INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 zahájila sezonu prohrou 1:2 v derby s Viktorií Žižkov

U 19 – Vstup do nové sezony a současně návrat do České ligy staršího dorostu A-týmu naší U 19 nevyšel: v neděli 20. srpna dopoledne před stovkou diváků v Krči podlehl Viktorii Žižkov 1:2. Derby prohospodařili mladí šemíci hlavně v prvním poločase, který jim hlavně vinou značné nervozity vůbec nevyšel. Po změně stran, po faulu na Davida Součka, dal sice Franta Majer z penalty kontaktní gól, na víc to však bohužel nestačilo.

Ač na lavičce, mimo hru zůstali zranění Ratner, Niederle či Doubek. Žižkovští, v uplynulém ročníku dvanáctí v ČL staršího dorostu, byli od začátku aktivnější a míč je víc poslouchal. Již ve 4. min. Štika zmařil šanci M. Krivosheeva, ale v 8. min. už kapituloval. Livora rozehrál z levé strany rohový kop a Chytra otevřel skóre: 0:1.

V úvodních dvaceti minutách měl domácí tým na svém kontě pouze tři ofsajdy. Až poté se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti Bazal, ale mířil nad. Po necelé půlhodině hry to zkusil zpoza vápna i Babka, jeho pokus ale postrádal hlavně razanci.

To Žižkovští byli mnohem důraznější. Ve 43. min. Olšovský přihrál ze středu pole doleva na M. Krivosheeva a ten se dostal úplně sám až před Štiku: 0:2.

Do druhé půle nastoupil další útočník Ondra Toman, který den předtím dosáhl v zápase B-týmu U 19 hattricku. A došlo i k částečnému přeskupení sestavy, kdy se tak mj. vrátil na své obvyklé místo levého beka Bazal. Absence Ratnera na této straně sestavy však byla citelná.

Nějaký čas i ve druhé půli ještě trvalo, než mladí šemíci zvedli hlavu. Osm minut po změně stran mohl přidat třetí gól hostí Hrubý, jeho hodně nebezpečnou střelu pod břevno ale Štika vyrazil na roh. Tři minuty nato zaskočila domácí tým ne zrovna šťastná novinka v pravidlech: dočasné vyloučení hráče. Klouček tak musel chtě nechtě deset minut hry jen přešlapovat za lajnou, než se mohl vrátit.

Paradoxně právě v době oslabení Vyšehrad hru nejen vyrovnal, ale místy soupeře zatlačil do defenzivy. V 73. min. Hrubý ve vlastní šestnáctce poslal k zemi nejlepšího střelce U 17 v loňské sezoně Babku, hrálo se však dál. Dvě minuty nato už ale píšťalka sudího zazněla: Kaisler fauloval z levé strany pronikajícího Součka a Majer z penalty snížil: 1:2!

Deset minut před koncem utkání po přihrávce od Součka se téměř dostal do jasné šance Babka, leč žižkovský brankář Dlabola, byť s velkými problémy, pohotově zareagoval a balon odvrátil. Dvě minuty nato Babka vybojoval roh, který rozehrál zprava Majer a Toman na zadní tyči hlavičkoval těsně vedle brány. To byla velká šance na vyrovnání. Chvíli nato se o něj pokusil střelou zpoza vápna Babka, bohužel také minul.

Ještě v 90. min. vznikla na hranici vápna hostí hodně problematická situace, kdy v souboji s Tomanem zahrál žižkovský stoper Machač rukou, píšťalka sudího ale zůstala němá, a zápas tak skončil výsledkem 1:2.

A-tým naší U 19 odehraje další utkání 2. kola České ligy staršího dorostu v neděli 27. srpna od 10.0 hod. v Písku.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Tíhu prvního mistrovského utkání jsme nezvládli. Zaspali jsme jeho začátek, nechali hrát soupeře a pustili ho do dvoubrankového vedení. Odehráli jsme špatný první poločas, až v tom druhém se naše hra díky vyšší aktivitě zlepšila. Je to škoda, protože jsme nakonec měli na to, abychom uhráli alespoň remízu.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:2 (0:2)

1. kolo České ligy staršího dorostu, hráno v neděli 20. srpna 2017 v Krči.

Branky: 75. Majer z pen. – 8. Chytra, 43. M. Krivosheev. Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:4. Soupeřem zblokované střely: 3:1. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:2.

Rozhodčí: Švorc – Les, Novotný. ŽK: Klouček (Vyšehrad).

Diváků: 100.


Vyšehrad U 19: Štika – Menšík, Škurek, Stareček, Prokopec (46. O. Toman) – Klouček, Bazal, Krasnyanyk – Majer, Babka, Souček. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak, Jireček, Drozd, M. Procházka a Čermák. Trenéři Jaromír Jindráček, Miroslav Obermajer, Jiří Novotný a Oldřich Ouzký.

Viktoria Žižkov U 19: Dlabola – Kaisler, Obermajer, Machač, Hrubý (84. Kravčík) – Chytra, Olšovský (78. Kříž), Livora (63. Šimůnek), Pollák – M. Krivosheev, Macháček. Trenéři David Oulehla, Marek Trval a Daniel Veselý.

 

Utkání Vyšehrad – Žižkov v České lize staršího dorostu

Podzim 2011: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 1:1 (branka Vyšehradu: Primus)

Jaro 2012: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 3:2 (Vejvoda 2, M. Janoušek)

Podzim 2012: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 6:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 4:2 (Doksanský, Máče, Inneman a vlastní)

Podzim 2013: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:4 (Rygl)

Jaro 2014: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 4:0

Podzim 2015: Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 1:0

Jaro 2016: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:2 (Pusch)

Podzim 2017: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:2 (Majer)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...