INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Zraněními zdecimovaná U 19 padla potřetí v řadě: v Příbrami

U 19 – Jedno zranění za druhým kosí řady staršího dorostu Slavoje Vyšehrad. V neděli 28. října v Příbrami naše U 19 přišla již v průběhu prvního poločasu o záložníka Majera i útočníka F. Babku a přestože ostatní hráči dělali, co mohli, porážku 0:1 od tamní „osmnáctky“ neodvrátili. Po 12. kole České ligy U 19 a třetí porážce za sebou tak naše „devatenáctka“ znovu klesla v tabulce, tentokrát z 9 na 11. místo.

Zápas se hrál na příbramské umělce a domácí pod vedením bývalého reprezentanta Tomáše Zápotočného měli v první půli navrch, a to hlavně díky lepšímu pohybu i dynamičtějšímu projevu. Prosadili se ale až v nastaveném čase první půle po standardce, kterou sice naši hráči napoprvé odvrátili, domácí však dokázali vrátit balon do vápna Vyšehradu a Polanský překonal Matouše Babku: 1:0. Hned nato rozhodčí odpískal konec poločasu. Ten byl však neblaze poznamenán zraněním a vynuceným střídáním Majera a F. Babky.

Po změně stran předvedl Vyšehrad mnohem lepší výkon a defenzivě domácího týmu nedal vydechnout, hlavně při mnoha závarech před bránou gólmana Matějky. Vyrovnat mohli Bazal i Čureja, bohužel své šance neproměnili. Krásnou střelou z trestného kopu se prezentoval Drozd, ani ta si však nenašla cestu do sítě. Mladí šemíci si rozhodně zasloužili bodovat, fotbalový osud jim však ani tentokrát nepřál. Nezbývá než zabojovat ve zbytku podzimu, i když půjde o mimořádně náročné zápasy.

Do konce podzimní částí České ligy U 19 zbývají ještě tři utkání. Náš tým v neděli 4. listopadu přivítá na Vyšehradě vedoucí mužstvo tabulky Viktorii Žižkov a o týden později bude hrát v Písku, který je nyní devátý. Oba tyto zápasy se hrají od 10 hodin. V derniéře na domácí půdě v neděli 18. listopadu v 11.15 hod. změří síly s Meteorem VIII, třetím celkem tabulky.

Trenér U 19 Miroslav Jíra: „Navzdory porážce jsme oba trenéři, Jarda Jindráček i já, klukům po zápase poděkovali, protože se po zranění a vynuceném střídání Fandy Majera i Fandy Babky semkli a rvali se o výsledek, jak to jen šlo. Bohužel jsme neuhlídali jedinou situaci v nastaveném čase první půle, a to nakonec také rozhodlo o naší těsné porážce. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, v tom prvním byli lepší domácí, ve druhém zase my.“

 

U 19: FK Příbram B – Slavoj Vyšehrad 1:0 (0:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 28. října 2018.

Branka: 45. (+1) Polanský.

Rozhodčí: Vyhnanovský – Glogar, Stehlík. ŽK: Mezera – Čureja, Bazal, Trajanov.

Diváků: 40.


Příbram U 18: Matějka – Vokurka, Mezera, Lojín, Sirotek (52. Habart) – Vohradský (74. Pech), Zemánek, Obdržal, Čížek – Navrátil (65. Dvořák), Polanský. Trenéři Tomáš Zápotočný, Vladimír Klenz a Daniel Huňa.

Vyšehrad U 19: M. Babka – Menšík (33. Kabeš), Stareček, Vácha, Hobza – Bazal, Majer (39. Trajanov), Landík, Čureja (74. Novichikchin) – Drozd, F. Babka (43. M. Procházka). Na lavičce byl ještě připraven brankář Zvoníček. Trenéři Miroslav Jíra a Jaromír Jindráček.

 

Foto: Petr Saladiak

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...