INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 konečně znovu zabrala! Porazila v derby Aritmu 3:0

U 19 Starší dorostenci Slavoje Vyšehrad by měli hrát svá mistrovská utkání výhradně jen na začátku kalendářního měsíce – jindy totiž zatím v této sezoně nebodovali. Počátkem září totiž porazili Meteor, zatímco v prvních dvou říjnových zápasech vybojovali nejprve dva body proti Mostu a potom zvítězili na Kladně. A nyní v neděli 5. listopadu přišel čtvrtý zápas, v němž „devatenáctka“ šemíků zabodovala a naštěstí naplno. Navzdory absencím několika hráčů zdolala v pražském derby 3:0 Aritmu a s jedenácti body se posunula právě před ni na 14. místo tabulky.

U všech tří gólů v tomto důležitém utkání byli záložník Petr Klouček a útočník Ondra Toman. Ote dal sám dva góly a na svém kontě jich má v této soutěži dohromady sedm. Dalších šest dal za B-tým U 19 v divizi staršího dorostu.

Oproti předchozímu českobudějovickému utkání učinili trenéři tři změny v základní sestavě. Namísto Rogerse, Hobzy a nemocného Majera se v ní objevili stoper Molt a krajní záložníci Doubek s Ratnerem.

Výsledek 3:0 sice vypadá přesvědčivě, byla však k němu obtížná cesta. Už po osmi minutách hry mohla jít Aritma do vedení, Havlíčkova střela se ale odrazila od horní části břevna do zámezí. Ve 24. min. po faulu na Tomana Ratner z trestného kopu poprvé ohrozil vokovickou bránu, ale minul.

Ve 33. min. už to ale vyšlo: po faulu na Ratnera rozehrál Klouček z levé strany hřiště trestný kop, ve vápně měl k němu nejblíž z hráčů Vyšehradu Toman, do sítě si ho však nešťastně srazil vokovický kapitán Mareš: 1:0! Druhý gól mohl přidat ještě před poločasem Steinbart, jeho ostrou střelu zpoza vápna k tyči ale odvrátil na čáře stoper Aritmy Hamouz.

Čtyři minuty po změně stran se ocitl balon ve stejné brance, kdy se trefil Mareš. Měl však dvojnásob nešťastný den, protože jeho vyrovnávací gól neplatil pro faul na brankáře Mužíka.

Potom už hráči v modrých dresech znovu naplno zabrali a s výjimkou jedné složité situace v 69. min. nenechali nic náhodě. Ratner pálil po rohovém kopu z otočky nad bránu, mnohem větší šanci měl však přesně po hodině hry Toman, kdy po centru zprava hlavičkou na zadní tyči zblízka minul. Tři minuty nato vypálil zpoza vápna Klouček, gólman Franta byl však připraven. Zle mohlo být ve zmíněné 69. min., kdy byla Aritma blízko vyrovnávací trefě, téměř kritickou situaci ale nakonec uhasil rázným odkopem Stareček.

V 72. min. byl faulován na levé straně hřiště Ratner, trestný kop rozehrál Klouček na přední tyč a Toman byl u míče dříve než Franta. Udělal přesně to, co chtěl, a poslal balon za brankářova záda: 2:0!

Pět minut nato Babka vybojoval roh, který rozehrál zleva Klouček a přestože jeho centr byl dost přetažený, víc, než sám chtěl, vysoký Steinbart ho i tak dokázal zasáhnout a hlavičkovat zpátky do vápna. Tady už byl připraven Toman a také on využil své výšky k hlavičkovému zakončení: 3:0!

Tím bylo o všem rozhodnuto a ve zbývající čtvrthodině se už nic podstatného neudálo. Navíc poprvé v této sezoně se podařilo odehrát utkání vzadu na nulu, kterou vychytal Mužík. Hodně mu tentokrát pomohli i zodpovědně a obětavě hrající spoluhráči – svědčí o tom fakt, že dokázali v tomto střetnutí zblokovat ještě před Mužíkem celkem šest střel hostujících hráčů.

A-tým naší U 19 čekají na podzim ještě tři zápasy: nejprve v neděli 12. listopadu v 10.15 hod. v Sezimově Ústí proti domácímu Táborsku, třetímu týmu tabulky. V neděli 19. listopadu v 10 hod. na Vyšehradě přijde na řadu hodně prestižní derby s historicky největším rivalem, tedy s Motorletem. V podzimní derniéře v neděli 26. listopadu také v 10 hod. se představí devatenáctiletí šemíci v Příbrami proti tamnímu B-týmu.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Pro nás velmi důležité tři body, navíc s čistým kontem. Byli jsme po celý zápas lepší, soupeř spoléhal spíš jen na dlouhé centry. Dokázali jsme vytěžit všechny tři góly ze standardek, které nám opravdu vycházely. Mohu říct, že jsem spokojen nejen s výsledkem, ale i s naší hrou. Rádi bychom si přivezli nějaké ty body i za týden ze Sezimova Ústí.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Aritma Praha 3:0 (1:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 5. listopadu 2017.  

Branky: 72. a 75. O. Toman, 33. vlastní Mareš.

Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:3. Soupeřem zblokované střely: 2:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:2.

Rozhodčí: Štefan – Havel, Chustecki.

Diváků: 60.

Vyšehrad U 19: Mužík – Jireček, Škurek, Molt (57. Babka), Bazal – Stareček – Doubek (77. Menšík), Steinbart, Klouček (85. Černý), Ratner – O. Toman. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak, Krasnyanyk a M. Procházka. Trenéři Jaromír Jindráček, Jiří Novotný a Oldřich Ouzký.

Aritma U 19: Franta – Šimonovský, Osipyan (74. Kalabis), Hamouz, Havlíček – Brewer, Mareš, Kněžínek, Aliyev (76. Baláž) – Bell, Dvořák (82. Murín). Trenéři Martin Svoboda a Martin Vidman.


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

7 O. Toman

3 Majer

2 – Krasnyanyk

1 – Drozd, Jireček (rozhodující penalta v rozstřelu), Prokopec, Stareček, Steinbart

 

Asistence

7 Klouček

3 Babka, Steinbart, O. Toman

2 – Majer, Souček

1 – Jireček, Krasnyanyk, Menšík, Ratner

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...