INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězné tažení skončilo: U 19 prohrála s Viktorií Žižkov 1:2

U 19 – Úspěšná série „devatenáctky“ Slavoje Vyšehrad, jež čítala šest výher v řadě a současně devět utkání bez porážky, skončila ve středu 18. dubna 2018 na Střížkově. V dohrávaném utkání 17. kola České ligy U 19 zde naši starší dorostenci podlehli Viktorii Žižkov 1:2, když korigovali skóre až sedm minut před koncem díky trefě Ondry Tomana. Vyrovnat se jim už ale nepodařilo a zůstali na 8. místě tabulky. Právě Viktoria Žižkov, nyní devátá, se našemu týmu přiblížila zespodu na rozdíl jediného bodu.

Tým Vyšehradu byl sice fotbalovější, tentokrát ale více než kdy dosud na jaře postrádal zraněné Šídla s Babkou. Navíc neměl tolik sportovního štěstí jako v předchozích vítězných zápasech a k tomu v poločase musel střídat zraněný kapitán Škurek. Úspěch slavila mimořádná bojovnost mladých viktoriánů, kteří toho přitom, kromě ní a dvou vydařených tref během jediné minuty, moc nenabídli.

Hned první akce zápasu, jen několik vteřin od zahájení hry, mohla skončit gólem v žižkovské síti. Po přihrávce od Majera se Toman ocitl na vápně s míčem, než ho ale stihl zpracovat a vystřelit, odzbrojili ho protihráči. Na druhé straně ve 14. min. po trestném kopu kapitána Olšovského M. Krivosheev ve velmi dobré pozici minul Mužíkovu bránu.

V polovině první půle Drozd našel zleva nabíhajícího Ratnera a ten vypálil podél vyběhnuvšího brankáře Dlaboly jen těsně okolo vzdálenější tyče. Ve 26. min. odcentroval zleva Ratner, nabíhající Toman však na míč nedosáhl. Po přihrávce od Majera neuspěl v koncovce ani Souček.

Nedáš – dostaneš a domácí po půlhodině hry udeřili: ba co hůř, dokonce tuplovaně. Ve 31. min. Zeman kolmou přihrávkou našel Livoru, který střelou po zemi k tyči otevřel skóre: 1:0. Minutu nato M. Krivosheev zleva přiťukl balon Zemanovi a ten se zdálky trefil: 2:0. Dvě minuty před pauzou mohli viktoriáni skórovat potřetí, Plucha ovšem ve vyložené šanci minul.

V poločase musel odstoupit stoper Škurek a nahradil ho Steinbart. Hned po zahájení hry a rohovém kopu měli červenobílí další dvě šance, ale Mužík zasáhl. Naopak v 51. min. po akci Majera a Součka zakončoval z místa penalty Toman, bohužel minul domácí bránu. Dvakrát zkusil zakončit Steinbart, také bez efektu.

Po hodině hry neuspěli v koncovce ani Souček a po něm Jireček. V 74. min. po přihrávce od Kloučka minul bránu Toman a chvíli nato, po rohovém kopu Drozda, Majer hlavičkoval z vápna nad. V 82. min. nevyšel hlavičkový pokus ani Trajanovovi, byl však hodně tísněn bránícím zadákem.

Až v 83. min. odcentroval zleva od tribuny Klouček, nabíhající Trajanov na balon sice nedosáhl, dostal se však k Tomanovi a ten ho na zadní tyči hlavičkoval do sítě: 2:1! Vyrovnat se už mladým šemíkům nepodařilo, naopak v 90. min. Mužík zneškodnil obrovskou šanci domácího hráče Tesaře.

V neděli 22. dubna přijde na řadu zápas 22. kola se Sokolovem: doma na Vyšehradě v 10 hodin. Sokolov je desátý v tabulce a má jen o dva body méně než Vyšehrad.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Z naší strany dobrý zápas, zejména ve druhé půli jsme soupeře převyšovali. Bohužel nám však chyběl klid v koncovce, abychom územní převahu a tlak zužitkovali. V první půli jsme hráli také dobře, ale Žižkov nás potrestal dvěma slepenými góly: první z brejku a druhý střelou zdálky, kdy se její autor trefil do šibenice. Navzdory porážce kluci zaslouží pochvalu za přístup a odvedený výkon. Tak tomu někdy je, mohu prohrát, přestože jsem v utkání lepší. Musíme se snažit dál, protože záchranu v soutěži nemáme ještě zdaleka jistou.“

 

U 19: Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 2:1 (2:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno ve středu 18. dubna 2018 na Střížkově.

Branky: 31. Livora, 32. Zeman – 83. O. Toman. Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:8. Soupeřem zblokované střely: 7:4. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Hurych – Hrivík, Andras.

Diváků: 75.


Vikt. Žižkov U 19: Dlabola – Kaisler, Mucha, Olšovský, Hrubý – Studený, Zeman (85. Bohdan) – Plucha (74. Šimůnek), M. Krivosheev (80. D. Obermajer), Vohánka (61. Tesař) – Livora. Trenéři Pavel Ondračka, Marek Trval a Václav Winter.

Vyšehrad U 19: Mužík – Jireček, Škurek (46. Steinbart), Stareček, Hobza (80. Trajanov) – Majer, Bazal – Souček, Drozd, Ratner (72. Klouček) – O. Toman. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hampapa, Milický a Skalický. Trenéři Jaromír Jindráček, Miroslav Obermajer, Jiří Novotný a Miroslav Jíra.

 

Foto: Petr Saladiak

 

Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

16 O. Toman

4 Majer

2 – Babka, Drozd, Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Krasnyanyk

1 – Klouček, Prokopec, Ratner, Souček, Stareček, Steinbart, Šídlo

 

Asistence

9 Klouček

7 – O. Toman

6 – Babka, Drozd

3 – Majer, Ratner, Souček, Steinbart

2 – Jireček

1 – Krasnyanyk, Menšík, Stareček, Šídlo

 

Derby Vyšehrad – Viktoria Žižkov v České lize staršího dorostu

Podzim 2011: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 1:1

Jaro 2012: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 3:2

Podzim 2012: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 6:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 4:2

Podzim 2013: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:4

Jaro 2014: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 4:0

Podzim 2015: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 1:0

Jaro 2016: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:2

Podzim 2017: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:2

Jaro 2018: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 2:1

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...