INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Parádní závěr podzimu! U 19 trefou Kloučka dobyla Příbram

U 19 – Výborného výsledku dosáhli ve svém posledním podzimním vystoupení starší dorostenci Slavoje Vyšehrad. V neděli 26. listopadu zvítězili gólem Petra Kloučka 1:0 v Příbrami nad tamním B-týmem a v polovině sezony přezimují na 14. místě tabulky České ligy U 19 s šestnácti body. Mají tak stále bodový kontakt se třemi týmy před sebou, Petřínem Plzeň, Benešovem a Mostem. Polovinu ze svých 16 bodů vytěžila naše „devatenáctka“ až v posledních čtyřech zápasech podzimu, a tak je asi škoda, že už skončil.

Oproti předchozímu utkání s Motorletem chyběli v základní sestavě Novák a Steinbart, nahradili je Hobza s Drozdem. Na umělce v areálu na Litavce byli v prvním poločase domácí o něco aktivnější a blíž k dosažení vedoucí branky. Měli tři gólové šance, z čehož dvě vychytal brankář Mužík, zatímco Vyšehrad dvě. Klouček měl napoprvé sportovní smůlu, protože trefil břevno, zatímco Bazal pálil těsně vedle.

Druhý poločas už byl vyrovnanější a v jeho polovině mladí šemíci udeřili. Nejlepší střelec a nahrávač týmu si tentokrát vyměnili své obvyklé role: Toman vybojoval na pravé straně hřiště míč, posunul ho doprostřed na Kloučka, který balon zasekl a prostřelil domácího gólmana Absolína: 0:1! Dal tak svůj první gól za Vyšehrad.

O pět minut později šli do brejku Toman s Ratnerem, jenž převzal přihrávku a ocitl se sám před Absolínem, rozhodl se však místo kličky pro střelu, jež proletěla těsně vedle do zámezí. Domácí se ve snaze vyrovnat snažili zatlačit naše hráče do defenzivy, ti však obstáli zejména v osobních soubojích.

Až dvě minuty před koncem, tedy stejně jako o týden dříve proti Motorletu, měl nepokrytý hráč soupeře čistou gólovou šanci, ale i v tomto případě zabránil Mužík takřka jistému gólu a zachránil Vyšehradu body. Na podzim tak vychytal svůj třetí zápas s čistým kontem. V posledních čtyřech zápasech inkasoval pouze na půdě Táborska v Sezimově Ústí a drží 208 minut neprůstřelnost.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Vyhráli jsme díky velmi dobrému, bojovnému, poctivému i kolektivnímu výkonu, a také tomu, že nás opět podržel Jakub Mužík, hlavně v závěru utkání. Tento výsledek pro nás bude tím nejlepším povzbuzením do zimní přípravy. Jak už jsem řekl v létě před startem sezony, naším základním cílem zůstává záchrana v České lize dorostu. Jako pozitivní vidím fakt, že nás na podzim přehrála jen dvě mužstva, a sice béčka Slavie a Plzně, přestože jsme se i proti těmto soupeřům snažili hrát fotbal a ne jen nakopávat. Jinak jsme se všemi ostatními odehráli vyrovnaná utkání, takže jsme určitě nepropadli. O několik bodů víc jsme však udělat mohli. Máme jich po podzimu 16 a je třeba udělat maximum pro to, aby bylo jaro z hlediska bodového zisku lepší. Kluci už potřebují přivykat mužskému fotbalu, plnému tvrdých osobních soubojů. Na tom musíme v zimě zapracovat.“

 

U 19: 1. FK Příbram B – Slavoj Vyšehrad 0:1 (0:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 26. listopadu 2017.

Branka: 66. Klouček. Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1.

Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Slepička.

Diváků: 50.


Vyšehrad U 19: Mužík – Jireček, Škurek, Stareček, Hobza – Drozd (55. Souček), Bazal – Majer, Klouček (70. Černý), Ratner – O. Toman (84. Doubek). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak a Rogers. Trenéři Jaromír Jindráček, Jaroslav Klíma a Oldřich Ouzký.

 

Branky Vyšehradu v podzimní části České ligy staršího dorostu

9 O. Toman 

3 Majer 

2 – Krasnyanyk

1 – Drozd, Jireček (rozhodující penalta v rozstřelu), Klouček, Prokopec, Stareček, Steinbart

 

Asistence

8 Klouček

4 – O. Toman

3 Babka, Steinbart

2 – Majer, Ratner, Souček

1 – Jireček, Krasnyanyk, Menšík

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...