INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 „B“ porazila 6:3 ČAFC, narozeninový gól dal i Mužík

U 19 „B“ Velmi dobrým výkonem, který korunovalo vítězství 6:3 nad ČAFC, podala v neděli 11. června rezerva staršího dorostu Slavoje Vyšehrad. Už v poločase naši hráči vedli 3:0, a to bylo pro konečné skóre hodně významné. Do sítě už jistého vítěze pražské I. třídy se dvakrát trefil Ondra Toman, a dosáhl tak v součtu na hranici třiceti nastřílených branek. Po jednom gólu přidali Goncalo, Vojta Lavička, Tomáš Kalous a z penalty brankář Jakub Mužík, který tak oslavil své 18. narozeniny.

Nešlo ale jen o proměněnou penaltu: kromě ní si Mužík ještě připsal asistenci u Lavičkova gólu a sám penaltu chytil kapitánovi Čafky Kosinovi! Tím korunoval svůj výborný výkon mezi třemi tyčemi; první tým tabulky měl spoustu šancí i střeleckých pokusů a jen zásluhou našeho brankáře dal jen tři góly.

Úvodních dvacet minut mnoho vzruchu před oběma bránami nepřineslo, pak ale nejaktivnější hráč Čafky Vostárek trefil zdálky tyč Mužíkovy brány a Listopad pálil z úhlu vedle. Týž hráč vzápětí hlavičkoval zblízka mimo tři tyče.

Ve 26. min. ale O. Toman vybojoval ve středu hřiště balon, protlačil ho přes dva protihráče k Puschovi, ten prošel až na vápno, doleva přihrál a Goncalo přesnou střelou po zemi otevřel skóre: 1:0!

Minutu nato Goncalo přihrál D. Siručkovi, ten posunul míč na O. Tomana, který přidal druhý gól: 2:0! Pak měl O. Toman ještě další dvě vyložené šance, první z nich zneškodnil brankář Procházka a při druhé z malého vápna přestřelil odkrytou bránu.

Šest minut před poločasem po výkopu Mužíka převzal balon Lavička, podařilo se mu obejít i brankáře Čafky a poslal balon do opuštěné brány: 3:0! Těsně před pauzou prošel až před gólmana Pusch, trefil ale jen jeho, svoji vyloženou šanci tak neproměnil. Svůj střelecký prach spotřeboval o 24 hodin dříve ve Střešovicích, kde hattrickem pomohl A-týmu U 19 k vítězství 3:2.

Jen několik vteřin po zahájení druhé půle rozhodčí odpískal faul Milickému ve vápně na Vostárka, kapitán ČAFC Kosina však penaltu neproměnil – Mužík střelu vystihl a míč vyrazil!

Tým hrající v zelených dresech ale i tak pokračoval v tlaku na domácí bránu a v 50. min. Vašica snížil na 3:1. Dvě minuty nato, po přihrávce od O. Tomana, měl svoji druhou tutovku v tomto utkání Pusch, ale trefil jen brankáře.

Ve chvíli, kdy se naplnila hodina hry, Vostárek prostřelil Mužíka a snížil na 3:2. Tři minuty nato se na druhé straně hřiště prodral z pravé strany do zakončení Pusch, jeho střelu ale gólman vyrazil na roh. Šance se střídal na obou stranách, tu další spálil před Mužíkem Listopad.

V 64. min. utekl obraně Čafky D. Siruček, z výhodné pozice, ale trefil jen tyč. Čtyři minuty nato ale převzal centr od Vraštila, byl faulován ve vápně a Mužík z penalty zvýšil: 4:2!

V 81. min. Plášil fauloval ve vápně Kosinu a hosté kopali druhou penaltu. Proměnil ji Vostárek: 4:3. Žádné závěrečné drama se ale nekonalo, v závěru utkání si totiž vybral své šťastné chvíle, nejlepší v celém průběhu sezony, střídající Kalous. Nejprve v 83. min. přihrál O. Tomanovi a ten přehodil brankáře Čafky: 5:3!

V 87. min. naopak díky přihrávce O. Tomana Kalous běžel sám na brankáře Čafky, jenomže prováhal vhodnou chvíli k zakončení a trefil jen jeho. V 90. min. si to však vynahradil. O Toman prošel po brankové čáře z pravé strany až do vápna a předložil přihrávku po zemi jako na stříbrném podnose – Kalous zblízka už jen doklepl míč do sítě, a mohl se tak těšit ze své premiérové branky: 6:3! Zároveň se stal už 33. hráčem, který v této sezoně skóroval v mistrovském utkání za B-tým naší U 19.

Vyšehrad U 19 „B“ čeká v této sezoně pražské I. třídy staršího dorostu už jen jeden zápas. K derniéře nastoupí v neděli 18. června v 17 hodin v Klánovicích. Bude to zároveň přímý souboj o čtvrté místo v tabulce.

 

U 19: Slavoj Vyšehrad B – ČAFC Praha 6:3 (3:0)

Hráno v neděli 11. června.  

Branky: 27. a 84. O. Toman, 26. Goncalo, 39. Lavička, 69. Mužík z pen., 90. Kalous – 61. a 82. z pen. Vostárek, 51. Vašica.

Střely na branku: 14:15. Střely mimo: 4:7. Zblokované střely: 0:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:3.  

Rozhodčí: Mesežnikov – Rybín, Sadílek. ŽK: Kosina (ČAFC).

Diváků: 20.

Ve 47. min. neproměnil Kosina (ČAFC) penaltu.

Vyšehrad U 19 B: Mužík – Milický, Plášil, Blažek, Lavička (56. Brožek) – Preissler, Pusch (76. Kalous), Vraštil, Goncalo – D. Siruček, O. Toman. Trenér František Řezáč.

 

Střelci branek B-týmu U 19

30 – O. Toman

16 – Šindler

15 – D. Siruček

13 – Vraštil

10 – T. Junek

5 – Čermák

4 – Goncalo, Kodet, Moravec, Nsingani

3 – Lavička, Molt, Steinbart, Strašík

2 – Babka, Dobřanský, F. Hampapa, Janoch, Majer, Preissler, Stareček, Trajanov

1 – Blažek, Doubek, Drozd, Kalous, Mužík, Plášil, Prokopec, P. Siruček, Souček, Šídlo, Škurek

 

Brankové asistence B-týmu U 19

25 – O. Toman

16 – Vraštil

14 – D. Siruček

11 – Preissler, Šindler

9 – Goncalo

7 – Milický

6 – Čermák, T. Junek, Lavička, Milický, Strašík

5 – Kodet, M. Procházka

4 – Doubek

3 – Babka, Blažek, Janoch, Kalous, Moravec, Mužík, Trajanov

2 – Brožek, Plášil, Šídlo

1 – Drozd, Dobřanský, Jirůšek, Majer, Nsingani, Pusch, Saladiak, Souček, Škurek


Kanonýři pražské I. třídy staršího dorostu

40 – Donát (Čechie Smíchov)

38 – Gabriel (Libuš)

31 – Brewer (Přední Kopanina), Zmij (ČAFC)

30 – O. TOMAN (VYŠEHRAD B)

27 – Červenka (Bohnice), Jiřinec (ČAFC)

23 – Maňkoš (Bohnice)

22 – Kaňka (Vršovice B)

21 – Honc (Klánovice), Vejmelka (Čechie Smíchov)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...