INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

B-tým U 19 má bod ze Svitav

U 19 „B“ Série porážek na hřištích soupeřů je konečně minulostí. Včetně konce podzimní části České divize staršího dorostu vyšla rezerva naší U 19 venku čtyřikrát za sebou naprázdno, v pátek 30. března ve Svitavách však uhrála alespoň jeden bod. Domácí vedli už 2:0, ale zápas skončil remízou 2:2, když za Vyšehrad B skórovali Jakub Hobza a Josef Veselý. V následném rozstřelu však naši hráči pohořeli, zahodili totiž tři penalty za sebou. Po 19. kole figuruje B-tým naší U 19 na šestém místě tabulky.

Na svitavské umělce se odehrával první poločas v režii domácích. Gólman Hampapa sice již v úvodní čtvrthodině utkání dvakrát vytahoval míč ze své sítě, ale také minimálně dalším čtyřem gólovým situacím ještě do přestávky zabránil.

Svitavy hrály jednoduchý, nekomplikovaný a důrazný fotbal, měly proto většinou navrch v osobních soubojích. Již po pěti minutách hry přišla chyba oranžových v rozehrávce, k míči se dostal svitavský Přibilík a otevřel skóre: 1:0.

V 15. min. měli naši hráči na polovině soupeře výhodu trestného kopu, celá situace ale dopadla katastrofálně – druhou inkasovanou brankou. Klouček trefil ze standardky zeď domácích hráčů, následoval ihned jejich kontr a Kuda zakončil brejk přesnou střelou: 2:0.

Na střely vyhráli domácí první půli 9:1, ta jediná v podání Vyšehradu B ale i tak znamenala korekci skóre. Čtyři minuty před pauzou Prokopec zatáhl balon po pravé straně až k brankové čáře, zpětnou přihrávkou našel Hobzu a ten trefil na vzdálenější tyč: 2:1!

Druhý poločas, co se týče obrazu hry, už byl pro hostující tým příznivější. Došlo však na žlutý mariáš, což je od této sezony v soutěžích mládeže hodně neobvyklé. Nejprve museli na deset minut nedobrovolně za lajnu naši hráči J. Veselý a Hobza, takže kromě gólmana Hampapy bylo na hřišti už jen osm mladých borců Vyšehradu B. Pak šli pro změnu ven dva hráči domácích. Logicky tak nakonec došlo na přesilovku našeho týmu 11 na 9, a právě toho se podařilo využít. Tomášek v 74. min. zprava odcentroval, míč zpracoval Klouček a vypálil. K odraženému míči se pak dostal J. Veselý a poslal balon do odkryté brány: 2:2! V závěrečné čtvrthodině přišel sice tlak na domácí bránu ve snaze dokonat obrat, nicméně už bez gólového efektu.

Penaltovou sérii zahájil úspěšně Klouček, Svitavští vzápětí neproměnili. Ve druhé sérii nedal Niederle, jeho pokus gólman Daněk vystihl. Svitavy pak srovnaly na 1:1.

Ve třetí sérii také Rogers ztroskotal na svitavském brankáři. Domácí proměnili a vedli 2:1. Ve čtvrté sérii neproměnil Menšík, trefil tyč. A Svitavy třetí proměněnou penaltou rozhodly: 3:1. Na pátou sérii, již měl zahájit Hobza, tak už ani nedošlo.

V dalším mistrovském utkání B-tým naší U 19 přivítá v sobotu 7. dubna doma na Vyšehradě benešovské béčko. Výkop je v 10.15 hod.

 

U 19: TJ Svitavy – Slavoj Vyšehrad B 2:2 (2:1), pen. 3:1

Divize C staršího dorostu, hráno 30. března 2018. Branky: 5. Přibilík, 15. Kuda – 41. Hobza, 74. J. Veselý.

Penaltu v rozstřelu proměnil: Klouček. Neproměnili: Niederle, Rogers a Menšík.

Rozhodčí: Bačo – Hořínek, Štěrba.

Diváků: 50.

Vyšehrad U 19 B: Hampapa – Menšík, Skalický, Škurek, Hobza – Rogers, Tomášek (73. D. Siruček) – Klouček, M. Procházka (57. J. Veselý), Prokopec – Trajanov (57. Niederle). Na lavičce byl ještě připraven brankář U 16 Klomínek. Trenér Oldřich Ouzký.

 

Střelci branek B-týmu U 19

6 – O. Toman

5 – Černý

3 – Babka, Drozd, D. Siruček

2 – Doubek, M. Procházka, Trajanov, Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Ratner

1 – Bazal, Goncalo, Hňup, Hobza, Janoch, Majer, Niederle, Prokopec, Rogers, Souček, Šídlo, J. Veselý, Vlasák

 

Brankové asistence B-týmu U 19

5 – Drozd

4 – M. Procházka, O. Toman

3 – Babka, Černý, Janoch, Prokopec, D. Siruček

2 – Bazal, Hobza, Milický, Rogers

1 – Babka, Goncalo, Klouček, Majer, Molt, Niederle, Skalický, Souček, Šídlo, Tomášek, Trajanov

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...