INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17: prohrála se Slavií B 0:6, tým vedli poprvé noví trenéři

U 17 Ještě v mostecké premiéře nové sezony České ligy mladšího dorostu vedli naši U 17 stávající trenéři Alexandr Samuel s Michalem Hozákem, pak ale nastala změna. Alexandr Samuel totiž skončil na vlastní žádost a u týmu nepokračuje ani jeho asistent. Vedení klubu tak dalo dohromady novou dvojici: hlavní kouč Mirko Beuk – asistent Tomáš Petrach. Druhý z nich je na Vyšehradě samozřejmě známou tváří, už dříve zde působil u mládeže a navíc má v týmu svého syna Ondřeje, kapitána U 17. Popřejme nové trenérské dvojici hodně úspěchů v jejich práci s mladším dorostem Vyšehradu.

První krok jí sice nevyšel, soupeř byl ale mimořádně silný: Slavia, mistr republiky v kategorii starších žáků z uplynulé sezony 2017/18. Utkání se hrálo v neděli 19. srpna v Krči a skončilo půltuctovým přídělem: porážkou 0:6.

V utkání chyběli Vyšehradu Blerton Sejdia (v zahraničí) a nejlepší střelec U 16 z minulé sezony Jakub Douša (nemoc). Mladí slávisté měli vyloženou šanci už po pěti minutách hry, Alijagič ji však neproměnil. Po čtvrthodině hry se ale beztak prosadili zásluhou dvou „slepených“ branek, jejichž autory byli Višinský a Horský.

Mladí šemíci mohli také skórovat, dvě až tři příležitosti k tomu měl už do poločasu hrotový útočník Vodrážka: tu největší po centru Kubiese, kdy přestřelil.

Po obrátce se favorit této soutěže podle očekávání prosadil ještě víc, dvakrát se trefil Náprstek, jednou Šimeček a nakonec také autor prvního gólu zápasu Višinský. Z domácího týmu měl velkou šanci opět Vodrážka, jehož střelu brankář Vágner jen vyrazil. K dorážce se ještě protlačil důrazný stoper Přech, ale i on ztroskotal na gólmanovi Slavie.

Po dvou odehraných kolech je naše U 17 zatím bez bodového zisku na předposledním 15. místě tabulky a ve 3. kole se představí v Sokolově. Zápas se hraje v neděli 26. srpna s výkopem čtvrt hodiny po poledni.

Asistent Tomáš Petrach: „V prvním poločase jsme podali solidní výkon a dvě obdržené branky jdou na vrub chyb, plynoucích z toho, že si kluci teprve osvojují nový herní systém. Po změně stran se už ale jasně projevila kvalita soupeře a naše chyby se s ubývajícími silami kupily. Pozitivní je určitě fakt, že jsme si vytvořili i brankové příležitosti a třikrát jsme byli hodně blízko gólu. Zápas nám ukázal velké rezervy jak fyzické, tak i technické, na druhou stranu i solidní potenciál týmu a chuť na sobě pracovat. Podle mého mínění trenér Mirko Beuk přináší pro kluky velkou šanci fotbalově se posunout dál, kterou zatím možná ještě neměli. Pokud se jí chytnou, může tým hodně vyrůst.“

U 17: Slavoj Vyšehrad – Slavia Praha B 0:6 (0:2)

Česká liga U 17, hráno v neděli 19. srpna 2018.  

Branky: 17. a 86. Višinský, 54. a 65. Náprstek, 19. Horský, 76. Šimeček.

Rozhodčí: Trska – Laštovička, Bočok. ŽK: Prebsl, Behenský (oba Slavia B).  

Diváků: 50.

Vyšehrad U 17: Klomínek – Šticha (62. Vlček), Melíšek, Přech, Herden – Janík – Paleček (86. Pospíšil), Petrach, Khomyn (62. Vlasák), Kubies (60. Mlejnek) – Vodrážka (76. Pařízek). Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach.

Slavia U 16: Vágner – Novák (46. Náprstek), Prebsl, Brejcha (46. Hrubý), Behenský – Horský (70. Šmicer), Šimeček, Langhamer, Krunert (46. Vorel) – Alijagič (46. Kokeš), Višinský. Trenéři Karel Piták, Pavel Vyhnal a Matúš Farkaš.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...