INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Rogers zařídil dva góly U 19: výhra 2:1 na hřišti Doubravky

U 19 – Velký zápas, dost možná nejvýznamnější během svého dosavadního působení v dresu Slavoje Vyšehrad, odehrál v neděli 16. září v Plzni osmnáctiletý záložník Denis Rogers (na snímku). Na hřišti Doubravky byl u obou branek našeho týmu. První dal sám a druhý padl po faulu na něj z penalty, již proměnil kapitán Milan Šídlo. O výsledku 2:1 pro náš tým bylo de facto rozhodnuto už po půlhodině hry. Naše U 19 konečně vyhrála dvě utkání za sebou a posunula se z 10. místa do horní poloviny tabulky České ligy staršího dorostu na 8. místo.

Doubravka je sice v tabulce na poslední 16. příčce soutěže, ve středeční dohrávce ale senzačně remizovala s vedoucí Slavií B. Důvod k přehnanému optimismu však před zápasem nebyl především vinou rozsáhlé marodky. Kvůli zranění či nemoci chybělo hned osm hráčů: Stareček, Hobza, Steinbart, Prokopec, Souček, Richter, F. Babka a Trajanov.

Oproti předchozímu utkání s Kladnem doznala základní jedenáctka čtyř změn (namísto Starečka, Hobzy, Prokopce a F. Babky nastoupili Skalický, Majer, Čureja a Trčka). A už po třech minutách hry přišla chyba v defenzivní činnosti, již potrestal domácí hráč Shklyarskyy a načal skóre: 1:0.

Za další tři minuty už bylo opět srovnáno. Krásnou kombinací završil Majer finální přihrávkou a Rogers překonal brankáře Brčka: 1:1! Po půlhodině hry pak nastal rozhodující moment celého utkání. Brankář Doubravky fauloval v šestnáctce Rogerse a kapitán Šídlo z penalty zajistil Vyšehradu vedení: 1:2!

V závěrečné pětiminutovce první půle měli vyložené šance a mohli pojistit vedení Bazal s Trčkou, bohužel zůstalo jen u šancí. Ne bohužel, ale bohudík, při nich zůstalo také na straně Doubravky, kdy se vyznamenal náš brankář Babka.

Po změně stran se už žádný výrazný moment neurodil. Mladí šemíci kontrolovali hru a dovedli zápas do vítězného konce.

V utkání 7. kola naše U 19 přivítá v neděli 23. září dopoledne jiný tým ze západočeské metropole: „osmnáctku“ Viktorie Plzeň, pátou v tabulce. Hraje se na Vyšehradě od 10 hodin.

Trenér U 19 Miroslav Jíra: „Zasloužené tři body zvenku, všichni kluci včetně náhradníků zaslouží pochvalu. Utkání vyšlo zejména středním záložníkům, jimž byli Franta Majer a Denis Rogers. Kromě dvou vstřelených branek jsme neproměnili ještě v první půli minimálně další dvě šance, na druhou stranu Matouš Babka zneškodnil dvě vyložené příležitosti domácích. Také jemu je potřeba poděkovat za předvedený výkon. Ve druhé půli jsme už kontrolovali vedení 2:1 a nepustili Doubravku do žádné šance, která by ohrozila naše vítězství.“

 

U 19: Senco Doubravka – Slavoj Vyšehrad 1:2 (1:2)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 16. září 2018.

Branky: 3. Shklyarskyy – 6. Rogers, 31. Šídlo z pen. Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:5.

Rozhodčí: Langmajer – Schneider, Liškutín. ŽK: Šídlo, Majer, Bazal (všichni Vyšehrad).

Diváků: 50.


Doubravka: Brček – Kaufner, Kořenek, Nový, Shklyarskyy – Svítek, V. Fleissig, Kadlec (70. D. Fleissig), Řehoř (46. Kuchta) – Vlk, Eret. Trenéři Josef Michálek a Zbyněk Kočí.

Vyšehrad U 19: M. Babka – Menšík (86. Novichikchin), Skalický, Šídlo, Landík (81. M. Procházka) – Bazal, Majer, Rogers, Čureja – Trčka (77. Jashi), Drozd (57. Samushia). Na lavičce byl ještě připraven brankář Saladiak. Trenéři Miroslav Jíra a Jaromír Jindráček.


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

4 – F. Babka

3 – Šídlo

2 – Drozd, Rogers

1 – Prokopec, Souček

 

Asistence

6 – Drozd 

2 – F. Babka, Majer, Rogers, Skalický, Souček

 

Foto: Martin Saladiak

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...