INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 zdolala Kladno 1:0 a již ve středu hraje na Motorletu

U 19 Příbram B, Meteor a Kladno – to je trojice soupeřů, které se starším dorostencům Slavoje Vyšehrad podařilo porazit v obou vzájemných zápasech této sezony České ligy U 19. V neděli 6. května 2018 naši hráči zdolali Kladno 1:0 díky gólu záložníka Davida Součka už po čtyřech minutách hry. Bylo to však hodně vydřené vítězství, Kladenští měli několikrát blízko k vyrovnávací brance a jejich hra rozhodně neodpovídala postavení na předposledním 15. místě tabulky. Naše U 19 se díky sedmému jarnímu vítězství vrátila do první poloviny soutěže na 7. místo.

Hned první vážnější situace rozhodl o osudu celého zápasu. Ve 4. min. po přihrávce zleva od Drozda Souček parádní trefou bez přípravy překonal brankáře Vokouna: 1:0!

V dalším úseku hry toho před oběma brankami moc vidět nebylo, bojovalo se hlavně ve středu hřiště. Po půlhodině hry však Drozd „nabil“ pro změnu Jirečkovi, jenž v náběhu z pravé strany o metr minul bránu. Na druhé straně se dostal do šance Richter, ale jeho střelu včas zblokovali zadáci Vyšehradu.

Ve 41. min. Drozd rozehrál z pravé strany trestný kop a Jirečkova hlavička olízla horní část břevna. Hosté hned nato odpověděli stejnou mincí: z levé strany prošel Richter a střelou z ostrého úhlu napálil břevno Štikovy brány. K nebezpečné dorážce se ještě dostal Sekanina, tu ale naši hráči zblokovali.

Hned po změně stran viděl žlutou kartu kladenský Richter a musel na 10 minut nedobrovolně na střídačku, jenomže Kladno i v oslabení útočilo. Po trestném kopu měl obrovskou šanci Holub, zblízka ale trefil jen dobře postaveného Štiku. Po hodině hry a rohovém kopu hlavičkoval V. Procházka zblízka nad.

Až potom se dostali ke slovu i domácí hráči a také díky standardce. Na Drozdův trestný kop si naběhl Jireček, ale těsně přehlavičkoval kladenskou bránu.

V 70. min. měl „tutovku“ již podruhé V. Procházka, ocitl se zcela sám s míčem před Štikou, ale trefil jen jeho. V závěrečné desetiminutovce měli mladí šemíci dvě možnosti náskok pojistit, ale nevyužili je. V 82. min. Toman trefil brankáře Vokouna a Jireček z dorážky přestřelil. V 82. min. po rohovém kopu Drozda vyskočil nejvýš Steinbart a dokázal svoji hlavičku nasměrovat pod břevno, gólman Vokoun ji ale bravurně vytěsnil do zámezí. Hráči Vyšehradu byli ale nakonec rádi, že uhájili těsné vítězství proti kvalitnímu a aktivně hrajícímu soupeři.

Naši U 19 čeká již ve středu 9. května od 15 prestižní derby na hřišti Motorletu (13. v tabulce). V neděli 13. května od 10 hodin pak nastoupí v Benešově (11. v tabulce).

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Zápas nás stál dost nervů. Dali jsme sice brzy gól a hráli dál do zhuštěné obrany, ale soupeř, který nutně potřebuje body na záchranu, postupně zvedl hlavu a začal presovat v hloubi našeho pole. Měli jsme s tím problémy a druhý poločas jsme odehráli s obavami o výsledek. Také proto, že jsme ztráceli jednoduché balony a když už jsme se přece jen do nějaké šance dostali, nevyužili jsme ji. Chyběl tomu zkrátka z naší strany druhý pojišťovací gól. Naopak při vyložených šancích Kladna nás podržel Mára Štika v bráně. Naštěstí jsme vedení 1:0 udrželi až do konce, a pro nás to jsou zlaté tři body. Podle mého odhadu potřebujeme ještě tak další tři, abychom měli z hlediska záchrany úplný klid. Ve středu nás čeká derby na Motorletu, tak uvidíme, pokusíme se samozřejmě znovu bodovat.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – SK Kladno 1:0 (1:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 6. května 2018.

Branka: 4. Souček.

Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:4. Soupeřem zblokované střely: 2:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2.

Rozhodčí: Opočenský – Laštovička, Čikara.

Diváků: 70.

Vyšehrad U 19: Štika – Jireček, Škurek, Stareček, Hobza – Šídlo (79. Steinbart), Bazal (67. Majer) – Souček, Drozd, Ratner – O. Toman (86. Klouček). Na lavičce byl ještě připraven brankář Hampapa. Trenéři Jaromír Jindráček, Miroslav Obermajer a Jiří Novotný.

Kladno U 19: Vokoun – Kopačinský, Dáňa, Kubů, Jizba – Stříška – Pospíšil, Richter, V. Procházka, Sekanina – Holub (67. Mráček). Trenéři Petr Brabec, Jakub Andrýsek a Martin Hřídel.

 

Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

16 O. Toman

4 Majer

3 – Drozd, Souček

2 – Babka, Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Krasnyanyk, Prokopec

1 – Klouček, Ratner, Stareček, Steinbart, Šídlo

 

Asistence

9 Klouček

8 – O. Toman

7 – Drozd

6 – Babka

3 – Jireček, Majer, Ratner, Souček, Steinbart

1 – Krasnyanyk, Menšík, Stareček, Šídlo, Škurek

 

Foto ze zápasu: zde

Foto: Martin Saladiak

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...