INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Desátá výhra v sezoně: U 19 zdolala Sokolov 3:2 a je sedmá

U 19 – Páté jarní vítězství a celkově desáté v sezoně si připsala v neděli 22. dubna „devatenáctka“ Slavoje Vyšehrad. Doma porazila Sokolov 3:2 a posunula se před Písek o jeden stupínek výš, tedy na sedmé místo tabulky. Do sítě soupeře se trefili Lukáš Prokopec, David Souček a Matěj Drozd (na snímku), který dal osm minut před koncem utkání vítězný gól.

Oproti středečnímu střetnutí s Viktorií Žižkov chyběli v základní sestavě Hobza a zraněný Ratner, jež nahradili Šídlo a Prokopec. A právě posledně jmenovaný hráč se postaral o rozruch hned v úvodu zápasu. Již ve 3. min. se dostal k zakončení, ale zadáci jeho střelu stihli zblokovat. Minutu nato byl faulován před vápnem Jireček a Prokopec střelou z trestného kopu otevřel skóre: 1:0! Pak ale nastala nečekaná komplikace, kdy se při zákroku zranil brankář Mužík a musel opustit hřiště.

V polovině prvního poločasu prošel až do vápna hostí Souček, jeho ránu brankář Timko vyrazil. Minutu nato zakončoval bez přípravy a ve výskoku Šídlo, ale minul. Naopak ve 33. min. pronikl po levé straně hostující Link: Hampapa jeho střelu a šanci zneškodnil.

Ve 43. min. mohli přidat mladí šemíci druhý gól. Toman utekl po pravé straně, odcentroval a nabíhající Prokopec hlavičkoval do středu brány, kde stál Timko. Nedáš – dostaneš a Západočeši těsně před poločasem udeřili. Body rozehrál trestný kop, před bránou Hampapy vznikl závar a jeden z hráčů hostí trefil břevno. K dorážce se ale ještě dostal Nimrichter a srovnal na 1:1.

Sedm minut po změně stran se po přihrávce od Prokopce dostal do šance Drozd, nicméně minul. Chvíli nato přihrál Tomanovi, toho stihli odzbrojit protihráči. V 57. min. ale Toman přihrávkou z pravé strany našel Součka a jeho ostrá střela na zadní tyč prošla do sítě: 2:1!

V 63. min. střídající Steinbart ve vápně nastřelil ruku bránícího Nimrichtera, což mohla být klidně penalta, ale hrálo se dál. V polovině druhé půle Body rozehrál rohový kop a na zadní tyči hlavičkoval nepokrytý Vondrys: 2:2.

V 70. min. měl další šanci Souček, střelou z vápna ale tentokrát těsně minul. Minutu nato viděl žlutou kartu sokolovský kapitán Vaněk a domácí tým hrál 10 minut přesilovku. V 78. min. Souček střelou zpoza vápna mířil metr nad a v 81. min., po přihrávce od Rogerse, Drozd ve skluzu minul hostující bránu.

Přesto se už o chvilku později postaral o rozhodující moment. V 82. min. odcentroval Škurek a přestože měla sokolovská defenziva možnost balon odvrátit, na okamžik zkoprněla a balon se dostal až k Drozdovi. Ten nezaváhal a poslal balon do sítě: 3:2! Ve zbývajícím čase už Vyšehrad tříbodový zisk uhájil.

V neděli 29. dubna v 10 hodin přijde na řadu zápas 23. kola na mosteckém stadionu Josefa Masupusta, na němž se před deseti lety hrála I. liga mužů. Dorostenci Mostu jsou na 11. místě tabulky, ale mají za sebou sérii šesti utkání bez porážky.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Těžký zápas s kvalitním, důrazným a přímočarým soupeřem. Dostali jsme se sice brzy do vedení, ale ještě do poločasu nás postihly dvě nepříjemnosti: jednak zranění brankáře Mužíka, jednak vyrovnávací branka do šatny. Ale Hampapa nám pomohl v těžkých chvílích, kdy nečekal, že půjde na plac. Až na dva momenty zachytal dobře. Sokolov potvrdil, že má velmi účinné standardky, a z toho jsme také inkasovali oba vyrovnávací góly. Ale během druhé půle jsme si vytvořili tlak i dost šancí. Nakonec jsme se ale prosadili až po zaváhání sokolovské obrany, kdy propadl balon přes jejich stopery k Drozdovi, a ten to naštěstí protlačil do brány na 3:2. Kluci zaslouží absolutorium a můžeme teď jet s optimismem i do Mostu, kde se pokusíme také bodovat.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Baník Sokolov 3:2 (1:1)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 22. dubna 2018.

Branky: 4. Prokopec, 58. Souček, 82. Drozd – 45. Nimrichter, 67. Vondrys. Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 7:1. Soupeřem zblokované střely: 7:1. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:0.

Rozhodčí: Hádek – Zloch, Laštovička.

Diváků: 50.


Vyšehrad U 19: Mužík (10. Hampapa) – Jireček, Škurek, Stareček, Bazal – Majer, Šídlo (55. Steinbart) – Souček, Drozd (90. Tomášek), Prokopec (70. Rogers) – O. Toman (88. Trajanov). Na lavičce byli ještě připraveni Menšík a Hobza. Trenéři Jaromír Jindráček, Miroslav Obermajer a Jiří Novotný.

Sokolov U 19: Timko (71. Landrgott) – Vaněk, Šulc, Nimrichter, Vondrys (86. Dvořák) – Body, Kurza, Lorenz, Shorný (58. Fišer) – Klapuch, Link. Trenéři Vít Vrtělka a Jiří Štěpán.

 

Foto: Martin Saladiak

 

Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

16 O. Toman

4 Majer

3 – Drozd

2 – Babka, Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Krasnyanyk, Prokopec, Souček

1 – Klouček, Ratner, Stareček, Steinbart, Šídlo

 

Asistence

9 Klouček

8 – O. Toman

6 – Babka, Drozd

3 – Jireček, Majer, Ratner, Souček, Steinbart

1 – Krasnyanyk, Menšík, Stareček, Šídlo, Škurek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...