INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 uhrála s Motorletem bod

U 19 – Jak se dalo čekat, starší dorost Motorletu se představil v prestižním derby s našimi hráči jako nadmíru zdatný protivník. V mrazivé neděli 19. listopadu na Vyšehradě měl také určitě blíž k vítězství, „devatenáctku“ šemíků však podržel zejména gólman Jakub Mužík, který podal vynikající výkon a zvlášť díky jeho fantastickému zákroku dvě minuty před koncem skončilo utkání bezbrankovou remízou. Podruhé na podzim tak vychytal čisté konto.

Druhý bod z tohoto důležitého souboje se už bohužel vytěžit nepodařilo, protože hráči Vyšehradu zahodili tři ze sedmi penalt, a tak podlehli v rozstřelu 4:5. V tabulce České ligy U 19 zůstal Vyšehrad i po čtrnácti odehraných kolech na 14. místě.

V sestavě A-týmu U 19 se objevil poprvé v této sezoně obránce „Fífa“ Novák. Oproti předchozímu zápasu v Sezimově Ústí nahradil na postu levého beka Hobzu. Derby přineslo podle očekávání fotbalovou bitvu a přetahovanou o každý metr hřiště, oba soupeři se dlouho nechtěli navzájem pustit do šance. První vyloženou příležitost měl ve 26. min. Motorlet, kdy zleva odcentroval Václavík a Michalec sám na malém vápně střelou bez přípravy minul Mužíkovu bránu. To byla takřka stoprocentní šance. Dvě minuty nato pak po trestném kopu hlavičkoval Bedrna mimo domácí bránu.

Vyšehrad měl do poločasu jen tři náznaky šancí, z toho dva po trestných kopech Kloučka, kdy hlavičkoval Jireček mimo tři tyče a stejně si vedl později i Stareček. Sedm minut před pauzou vypálil zpoza vápna Majer, jeho střela však byla zblokována a letěla do zámezí.

Nedlouho po změně stran mohli jít mladí šemíci do vedení, Tomanovu střelu však stihli zadáci Motorletu tečovat, a proletěla tak půl metru nad břevnem. Po rohu pak Majer pálil vedle.

V 54. min. si vypracoval Motorlet svoji druhou velkou šanci, kdy po autovém vhazování z pravé strany pohotově zakončoval Michalec, z výhodné pozice ale minul. O čtyři minuty později odpískal sudí faul Bazala na Bitta těsně před hranicí vápna. Z trestného kopu vypálil k tyči kapitán hostí Müller, ale Mužík takřka gólovou střelu bravurně vytěsnil na roh. Bitto pak sám zkusil zakončit, ale minul.

Na druhé straně v 73. min. odcentroval zprava Klouček, Steinbartovu hlavičku z hranice velkého vápna však gólman Vyčichl bezpečně kryl. Minutu nato Majer „nabil“ střídajícímu Babkovi, ten vysoko přestřelil. Další střídající hráč Souček pak v 83. min. rozehrál zleva rohový kop a do šance ve vápně se snažil natlačit Toman, přesila hráčů v červených dresech mu to však nedovolila.

V 88. min. pak měl Motorlet obrovskou šanci zápas rozhodnout a Bedrnova pohotová střela zblízka měla také gólové parametry. Mužík ale předvedl mimořádný postřeh a zachránil Vyšehradu remízu 0:0. Naše U 19 díky tomu odehrála třetí utkání v řadě bez porážky.

Penaltový rozstřel se vyvíjel pro tým v modrých dresech nadějně a v páté sérii šel Babka na rozhodující pokus, bohužel nedal a nakonec se radoval z druhého bodu Motorlet.

A-tým naší U 19 čeká na podzim ještě jedno mistrovské utkání: v neděli 26. listopadu v 10 hodin v Příbrami proti tamnímu B-týmu.


Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Vyrovnané utkání, i když soupeř nás předčil v počtu šancí. Výborně nám zachytal Jakub Mužík.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Motorlet Praha 0:0, pen. 4:5

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 19. listopadu 2017.

Rozhodující penalta: Bedrna (Motorlet). Penalty proměnili: Václavík, Bazal, Škurek, Jireček – Souček, Bitto, Müller, Mencl, Bedrna. Penalty neproměnili: Majer, Babka, Toman – Hůlka, Svoboda. Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:6. Soupeřem zblokované střely: 1:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:2.

Rozhodčí: Trska – Rodová, Maretta.

Diváků: 50.


Vyšehrad U 19: Mužík – Jireček, Škurek, Stareček, Novák – Bazal, Steinbart – Majer, Klouček (74. Babka), Ratner (61. Souček) – O. Toman. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak, Doubek a Prokopec. Trenéři Jaromír Jindráček a Miroslav Obermajer.

Motorlet U 19: Vyčichl – Hůlka, Šíl, Müller, Bedrna – Václavík – Rada (90. Simaichl), Michalec (70. Sloup), Mencl, Fleišman (84. Svoboda) – Bitto. Trenéři Karel Ledvinka, Karel Mencl a Ondřej Vrabec.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...