INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ote dal Táborsku dva góly, stačilo to nakonec jen na bod

U 19 – Za normálních okolností by byl zisk bodu na hřišti druhého týmu tabulky České ligy U 19 úspěchem, starší dorostenci Slavoje Vyšehrad však měli v neděli 12. listopadu v Sezimově Ústí na víc. Při troše sportovního štěstí mohli nad domácím Táborskem vyhrát, nicméně zápas skončil remízou 2:2 a na penalty pak zvítězili Jihočeši 3:2. V tabulce zůstává „devatenáctka“ šemíků na 14. místě.

Do zápasu na Soukeníku ale vstoupil tým Vyšehradu nejhorším možným způsobem: vlastním gólem. Ve 3. min. po trestném kopu domácích Hobza na zadní tyči nešťastně tečoval míč tak, že skončil za zády Mužíka: 1:0.

Svěřenci trenéra Jindráčka se sice snažili o vyrovnání, domácí hráči je ale moc nepouštěli do vlastního vápna. Většina střeleckých pokusů tak byla zpoza vápna, přičemž blízko ke gólu měly zejména vydařené pokusy Kloučka a Ratnera. Výborný brankář Táborska Zadražil je však dokázal zneškodnit. Na druhé straně domácí dvakrát běželi sami na brankáře Mužíka (v prvním případě dokonce dva hráči současně), ale nedokázali ho překonat.

Tři minuty před poločasem Toman převzal balon od Kloučka, zamotal hlavy i nohy hned třem protihráčům a svoji individuální akci zakončil přesně tak, jak chtěl: střelou k tyči vyrovnal na 1:1!

Pět minut po změně stran a centru Ratnera mohl skórovat podruhé, tentokrát ale brankář Zadražil jeho šanci zmařil a míč vyrazil. Chytil i Kloučkovu střelu a přežil i další velkou šanci Tomana, jenž překopnul bránu z malého vápna.

V 62. min. po dlouhém nákopu dostali domácí hráči balon za obranu Vyšehradu a Radosta střelou z úhlu překonal Mužíka: 2:1. Vzhledem k obrazu hry to bylo hodně nezasloužené, navíc tým Vyšehradu přišel v 72. min. o zraněného obránce Starečka, jenž musel střídat. Mladí šemíci se ale nevzdali, přestože po přihrávce Hobzy nedal svoji další šanci Toman.

Osm minut před koncem se ale přece jen podruhé v tomto utkání prosadil. Brankář Zadražil nejprve vyrazil Ratnerovu střelu, k dorážce se ale protlačil Toman a vyrovnal: 2:2!

Penaltový rozstřel zahájil neproměněným pokusem Steinbart, naopak domácí Říha proměnil. Ve druhé sérii selhali oba exekutoři: jak na naší straně Klouček, tak i Větrovský. Třetí série vyšla podle představ, Majer totiž proměnil, a vyrovnal tak na 1:1, zatímco domácí Hrubý nedal. Ve čtvrté sérii proměnili jak Ratner, tak i táborský kapitán Kmeťo. V páté sérii Jireček bohužel nedal, brankář Zadražil mu střelu chytil. Naopak táborský náhradník Schramhauser dokázal skórovat, zajistil tak svému celku rozhodující penaltou výhru 3:2 v rozstřelu a tudíž i druhý bod.

A-tým naší U 19 čekají na podzim ještě dva zápasy: nejprve v neděli 19. listopadu v 10 hod. na Vyšehradě derby s Motorletem a nakonec v neděli 26. listopadu také v 10 hod. v Příbrami proti tamnímu B-týmu.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Před zápasem bych bod bral, vzhledem k jeho průběhu je to však málo, měli jsme získat všechny tři. Na těžkém terénu jsme hráli dobrý fotbal, kombinační, s náběhy do volných prostorů i tandemy, vytvářeli jsme šance a věřím, že jdeme správnou cestou. Potvrdil nám to i trenér domácích Karel Musil, který ocenil naši hru.“

 

U 19: FC Táborsko – Slavoj Vyšehrad 2:2 (1:1), pen. 3:2

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 12. listopadu 2017 v Sezimově Ústí.

Branky: 3. vlastní Hobza, 62. Radosta a rozhodující penalta Schramhauser – 42. a 81. O. Toman. Penalty proměnili: Říha, Kmeťo, Schramhauser – Majer, Ratner. Penalty neproměnili: Větrovský, Hrubý – Steinbart, Klouček, Jireček. Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:5.

Rozhodčí: Vychodil – Sebera, Panský.

Diváků: 40.


Vyšehrad U 19: Mužík – Jireček, Škurek, Stareček (72. Menšík), Hobza – Bazal, Steinbart – Ratner, Klouček, Majer – O. Toman. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak a Krasnyanyk. Trenéři Jaromír Jindráček a Oldřich Ouzký.


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

9 O. Toman 

3 Majer 

2 – Krasnyanyk

1 – Drozd, Jireček (rozhodující penalta v rozstřelu), Prokopec, Stareček, Steinbart

 

Asistence

8 Klouček 

3 Babka, Steinbart, O. Toman 

2 – Majer, Ratner, Souček

1 – Jireček, Krasnyanyk, Menšík

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...