INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19: s Mostem remíza 2:2, druhý bod pak přinesl rozstřel

U 19 Zastavit nepříjemnou sérii porážek se podařilo během prvního dne měsíce října „devatenáctce“ Slavoje Vyšehrad. V Krči remizovala s Mostem 2:2 a na penalty pak zvítězila 5:4, v tabulce je ale i tak nadále na předposledním 15. místě. Zápas přinesl mj. zajímavou trenérskou konfrontaci: Jaromír Jindráček a před ním Robert Žák totiž vedli týmu mužů střížkovské Bohemky v době, kdy působil v nejvyšší soutěži.

Obě branky Vyšehradu vstřelil Ondra Toman, jenž nastoupil poprvé v této sezoně v základní sestavě A-týmu U 19. U obou asistoval Petr Klouček. Rozhodující penaltu pak proměnil Ondra Jireček.

Právě Jireček si navlékl před zápasem kapitánskou pásku, neboť Honza Škurek kvůli zdravotním potížím na hřiště nemohl. Změny v základní sestavě, oproti předchozímu utkání v Sokolově, však byly celkem čtyři: kromě Škurka v ní tentokrát chyběli ještě Menšík, Sochor a Babka. Nahradili je Bazal, Prokopec, Steinbart a Toman.

Do zápasu vstoupili hráči Vyšehradu aktivně, mostecký brankář musel čelit střelám Majera a Kloučka. Štěstí měl přesně po půlhodině hry, kdy po akci Kloučka se Součkem a následném centru Toman hlavičkoval zblízka metr vedle. Pak měli šance hostující Jančík a Gabčo, také oni netrefili bránu.

Šest minut před poločasem ale Klouček přihrál Majerovi, jenž posunul balon doprava na Tomana a ten už otevřel skóre: 1:0! Dvě minuty nato mostecký Vaněk trefil zdálky břevno – pro Saladiaka to nebyla jednoduchá situace, protože ho oslnilo poměrně ostré slunce.

Hned po změně stran ale Most přece jen vyrovnal: po rohovém kopu se prosadil ve 47. min. Šedivý, kdy se balon odrazil od tyče do brány: 1:1.

V 55. min. však po akci Jirečka a finální přihrávce od Kloučka trefil k tyči podruhé Toman: 2:1! Další možnost měl Prokopec, jeho střelu ale zblokoval Šedivý.

V 69. min. hosté rozehrávali až téměř od lavičky Vyšehradu trestný kop, a tak trvalo, než centr doletěl až do vápna. Přesto ho naši bránící hráči nedokázali odvrátit a Jurkovič hlavou vyrovnal na 2:2. Byl to velmi laciný gól.

V 73. min. po trestném kopu Prokopce hlavičkoval Jireček vedle mostecké brány a potom se dostal k zakončení hlavou i Steinbart, brankář Mikoláš ale balon chytil. Velmi dobrá příležitost vstřelit třetí gól se naskytla deset minut před koncem, kdy po přihrávce od Majera pálil v dobré pozici Krasnyanyk. Jeho střelu ale Mikoláš vyrazil a odražený míč poslal Prokopec mimo tři tyče.

V penaltovém rostřelu uspěli Damian Steinbart, Petr Klouček, David Souček, Franta Majer i kapitán Ondra Jireček. Mostečtí zaváhali ve čtvrté sérii, kdy Jakub Rusó neproměnil – jeho střelu Martin Saladiak chytil. Vyšehrad tak získal dva body, radost ale nemohla být úplná, protože z tohoto souboje by si zasloužili naši hráči všechny tři.

A-tým naší U 19 se v dalším utkání České ligy staršího dorostu představí v neděli 8. října na stadionu posledního Kladna. Výkop je v 10.15 hod.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Z naší strany dobrý a bojovný výkon, s hrou v poli i nasazením můžeme být spokojeni. Bohužel jsme ale neuhlídali dvě standardky soupeře, za což jsme zaplatili bodovu ztrátou. V naší situaci je i dvoubodový zisk povzbuzením, přesto ale ve mně převládá zklamání – měli jsme totiž z tohoto souboje vytěžit všechny tři body.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Baník Most 2:2 (1:0), penalty 5:4

7. kolo České ligy staršího dorostu, hráno v neděli 1. října 2017 v Krči.  

Branky: 39. a 55. O. Toman, rozhodující penalta Jireček – 47. Šedivý, 69. Jurkovič.

Penalty proměnili: Steinbart, Klouček, Souček, Majer, Jireček – Klíma, Šedivý, Gabčo, Jurkovič. Penalty neproměnili: Rusó (Most).

Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:3. Soupeřem zblokované střely: 1:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:0.

Rozhodčí: Ulrich – Polena, Maťátko. Diváků: 40.


Vyšehrad U 19: Saladiak – Bazal, Jireček, Stareček, Prokopec – Steinbart – Majer, Klouček, Krasnyanyk (84. Ratner), Souček – O. Toman (71. Babka). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Mužík, Menšík, Černý a M. Procházka. Trenéři Jaromír Jindráček, Miroslav Obermajer, Jiří Novotný a Oldřich Ouzký.

Most U 19: Mikoláš – Tesař, Strnad, Jančík (46. Rusó), Miškolci – Šedivý, Klíma, Vaněk (66. Jurkovič), Gábor (58. Volkman) – Jančík, Gabčo. Trenéři Robert Žák a Jiří Josef.

 

Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

2 – Majer, O. Toman

1 – Jireček (rozhodující penalta v rozstřelu), Krasnyanyk, Prokopec, Stareček, Steinbart

 

Asistence

3 Klouček

2 – Majer, Souček

1 – Babka, Jireček, Menšík, O. Toman

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...