oba v tomto týdnu. Již ve středu 7. června v 17 hodin přivítají doma na Vyšehradě B-tým Dukly Praha a nakonec se představí v sobotu 10. června v 15 hodin ve Střešovicích. Dukla B je v tabulce šestá, Střešovice osmé.

Trenér U 19 Jiří Hruška: „Utkání ovlivnily dva faktory: jednak třicetistupňové vedro, jednak fakt, že jsme už nastoupili s jistotou návratu do České ligy staršího dorostu. Vzhledem k tropickému počasí jsem dal pokyn, aby se hráči moc nezbavovali míče, protože vybojovat ho pak zpátky stojí moc sil. Také proto byl první poločas vyrovnaný, hned na začátku toho druhého však dal Nídy náš vedoucí gól a zápas jsme dotáhli bez problémů k vítězství 5:1.“

U 19: Slavoj Vyšehrad – Union Vršovice 5:1 (1:1)

Hráno v sobotu 3. června. Branky: 46., 74. a 85. Niederle, 8. Šindler, 60. Pusch – 6. Posejpal.

Střely na branku: 13:7. Střely mimo: 7:5. Zblokované střely: 3:2. Rohy: 5:1. Trestné kopy: 0:1. Ofsajdy: 4:2.  

Rozhodčí: Kříž – Rod, Andras. ŽK: Niederle, Čermák, Škurek – Kára.  

Diváků: 45.

Vyšehrad U 19: Mužík – Jireček, Plášil, Škurek, Novák – Čermák Šindler, Pusch, Ratner – Niederle, O. Toman (69. Nsingani). Trenér Jiří Hruška.

 

Kdo všechno už dosáhl hattricku či více branek?

3. 9. Háje – Vyšehrad 1:9 (Junek 3)

25. 9. Vyšehrad – Tempo 12:1 (Majer 4, Pusch 4)

20. 11. Dukla B – Vyšehrad 0:6 (Junek 4)

1. 4. Vyšehrad – Háje 26:0 (Junek 5, Kodet 5, Pusch 4, Šindler 4)

8. 4. Zbraslav – Vyšehrad 1:7 (Šindler 3)

13. 4. Vyšehrad – Aritma 6:1 (Šindler 3)

23. 4. Tempo – Vyšehrad 2:8 (Pusch 3, Junek 3)

29. 4. Vyšehrad – Zličín 13:1 (Pusch 3, Junek 3, Niederle 3)

8. 5. Vyšehrad – Loko Vltavín 7:0 (Niederle 3)

3. 6. Vyšehrad – Union Vršovice 5:1 (Niederle 3)


Střelci gólů U 19 (A-tým staršího dorostu)

23 – Pusch

22 – T. Junek

17 – Niederle, Šindler

11 – Majer

9 – Kodet, Ratner

7 – D. Siruček

4 – O. Toman

3 – Jireček

2 – Čermák, Štika, Veselý

1 – Babka, Bandúr, Černý, Janoch, Krasnyanyk, Novák, Plášil


Gólové asistence

27 – Ratner

24 – Pusch

22 – T. Junek

15 – Šindler

9 – Jireček

7 – Niederle

6 – Janoch

4 – Čermák, Majer, Novák, Škurek

3 – Bandúr, Kodet, D. Siruček, Veselý

2 – Bazal, Icrasnyanyk, O. Toman

1 – Černý, Mužík, Plášil, Stareček, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...