INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 gólem Starečka zdolala českobudějovické béčko 1:0

U 19 – Starší dorostenci Slavoje Vyšehrad si připsali během poslední květnové neděle 13. vítězství v této sezoně. Na hřišti v Krči porazili béčko Dynama České Budějovice 1:0 a vrátili se do první poloviny tabulky na 8. místo s tím, že dvě kola před koncem ztrácejí na čtvrtý Benešov jen tři body.

Jediný gól utkání padl po změně stran a rohovém kopu Tomáše Ratnera: jeho autorem byl hlavičkující stoper Tomáš Stareček. Byla to jeho třetí trefa v tomto ročníku. Tým Vyšehradu U 19 odehrál sedmý zápas bez inkasované branky: čtyři čistá konta vychytal Jakub Mužík a tři Marek Štika.

V úvodu zápasu dal o sobě vědět Ratner: ve 4. min. se pokusil sám o zakončení, jeho střelu však zadáci Jihočechů zblokovali. V 17. min. pak obešel z levé strany bránícího protihráče, odcentroval na Tomana a ten trefil hlavou tyč brány Dynama B. Vzápětí kopali mladí šemíci roh, Ratner „posadil“ balon tentokrát na Součkovu hlavu, který sice trefil horní růžek brány, gólman Vávra ale míč kryl.

Úroveň hry potom na nějaký čas poklesla, hra byla oboustranně rozháraná a bez zakončení. Až pět minut před pauzou přihrával zprava Drozd a Souček se ocitl v gólové šanci, Vávra byl však na „místě činu“ také včas a zblokoval střelu na roh. Soupeř nepředvedl směrem dopředu v první půli vůbec nic.

Zatímco úvodní poločas vyhrál Vyšehrad na střelecké pokusy 8:0, po změně stran to bylo ještě markantnější. A v 54. min. konečně zahřmělo. Drozdovu střelu Vávra ještě stihl vyrazit na roh, po jeho rozehrání však padl jediný gól střetnutí. Ratner si vyměnil balon nakrátko s Drozdem, odcentroval na zadní tyč, kde najednou „vyrostl“ Stareček a zblízka poslal míč hlavou od břevna dolů a za brankovou čáru: 1:0!

Mladí šemíci nepolevili v aktivitě, naopak ještě víc sešlápli plyn v ofenzivní aktivitě. V cestě jim však stál vynikající brankář Vávra. V rozmezí tří minut zneškodnil dvě Drozdovy šance: nejprve střelu k tyči, potom i hlavičku k tyči. V 73. min. měl ale štěstí při Šídlově střele ze střední vzdálenosti, která jen těsně minula tyč.

Pět minut před koncem hosté přece jen zahrozili, Peřina ale minul Štikovu bránu. V samotném závěru utkání měli vyložené šance dva střídající hráči Vyšehradu. Nejprve po přihrávce od Tomana zamířil Klouček k tyči, ale Vávra vyrazil na roh. A potom si poradil i se situací, kdy se před ním ocitl sám Rogers. Zápas tak skončil 1:0.

Také zbývající dvě utkání této sezony odehraje naše U 19 v Praze. V neděli 3. června ve 14.45 hod. to bude derby na Aritmě (16. v tabulce) a v derniéře sezony přivítá v neděli 10. června v 10.15 hod. v Krči celek Táborska (6. v tabulce).

Trenér Miroslav Obermajer: „Jsem moc rád, že to kluci zvládli, protože jsme hráli na přírodní trávě po dlouhé době. Po celé utkání jsme kontrolovali hru a měli spoustu střeleckých pokusů – na rozdíl od soupeře, který ani jednou netrefil naši bránu. Nám se z pěti vyložených šancí povedlo dát alespoň ten jeden gól, který také nakonec znamenal tři body. Těší mě, že jsme se díky tomu znovu posunuli do horní poloviny tabulky. Čeká nás teď zápas na Aritmě a o žádném podcenění nadcházejícího soupeře, přestože je poslední v tabulce, nemůže být řeč. Kluky jsme naučili hrát poctivě a týmově, takže laxní přístup si nemůžeme dovolit v žádném zápase. Pokusíme se prosadit vlastní hrou a pak věřím, že zvládneme i zápas na Aritmě.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Dynamo České Budějovice B 1:0 (0:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno 27. května 2018 v Krči.

Branka: 54. Stareček. Střely na branku: 11:0. Střely mimo: 9:2 Soupeřem zblokované střely: 2:0. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Starý – Bužo, Makajev.

Diváků: 30.


Vyšehrad U 19: Štika – Jireček, Škurek, Stareček, Hobza – Bazal (46. Šídlo), Majer – Souček (87. Tomášek), Drozd (82. Rogers), Ratner (68. Klouček) – O. Toman. Na lavičce byl ještě připraven brankář Hampapa. Trenéři Miroslav Obermajer a Miroslav Jíra.

České Budějovice B: Vávra – Švejda, Collin, Ardamica, Vogl – Martinec, Carda (82. Peřina) – Trnka, Sedlák (46. Faltýn), Kortiš (82. Bicenc) – Strejček. Trenéři František Mertl a Jan Dvořák.

 

Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

17 O. Toman 

4 Drozd, Majer, Souček 

3 – Stareček

2 – Babka, Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Krasnyanyk, Prokopec

1 – Klouček, Ratner, Steinbart, Šídlo

 

Asistence

9 Klouček

8 – Drozd, O. Toman

6 – Babka, Ratner 

4 Majer

3 – Jireček, Souček, Steinbart

1 – Krasnyanyk, Menšík, Stareček, Šídlo, Škurek

 

Foto: Martin Saladiak

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...