INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 prohrála v Písku 1:2

U 19 Reparát za prohru 1:2 s Viktorií Žižkov v premiéře letošní České ligy staršího dorostu se A-týmu naší U 19 nepodařil: v neděli 27. srpna prohrál v Písku také 1:2, a tak je zatím nadále bez bodového zisku. Stejně jsou na tom však i celky Benešova, Kladna a Petřínu Plzeň. Jedinou branku Vyšehradu vstřelil až dvě minuty před koncem střetnutí střídající Lukáš Prokopec. Oba týmy neproměnily penaltu.

Oproti prvnímu zápasu došlo ke dvěma změnám v základní sestavě: v bráně Saladiak nahradil Štiku (ten chytal za B-týmu mužů v Troji) a v poli Steinbart Prokopce.

V první polovině prvního poločasu žádné šance vidět nebyly, pak ale přišla chyba při rozehrávce, která přišla tým Vyšehradu hodně draho. Kapitán domácích Blažek se díky tomu dostal úplně sám před Saladiaka a nadvakrát ho překonal: 1:0.

Potom hráči v modrých dresech konečně přidali na aktivitě, dostali se několikrát do přečíslení, ale nic z něj nevyužili. A nevyužili ani největší možnou příležitost. Ve 36. min., po ruce jednoho z domácích zadáků ve vápně, totiž Babka z penalty trefil jen tyč.

Navzdory těmto nepříznivým okolnostem měli hráči Vyšehradu i nadále víc ze hry, několikrát šli do přečíslení, ale nedokázali ho využít. Možnost napravit své penaltové selhání měl Babka, vychytal ho však gólman Váverka. Ten si rovněž poradil se sólovým nájezdem Krasnyanyka.

Stav 1:0 v poločase byl pro domácí tým dost nadstandardní a navíc po změně stran vsadil na správnou kartu – nic si nekomplikoval a předváděl jednoduchý fotbal. Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna, jenž před lety působil na Vyšehradě, v 56. min. svůj náskok pojistili, kdy po centru ze strany zůstal neobsazen Kulík a hlavou zvýšil na 2:0.

Pod tíhou dvougólového manka pak už hráči Vyšehradu kazili přihrávky, byli všude pozdě, a rezultovala z toho nakonec i penalta. Saladiak musel vyrazit vůči protihráči ve vápně a jejich souboj přerušila píšťalka rozhodčího. Penaltu však domácí kapitán Blažek neproměnil – Saladiak mu ji chytil.

Až v 88. min. po přihrávce od Majera vstřelil kontaktní gól Prokopec: 2:1! Skvělou příležitost vyrovnat na 2:2 měl vzápětí Krasnyanyk, běžel sám na brankáře Váverku, ten ale zachránil domácím 3 body. Devatenáctka šemíků odehrála u Otavy hodně nešťastný zápas, ve kterém mohla a rozhodně měla bodovat.

A-tým U 19 nyní čeká pražské derby s Meteorem. Hraje se v neděli 3. září od 13 hodin v Krči.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Zbytečně jsme prohospodařili zápas se soupeřem, který byl jednoznačně hratelný. Směrem dopředu jsme byli zbrklí a nedokázali využít situací, které jsme si vypracovali. Takže zklamání.“

 

U 19: FC Písek – Slavoj Vyšehrad 2:1 (1:0)

2. kolo České ligy staršího dorostu, hráno v neděli 27. srpna 2017.

Branky: 22. Blažek, 56. Kulík – 88. Prokopec.

Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:8.

Rozhodčí: Vrchota – Hoch, Toucha. ŽK: Klouček (Vyšehrad).

Diváků: 120.

Neproměněné penalty: 75. Blažek – 36. Babka.

Vyšehrad U 19: Saladiak (78. Hampapa) – Menšík, Škurek, Stareček, Bazal – Majer, Klouček (67. Prokopec), Steinbart (85. Čermák), Souček – Krasnyanyk, Babka. Trenéři Jaromír Jindráček, Miroslav Obermajer a Oldřich Ouzký.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...