INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 podlehla osmnáctiletým fotbalistům Viktorie Plzeň 1:2

U 19 Snaha nechyběla, i pěkné fotbalové momenty a šance, bohužel vzepětí přišlo až po změně stran, a to na „osmnáctku“ Viktorie Plzeň nestačilo. Naše U 19 v utkání 7. kola České ligy staršího dorostu prohrála doma 1:2, a tak se znovu propadla z první do druhé poloviny tabulky, přesněji z 8. na 10. místo. Jediný gól kapitána Milana Šídla na mladé Západočechy prostě nestačil.

Mladí šemíci zahájili na domácí půdě aktivně, o zakončení se pokoušeli Rogers, Čureja i Majer. Jenomže po necelé čtvrthodině hry přišel velmi sporný moment, který naše hráče načas hodně vykolejil. Stareček posílal ve skluzu malou domů, ke zděšení všech hráčů v blankytných dresech i domácí lavičky mu ale sudí odpískal nedovolený zákrok a tudíž i drakonickou penaltu! Proměnil ji Václavík, přestože M. Babka vystihl směr střely a chybělo mu jen velmi málo, aby míč vyrazil.

Václavík byl největší hrozbou pro Babkovu bránu i v dalších minutách hry. Na druhé straně ve 27. min. po trestném kopu Menšíka a v závaru před plzeňskou bránou se míč odrazil k Rogersovi. Než se ale vzpamatoval, skončil mu do střely kapitán hostí Fišer a čistá šance na vyrovnání byla rázem fuč.

Po půlhodině hry Babka včasným vyběhnutím zneškodnil další velkou šanci Václavíka. Ve 33. min. mladí viktoriáni rozehráli zprava rohový kop, balon vletěl do vápna, hráči Vyšehradu ale nebyli sto ho jednoduše odkopnout do bezpečí. Lacino se tak k němu dostal Fišer a zvýšil na 0:2.

Šance či pološance na korekci nepříznivého skóre měli Rogers, Drozd i Čureja, brankáře Blehu ale nepřekonali.

Čtyři minuty po změně stran mohl přidat třetí gól hostí Pecháček, ale minul. Pak už převzal otěže hry domácí tým, měl však i smůlu, když Rogers v 53. min. trefil tyč. O chvíli později hezkým pokusem z otočky trefil jen dobře postaveného gólmana soupeře.

Přesně po hodině hry Šídlo našel přihrávkou Richtera, který nastoupil do druhého poločasu, jeho střelu z velmi nadějné pozice ale stihli zblokovat plzeňští zadáci.

Ještě větší šanci měl na druhé straně hřiště čtvrt hodiny před koncem utkání hostující Řezníček, když po trestném kopu hlavičkoval z malého vápna vedle. Vzápětí se hra zase přelila před bránu hostí, Fišer fauloval Bazala a Šídlo z penalty i s dorážkou snížil: 1:2! Jeho střelu z bílého bodu sice brankář Bleha vyrazil, ale u odraženého míče byl první opět Šídlo a poslal míč tentokrát „na místo určení“ do sítě.

Hráči Vyšehradu se ve zbylých minutách tlačili za vyrovnáním, tím se ale také otevírala obrana, a Plzeňští se tak dostali do dvou vyložených šancí. Koranda však přestřelil a Strmiskovu přesnou i tvrdou střelu k tyči Babka stihl vytěsnit. Porážku 1:2 ale on ani celý tým Vyšehradu už odvrátit nedokázal…

Naši U 19 teď čeká již potřetí za sebou soupeř ze západočeské metropole. Po zápasech s Doubravkou a osmnáctiletými viktoriány se představí na hřišti Petřínu Plzeň, který je šestý v tabulce. Hraje se již v pátek 28. září od 10.15 hod.

Trenér U 19 Miroslav Jíra: „Zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme nebyli dobří na míči, dostatečně pohybliví a agresivní, Plzeňští tak byli o něco lepší. Přesto jsme si vypracovali dvě velmi dobré příležitosti zásluhou Matěje Drozda a Tomáše Čureji. Bohužel jsme je neproměnili, zatímco soupeř ty své šance ano. Faktem ale je, že první gól dali díky velmi sporné penaltě. To mě mrzí, protože podobné situace byly i na druhé straně hřiště a zůstaly bez odezvy. Ale za výkon ve druhé půli jsem na svůj tým neskutečně hrdý, kluky jsem pochválil a poděkoval jim za jejich přístup. Pětačtyřicet minut se hrálo na jednu bránu, Plzeň jsme mleli a dali po zásluze kontaktní branku na 1:2. Bylo tam z naší strany ještě několik dalších skvělých akcí, kdy kluci ukázali perfektní vůli, morálku i kondici. Ve druhé půli podali všichni kvalitní výkony a navzdory porážce se usilovně prali o výsledek. Za to jim ještě jednou moc děkuji.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Viktoria Plzeň B 1:2 (0:2)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 23. září 2018.  

Branky: 77. Šídlo – 15. Václavík z pen., 33. Fišer.

Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 7:5. Soupeřem zblokované střely: 8:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2.

Rozhodčí: Opočenský – Laštovička, Kohout. ŽK: Šídlo, Bazal – Votava.

Diváků: 45.

Vyšehrad U 19: M. Babka – Menšík, Stareček, Šídlo, Landík (46. Richter) – Bazal, Rogers, Majer (52. Trčka), Čureja – Kabeš (63. Vácha), Drozd (69. Novichikchin). Na lavičce byl ještě připraven brankář Saladiak a M. Procházka. Trenéři Miroslav Jíra a Jaromír Jindráček.

Viktoria Plzeň U 18: Bleha – Pavlík (71. Votava), Řezníček, Fišer, Koranda – Strmiska – Václavík, Kuhajda, Pecháček, Kavka (68. Petrmichl) – Kotěšovec (58. Popovič). Trenéři Jaroslav Kovařík, Josef Parlásek a Pavel Průša.


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

4 – F. Babka, Šídlo

2 – Drozd, Rogers

1 – Prokopec, Souček

 

Asistence

6 – Drozd

2 – F. Babka, Majer, Rogers, Skalický, Souček

1 – Bazal

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...