INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 B vyhrála v Ostré 2:0, skórovali Samushia a Hobza

U 19 „B“ Rezerva našeho staršího dorostu je i po třech kolech České divize U 19 bez bodové ztráty. Ve středu 29. srpna na hřišti nováčka soutěže v Ostré, obci na okraji Lysé nad Labem, zvítězila díky dvěma gólům po změně stran 2:0. U obou byl opět záložník Vít Tomášek: nejprve po jeho rohovém kopu dal vedoucí branku Nikoloz Samushia, o devět minut později pak byl i u zrodu akce, již zakončil druhou trefou do černého střídající obránce Jakub Hobza. Ten pak ještě nastřelil zdálky břevno. Výborný výkon však podal zejména brankář Tomáš Hanslík, který ještě za bezbrankového stavu zneškodnil penaltu, pak i několik dalších ošemetných situací a nakonec uhájil čisté konto.

Naše „osmnáctka“ tak má 9 bodů, ale v tabulce je stále čtvrtá, protože vyhrály i první tři týmy tabulky: Tempo, Admira B a Meteor B.

Náš tým přijel do Ostré v roli favorita utkání a trenéři Jaromír Jindráček s Petrem Floriánem také poslali na trávník velmi ofenzivně laděnou jedenáctku, kterou navíc vyztužil stabilní člen základní sestavy áčka U 19 Matěj Drozd. Jenomže samotný průběh utkání, respektive prvního poločasu, nebyl ani zdaleka tak hladký, jak se snad mohlo předem zdát. Navzdory územní převaze, vinou mnoha pokažených přihrávek kombinace často vázla a domácí bojovali, seč mohli.

Dvakrát se dostal do zakončení Samushia, ale minul. Po půlhodině hry přišla velká komplikace, kdy kapitán Pryshlyuk fauloval ve vápně Kratochvíla. Domácí kopali penaltu, ale Dozorec ji neproměnil – jeho střelu Hanslík vyrazil! Navázal tak úspěšně na minulou sezonu ještě v U 17, kdy se mu několikrát podařilo krýt penaltu, včetně těch v rozstřelech.

Až potom se dostal náš tým do první vyložené šance a k první střele na bránu domácích, Trčka ale trefil jen gólmana Volejníka. Ten pak zneškodnil i hlavičky obou Gruzínců Samushii a Jashiho z bezprostřední blízkosti. Ani Hanslík ale nebyl bez práce.

Po změně stran oživil hru příchod Hobzy, dalšího hráče z A-týmu. Vyšehrad B začal mít postupně navrch, Trčka zpoza vápna přestřelil, ale po necelé hodině hry již udeřilo. V 58. min. vypálil z úhlu Drozd a jeho střelu k tyči vytěsnil Volejník na roh. Ten rozehrál z levé strany Tomášek a v mlýnici před bránou se nejlépe orientoval Samushia: 0:1!

Chvíli nato, po trestném kopu a odraženém míči, mohl vyrovnat Těšínský, Hanslík ale jeho střelu zblízka bravurně vyrazil. Vzápětí přišli na hřiště, namísto Trčky a Samushii, Skalický s Trajanovem. V 64. min. právě Skalický poslal krásnou kolmou přihrávku do uličky nabíhajícímu Drozdovi, ten se dostal až před Volejníka, ten ale jeho střelu zblízka vyrazil. V 69. min. ale po velmi hezké akci se dostal míč od Tomáška k Trajanovovi, který se protlačil s míčem z levé strany podél brankové čáry, poslal zpětnou přihrávku na hranici vápna a našel Hobzu, který propálil vše, co mu stálo v cestě: 0:2!

V 80. min. mohl Hobza skórovat podruhé: jeho „padající list“ z dobrých čtyřiceti metrů přistál na břevnu domácí brány a odrazil se zpět do pole.

V dalším utkání České divize U 19 nastoupí naše U 18 v sobotu 1. září v 11 hodin v Krči proti dalšímu nováčkovi: České Třebové.

 

U 19: SS Ostrá – Slavoj Vyšehrad B 0:2 (0:0)

Česká divize staršího dorostu (skupina C), hráno ve středu 29. srpna 2018.

Branky: 59. Samushia, 68. Hobza.

Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 4:6. Soupeřem zblokované střely: 0:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Švagr – Kurka, Mojžíš. ŽK: Dozorec – Hanslík.

Diváků: 80.

Ve 30. min. neproměnil Dozorec (Ostrá) penaltu.

Ostrá U 19: Volejník – Strnad, Kučera, Kukla, T. Trnečka (88. Procházka) – Kratochvíl, Bílek, Těšínský, Chramosta – J. Trnečka (5. Novák, 63. Kaucký), Dozorec. Trenéři Radek Dozorec a Lukáš Dozorec.

Vyšehrad U 18: Hanslík – Brejcha (46. Hobza), Novichikchin, Pryshlyuk, Škobis – Jashi, Landík Trčka (63. Skalický), Tomášek (76. Šedina) – Samushia (63. Trajanov), Drozd. Na lavičce byl ještě připraven brankář Zvoníček a Kabeš. Trenéři Jaromír Jindráček a Petr Florián.

 

Branky Vyšehradu B v České divizi staršího dorostu

2 – Samushia

1 – Hobza, Jashi, Novichikchin, Pryshlyuk, Skalický

 

Asistence

4 – Tomášek 

1 – Jashi, Kabeš, Krejzl, Skalický, Trajanov

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...