INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hektický závěr a zlé vyústění derby U 19 s Motorletem: 0:1

U 19 – Po třech bodech sahala naše U 19 v neděli 21. října v tradičním derby s Motorletem, nezískala však žádný. V 86. minutě za stavu 0:0 mladí šemíci nedali penaltu, zatímco o dvě minuty později soupeř stejnou výhodu proměnil. Zápas tak skončil prohrou 0:1 a v tabulce České ligy staršího dorostu naše „devatenáctka“ klesla do druhé poloviny na 9. místo.

Vyšehrad nastoupil bez zraněného kapitána Šídla a oba týmy si v prvním poločase hleděly zejména zabezpečené obrany. V úvodní půlhodině se dostali k zakončení hostující hráči Rohla a Podzemský a domácí Rogers. Vůbec nejblíž ke gólu měl ve 37. min. Stareček, který převzal od Šídla kapitánskou pásku. Po Drozdově rohu však přehlavičkoval bránu soupeře.

Po změně stran postupně narůstala převaha Motorletu a začal se dostávat i do šancí, při nichž mnohokrát zazářil gólman M. Babka, nejlepší hráč tohoto utkání. Zlikvidoval hlavně dvě vyložené šance hrotového útočníka hostí Svobody.

V 86. min. ale defenzivní záložník Motorletu Simaichl fauloval ve vápně Kabeše, který byl na hřišti jen čtyři minuty poté, co vystřídal Bazala. F. Babka ale penaltu neproměnil, brankář Motorletu Vyčichl vyrazil jeho střelu z bílého bodu i dorážku, byl z toho jen roh.

V 88. min. přišla kompenzace na druhé straně hřiště po faulu – nefaulu Kabeše, jemuž se chytře překulil přes nohu kapitán Motorletu Fleišman. Sám potom proměnil penaltu, i když se štěstím, jeho střela se odrazila od tyče, balon putoval po brankové čáře směrem k druhé tyči a nakonec zapadl do sítě: 0:1.

Každopádně ještě v 90. min. se měla kopat další penalta, kdy přihrávku Tomáška srazil rukou hostující bek Průša. Nedovolený zákrok byl v tomto případě evidentní a neoddiskutovatelný, nicméně hra pokračovala dál a vzápětí přišel konec zápasu.

V dalším utkání naše U 19 nastoupí v neděli 28. října v Příbrami proti tamní U 18.

Trenér Jaromír Jindráček: „Utkání bylo hodně bojovné, soubojové a odehrávalo se většinou ve středu pole. Vše spělo k remíze, nakonec ale oba týmy dostaly možnost kopat penaltu, kterou využil jen Motorlet. V kontextu celého zápasu byl sice o ten jeden gól lepší, ale my jsme samozřejmě zklamáni, protože jsme sahali po třech bodech a nemáme žádný.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Motorlet Praha 0:1 (0:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 21. října 2018.

Branka: 89. Fleišman z pen. Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:6. Soupeřem zblokované střely: 2:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:2.

Rozhodčí: Gunitš – Jeřábek, Hrivík. ŽK: Pryshlyuk, Kabeš, M. Babka – Simaichl.

Diváků: 50. V 86. min. neproměnil F. Babka (Vyšehrad) penaltu.


Vyšehrad U 19: M. Babka – Menšík, Stareček, Pryshlyuk, Hobza – Rogers, Majer – Bazal (82. Kabeš), Drozd (46. Landík), Vácha (85. Tomášek) – F. Babka. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Zvoníček, Novichikchin a Trajanov. Trenéři Jaromír Jindráček a Jiří Novotný.

Motorlet U 19: Vyčichl – Průša, Šibrava, Žižka, Zelenka – Simaichl – Rohla (62. Shyryaev), Václavík (70. Malý), Fleišman, Podzemský (67. Skliar) – Svoboda (82. Simandl). Trenéři Jan Rajnoch, Šimon Honetschläger a Jan Zítka.


Foto ze zápasu: zde

Foto ze zápasu: zde

Foto: Martin Saladiak

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...