INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 prohrála s Duklou B 1:4, utrpěla první domácí porážku

U 19 – Až ve svém posledním vystoupení na domácím hřišti se naše U 19 „dočkala“ nechtěného: premiérové porážky na vlastním hřišti. Utrpěla ji s B-týmem Dukly Praha, jemuž podlehla 1:4. V prvním vzájemném měření sil v listopadu na Jižním Městě sice naši starší dorostenci vyhráli nad Duklou B jasně 6:0, to se ale čtyřikrát trefil Tomáš Junek. A ten ve středu 7. června v utkání na Vyšehradě pro zranění chyběl. Ať tak či onak, naše U 19 skončí v pražském přeboru druhá za Admirou a po roce se vrátí zpět do České ligy staršího dorostu.

Utkání mělo dva zcela rozdílné poločasy, o čemž svědčí mj. i statistika: střely na branku v prvním poločase 7:4 a ve druhém 1:6, střely mimo 4:1 a 3:3, rohy 3:0 a 0:1. Výsledek zápasu ovlivnila i neodpískaná penalta za křiklavě jasný faul na Ratnera ve vápně ještě za stavu 0:0. Domácí neporazitelnost naší U 19 v mistrovských zápasech trvala více než rok, předtím naposledy prohrála v polovině května loňského roku 0:1 s Mostem. To ale nastoupili ze současné sestavy jen Šindler a Pusch.

Hned první akce zápasu symbolicky naznačila, že nepůjde vše podle představ. O. Toman sice překonal brankáře Kundráta, jeho gól ale neplatil pro ofsajd. V 10. min. potom prošel podél levé lajny Ratner a probil se až do vápna, kde ho učebnicově a zezadu složil obránce Dukly Matoušek. Z neznámých důvodů se ale penalta, která byla víc než jasná, nepískala.

Mladí šemíci však pokračovali v ofenzivní hře a v první půli měli zřetelně navrch. Ve 12. min. se ocitl O. Toman sám před brankářem, ten ale střelu kryl a jasnou šanci Oteho zneškodnil. Po rohu vypálil zpoza vápna Šídlo, ale už rozchytaný Kundrát střelu kryl. A v 15. min. zlikvidoval i gólovou šanci Niederleho.

Po dvaceti minutách hry dopadl jejich minisouboj s opačným výsledkem. Ratner proběhl s míčem po levé straně, zbavil se obránce, přesně odcentroval a Niederle bodlem napálil balon tak, že ho zastavila až síť: 1:0! Vzápětí opět Niederle pálil po rohu nad, ale už ve 27. min. musel pro zranění střídat.

Přesně po půlhodině hry prošel z pravé strany hostující Fencl a jeho střela se odrazila od tyče za Mužíkova záda: 1:1.

Pak přišly další šance domácích. Ve 33. min. Ratner prošel zleva přes dva zadáky hostí, jeho střelu ale gólman Dukly B chytil. Ve 37. min. se probil pro změnu zprava O. Toman, ale minul bránu.

Závěr první půle zcela ovládla Dukla B. Ve 39. min. se dostal z pravé strany do vyložené šance Fencl, Mužík jeho střelu vyrazil. Minutu nato ale Škurek fauloval ve vápně Matouška a Kozel z penalty poslal Duklu B do vedení: 1:2. Tento stav sice vůbec neodpovídal dění na hřišti v kontextu celého prvního poločasu, ale platil.

Po změně stran to už bylo jiné, Dukla B ovládla hru a dvěma góly v rozmezí sedmi minut navýšila skóre: v 65. min. se trefil Novotný a v 72. min. Janko uzavřel na konečných 1:4. Čtyřbrankový příděl utržila naše U 19 naposledy loni v květnu na Meteoru.

Starší dorostence Vyšehradu čeká nyní už jen závěrečný zápas sezony. K derniéře nastoupí v sobotu 10. června v 15 hodin ve Střešovicích, tj. na hřišti osmého týmu tabulky pražského přeboru.

Trenér U 19 Jiří Hruška: „Utkání ovlivnily opět dva faktory: jednak jsme chtěli poděkovat hráčům za úspěšnou sezonu, a tak jsme prostřídali celý kádr, jednak to, že Dukla B proti nám vyztužila svoji sestavu. V prvním poločase jsme byli lepší, na šance nejméně 5:2, ale zradila nás koncovka. Byl tam ale i neodpískaný faul ve vápně na Ratyho. Ve druhé půli, kdy už nebyla na hřišti naše základní sestava, jsme hráli hodně zezadu, soupeř převzal iniciativu, přehrál nás i kombinačně, a tak nakonec zaslouženě vyhrál.“ 


U 19: Slavoj Vyšehrad – Dukla Praha B 1:4 (1:2)

Hráno ve středu 7. června.

Branky: 21. Niederle – 31. Fencl, 41. Kozel, 65. Novotný, 72. Janko. Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:1. Trestné kopy: 1:2.

Rozhodčí: Kučera – Jakl, Nepraš. ŽK: Škurek (Vyšehrad).

Diváků: 25.


Vyšehrad U 19: Mužík – Jireček, Plášil, Škurek, Bazal (73. Milický) – Šindler, Pusch (65. D. Siruček), Šídlo, Ratner – O. Toman (46. Čermák), Niederle (27. Kodet). Trenér Jiří Hruška.

 

Střelci gólů U 19 (A-tým staršího dorostu)

23 – Pusch

22 – T. Junek

18 – Niederle

17 – Šindler

11 – Majer

9 – Kodet, Ratner

7 – D. Siruček

4 – O. Toman

3 – Jireček

2 – Čermák, Štika, Veselý

1 – Babka, Bandúr, Černý, Janoch, Krasnyanyk, Novák, Plášil


Gólové asistence

28 – Ratner

24 – Pusch

22 – T. Junek

15 – Šindler

9 – Jireček

7 – Niederle

6 – Janoch

4 – Čermák, Majer, Novák, Škurek

3 – Bandúr, Kodet, D. Siruček, Veselý

2 – Bazal, Icrasnyanyk, O. Toman

1 – Černý, Mužík, Plášil, Stareček, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...