INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 18 opět vyhrála rozstřel 3:0! Na Admiře ho vychytal Hanslík

U 19 „B“ Remízou 2:2 skončilo derby „osmnáctek“ Admira – Vyšehrad v České divizi U 19. A stejně jako týden předtím proti Třebši i tentokrát vyhráli mladí šemíci penaltový rozstřel 3:0! Zatímco proti Východočechům zazářil brankář Matěj Zvoníček, v Kobylisích to byl pro změnu Tomáš Hanslík (na snímku). Také on nepustil v rozstřelu ani jeden míč za svá záda, což je mimořádný brankářský počin. Za Vyšehrad proměnil třetí a rozhodující penaltu Lukáš Skalický.

Rezerva našeho staršího dorostu získala dva body a nadále zůstává bez porážky, i tak ale vinou horšího skóre klesla ze druhého na třetí místo tabulky. V jejím čele je Meteor U 18 (27 bodů) před Tempem U 19 a Vyšehradem U 18 (oba 25 bodů).

Utkání se hrálo v sobotu 6. října na hřišti při ZŠ Hovorčovická a tým Vyšehradu v něm koučovali Jiří Novotný s Petrem Floriánem. Již po třech minutách od zahájení hry se domácí ujali vedení zásluhou Doležala. Admira byla v první půli lepší, náš tým několikrát podržel Hanslík, přesto se podařilo ve 28. min. vyrovnat. Pautov si ze své strany navedl míč na střed hřiště, zpoza vápna vystřelil, trefil tyč a odražený balon poslal do sítě domácích Jashi: 1:1!

Vyrovnaný stav vydržel jen dvě minuty. Ve 30. min. totiž znovu Doležal vrátil Admiře vedení: 2:1. Vzhledem k obrazu první půle bylo jednobrankové manko před návratem ze šaten ještě přijatelné.

Pět minut po změně stran se pokoušel o vyrovnání z trestného kopu Richter, ale přestřelil. V 79. min. měli domácí dvě velké šance svůj těsný náskok pojistit, ale Doležal i Vilímek ztroskotali na Hanslíkovi. Chvíli nato mohl naopak vyrovnat hlavičkující Trajanov, ale neměl jednoduchou pozici a minul prostor mezi třemi tyčemi.

V 84. min. byl však faulován před vápnem domácích Vejvoda, který těsně předtím přišel na hřiště coby střídající hráč místo Pryshlyuka. Skalický rozehrál trestný kop, domácí odvrátili, ale jen k Richterovi. Ten vystřelil a odraženého míče se vzápětí zmocnil Vejvoda. Nejlepší střelec naší U 17 z minulé sezony prokázal, že se umí výborně orientovat ve vápně soupeře a poslal míč do sítě: 2:2!

Uběhla jen minuta a Vyšehrad měl najednou obrovskou příležitost dokonat obrat. Domácí kapitán Pronyshyn totiž fauloval v šestnáctce pronikajícího Jashiho, jenomže penaltu Novichikchin neproměnil – minul bohužel bránu Admiry…

Zápas se dohrával v hodně vyostřené atmosféře, ale rozhodčí Maiello si počínal zcela profesionálně a všechny vášně včas uhasil a zvládnul, a to jen za pomoci žlutého karetního mariáše.

Penaltový rozstřel zahájil Vejvoda a proměnil, zatímco střelu domácího Vilímka gólman Hanslík vyrazil! Za Vyšehrad potom ve druhé sérii proměnil Landík, i když se štěstím – gólman Admiry Šnajdr vystihl směr střely, míč se ale odrazil od tyče za jeho záda. Vzápětí Hanslík vyrazil i Matějkovu střelu. Ve třetí sérii proměnil Skalický, zatímco domácí Mařík napálil jen tyč Hanslíkovy brány. Naše U 19 tak z tohoto derby s emotivním závěrem vytěžila nakonec cenné dva body.

V dalším utkání České divize U 19 naše „osmnáctka“ přivítá v sobotu 13. října v 10 hodin na hřišti v Krči Cidlinu Nový Bydžov, která je osmá v tabulce.

 

U 19: Admira Praha B – Slavoj Vyšehrad B 2:2 (2:1), pen. 0:3

Česká divize staršího dorostu (skupina C), hráno v sobotu 6. října 2018 na Hovorčovické.

Branky: 4. a 30. Doležal – 28. Jashi, 84. Vejvoda a rozhodující penalta Skalický.

Penalty proměnili: Vejvoda, Landík, Skalický (všichni Vyšehrad). Penalty neproměnili: Vilímek, Matějka, Mařík (všichni Admira).

Rozhodčí: Maiello – Jelínek, Tvrz. ŽK: Pronyshyn, Rutta, Hronek – Jashi, Trajanov.

Diváků: 30.

V 86. min. neproměnil Novichikchin (Vyšehrad) penaltu.

Admira U 18: Šnajdr – Lipták (12. Loukota), Rutta, Pronyshyn, Mařík – Škurek (64. Nápravník), Horníček, Matějka, Vilímek – Drescher (70. Hronek), Doležal. Trenér Stanislav Krejčík.

Vyšehrad U 18: Hanslík – Brejcha, Novichikchin, Pryshlyuk (82. Vejvoda), Pautov (70. Šedina) – Landík – Jashi (90. P. Siruček), Majer (46. Trajanov), Richter, Kabeš – M. Procházka (53. Skalický). Na lavičce byl ještě připraven brankář Zvoníček. Trenéři Petr Florián a Jiří Novotný.


Branky Vyšehradu B v České divizi staršího dorostu

4 – Samushia

3 – Jashi

1 – Hobza, Krejzl, Landík (rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Novichikchin, Pryshlyuk, P. Siruček, Skalický, Šedina, Šídlo, Trčka, Vácha, Vejvoda


Asistence

9 – Tomášek

2 – Skalický, Trčka

1 – Jashi, Kabeš, Krejzl, Pautov, Richter, Samushia, Trajanov, Vejvoda

 

U 18: série bez prohry v České divizi staršího dorostu

18. srpna Vyšehrad B – Trutnov 3:2

26. srpna Vlašim – Vyšehrad B 1:2

29. srpna Ostrá – Vyšehrad B 0:2

1. září Vyšehrad B – Česká Třebová 4:1

5. září Benešov B – Vyšehrad B 0:1

15. září Vyšehrad B – Střešovice 3:1

22. září Kolín – Vyšehrad B 0:1

29. září Vyšehrad B – Třebeš 0:0, pen. 3:0

6. října Admira B – Vyšehrad B 0:0, pen. 0:3

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...