INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 podlehla Slavii B 1:3

U 19 Slavia není k poražení každým dnem, a to platí samozřejmě i v České lize staršího dorostu. „Osmnáctka“ sešívaných téměř pravidelně tuto soutěž vyhrává, nicméně letos v dubnu ji naše U 19 porazila na Vyšehradě 3:0. V sobotu 19. srpna v Krči se tento úspěch mladým šemíkům zopakovat nepodařilo, v průměru o rok mladším slávistům podlehli 1:3. Alespoň čestného úspěchu dosáhl střídající Franta Babka až pět minut před koncem utkání. Po dvou kolech České ligy U 19 je Vyšehrad se třemi body z Mostu na 6. místě tabulky, již vede už nyní Slavia B.

Naše U 19 (bez zraněných Hobzy a Součka) držela vyrovnané skóre téměř celý první poločas. A sama dokázala ohrozit branku Slavie. Ve 14. min. z trestného kopu Prokopec a ve 22. min. po rohu, který rozehrál Drozd, Rogers. Z velmi dobré pozice ale trefil jen brankáře Fülöpa. Ve 32. min. po přihrávce od Majera zkoušel přelobovat gólmana Slavie Bazal, ale přestřelil.

Ve 37. min. po přihrávce od kapitána Zinhasoviče hlavičkoval zblízka Bývalec: 0:1. Další velkou šanci měl opět Bývalec, ale ve skluzu minul.

Šest minut po změně stran a rohovém kopu vyhrál hlavičkový souboj ve vápně Vyšehradu Fencl: 0:2. V 64. min. M. Babka vyrazil střelu Šuberta, která měla gólové parametry. V 76. min. ale utekl Stárek a lobem zvýšil na 0:3.

V 78. min. rozehrál kapitán Šídlo trestný kop, ale F. Babka míč hlavou jen líznul a šel do zámezí. V 85. min. ale po přihrávce od Drozda F. Babka přece jen korigoval: 1:3! Kontaktní gól mohl ještě vstřelit v 90. min. Drozd, ale minul bránu.

V utkání 3. kola naše U 19 nastoupí v neděli 26. srpna od 10 hodin v Sokolově.

Trenér U 19 Miroslav Jíra: „Slavia potvrdila svoji kvalitu, přesto si myslím, že jsme s ní sehráli důstojnou partii. Obrovský rozdíl byl ale v kvalitě řešení finální fáze. My jsme své šance nedokázali vyřešit, zatímco Slavia ty své ano, a proto zaslouženě vyhrála.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Slavia Praha B 1:3 (0:1)

Česká liga staršího dorostu, hráno 19. srpna 2018 v Krči.

Branky: 86. F. Babka – 37. Bývalec, 51. Fencl, 75. Stárek.

Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:4. Soupeřem zblokované střely: 1:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:2.

Rozhodčí: Trska – Laštovička, Bočok.

Diváků: 85.

Vyšehrad U 19: M. Babka – Menšík, Stareček, Šídlo, Prokopec (73. Skalický) – Majer, Rogers (73. M. Procházka) – Bazal, Drozd, Čureja (68. Krejzl) – Trčka (50. F. Babka). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak a Trajanov. Trenéři Miroslav Jíra a Jaromír Jindráček.

Slavia B: Fülöp – Šimoník (80. König), Kubiš, Neruda, Schneider – Fencl (58. Šubert), Stárek, Zinhasovič, Bývalec (65. Garagič) – Vlasák, Michovský. Trenéři David Střihavka, Jaroslav Knypl a Pavel Pěkný.

 

Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

1 – F. Babka, Drozd, Prokopec, Rogers, Souček

 

Asistence

3 – Drozd

2 – Souček

1 – F. Babka

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...