INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První body pro U 19! Otočila derby s Meteorem z 1:2 na 3:2

U 19 – Tým staršího dorostu Slavoje Vyšehrad konečně získal první body v České lize U 19 a hned všechny tři najednou. Po porážkách 1:2 s Viktorií Žižkov i v Písku byl přitom v poločase pražského derby s Meteorem na ukazateli skóre stejný stav, nicméně po změně stran naši hráči vývoj zápasu otočili. Ještě v první půli otevřel skóre zápasu Ihor Krasnyanyk, po změně stran vyrovnal hlavou Tomáš Stareček a vítězný gól dal tři minuty před koncem, po faulu na Ondru Tomana ve vápně, Damian Steinbart z penalty. Vyšehrad se tak posunul na 10. místo tabulky.

K prvnímu ohrožení brány soupeře se dostal po deseti minutách hry Souček, ale mířil vedle. Minutu nato útočník Meteoru Přibyl jen těsně přeloboval Saladiakovu bránu.

V polovině prvního poločasu Babka na útočné polovině hostí přihrál doprava k lajně Menšíkovi, ten odcentroval a Krasnyanyk trefou bez přípravy otevřel skóre: 1:0! Střela mu přitom moc nesedla, neměla ani zdaleka potřebnou razanci, přesto brankáři Marešovi podklouzla pod tělem do sítě.

Meteor, šestý tým uplynulého ročníku České ligy staršího dorostu, byl však v tomto utkání favoritem. Navíc v červencové přípravě obou celků před sezonou vyhrál na Vyšehradě 3:2. I tentokrát hned po inkasované brance zvedl hlavu a nejenže vyrovnal, ale dostal se i do vedení.

Ve 27. min. utekl po své levé straně Vetešník a vyrovnal na 1:1. Dvě minuty nato musel vyběhnout do stejného prostoru před svou bránou Saladiak, kapitán Meteoru Krob byl však u míče dříve a poslal ho podél brankové čáry před bránu. Tam byl sice u něj první Stareček, ale v přílišné snaze odvrátit ho do bezpečí se mu stal pravý opak: poslal ho nechtěně do vlastní sítě, takže 1:2. Minutu před poločasem mohl vyrovnat Majer, halfvolejem pálil z hranice vápna, ale minul.

Sedm minut po změně stran Klouček (donedávna ještě hráč Meteoru) rozehrál zprava rohový kop, brankář Mareš v mlýnici vyrazil míč před sebe, ale ne moc daleko – jen tam, kde byl Stareček, a ten ho hlavou poslal do sítě: 2:2! Podařilo se mu tak dokonale odčinit vlastní gól z první půle.

Další minuty patřily spíš hostujícímu Meteoru, který byl několikrát blízko tomu, aby dal třetí gól. Hlavně útočník Přibyl byl velkou hrozbou, když po rohu hlavičkoval na zadní tyči zblízka vedle a později jeho bombu k tyči kryl Saladiak. Ten se musel protáhnout i při velmi podobné a rovněž nebezpečné střele Beneše. To už bylo šest minut před koncem.

Na posledních dvacet minut byl na hřišti střídající Toman a splnil přesně to, co se od něj očekávalo: stal se klasickým žolíkem, který rozhodl o vítězi hry. V 87. min. se dostal „Ote“ s míčem do vápna, kde ho fauloval stoper Meteoru Kaličiak a rozhodčí bez váhání ukázal na bílý bod. Steinbart z penalty rozhodl o výsledku ve prospěch Vyšehradu: 3:2! Brankář Mareš sice vystihl směr jeho střely, ale nedokázal zabránit v cestě mče do sítě.

A-tým U 19 nyní čeká další pražské derby, tentokrát s B-týmem Slavie v Horních Počernicích. Zápas se hraje v neděli 10. září od 14 hodin. Slavia B má po třech kolech plný počet 9 bodů.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Oboustranně kvalitní utkání, oba týmy hrály na vítězství. Jsem rád, že jsme konečně udělali první body. Možná jsme pro to udělali víc, když jsme strhli ve druhém poločase tříbodový zisk na svoji stranu. Pravda, byli jsme také šťastnějším týmem, ale kluci se přesvědčili, že když budou v přípravě i v zápasech makat naplno, výsledky se dostaví.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Meteor Praha VIII  3:2 (1:2)

3. kolo České ligy staršího dorostu, hráno v neděli 3. září 2017.

Branky: 22. Krasnyanyk, 52. Stareček, 88. Steinbart z pen. – 27. Vetešník, 29. vlastní Stareček. Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:8. Soupeřem zblokované střely: 2:3. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:4.

Rozhodčí: Opočenský – Jeřábek, Plzák. Bez karet.

Diváků: 75.


Vyšehrad U 19: Saladiak – Menšík, Škurek, Stareček, Bazal – Steinbart – Majer (70. O. Toman), Klouček (90. Jireček), Krasnyanyk (90. Drozd), Souček – Babka. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hampapa a Prokopec. Trenéři Jaromír Jindráček, Miroslav Obermajer a Oldřich Ouzký.

Meteor U 19: Mareš – Bíba, Kaličiak, Kubík, Slavata – Beneš (85. Mašek) – Hudousek, Slepička (71. Hrnčíř), Krob – Přibyl, Vetešník. Trenér František Kopač.

 

Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

1 – Krasnyanyk, Majer, Prokopec, Stareček, Steinbart

 

Asistence

1 – Babka, Klouček, Majer, Menšík, Souček, O. Toman

 

Utkání Vyšehrad – Meteor v České lize staršího dorostu

Podzim 2011: Meteor – Vyšehrad 0:3 (branky Vyšehradu: Jiráň 2, Balcárek)

Jaro 2012: Vyšehrad – Meteor 4:2 (branky: J. Duda, Jiráň, Ivančo, Vejvoda)

Podzim 2012: Meteor – Vyšehrad 1:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Meteor 2:0 (branky: D. Duda, Máče)

Podzim 2013: Meteor – Vyšehrad 3:1 (branka: Žampa)

Jaro 2014: Vyšehrad – Meteor 1:2 (branka: Řezáč)

Podzim 2015: Vyšehrad – Meteor 1:5 (branka: Janoušek)

Jaro 2016: Meteor – Vyšehrad 4:0

Podzim 2017: Vyšehrad – Meteor 3:2 (branky: Krasnyanyk, Stareček, Steinbart)

 

Foto ze zápasu: zde
 

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...