INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Z náročného derby s Viktorií Žižkov vytěžila U 19 dva body

U 19 – K derby s Viktorií Žižkov nastupovala naše U 19 v neděli 4. listopadu 2018 sice doma na Vyšehradě, rozhodně však ne v roli favorita. Chyběl distancovaný kapitán Milan Šídlo, vyloučený den předtím v utkání B-týmu mužů, další hráče pak limitovaly nebo úplně vyřadily ze hry zdravotní problémy. Navíc soupeř z Prahy 3 šel do zápasu z pozice lídra tabulky. Ujal se také vedení, ale brzy vyrovnal stoper Tomáš Stareček, který si navlékl kapitánskou pásku. V penaltovém rozstřelu pak obstaral i rozhodující trefu, a tudíž i druhý bod. V tabulce České ligy staršího dorostu zůstala naše „devatenáctka“ na 11. místě.

V prvním poločase měli Žižkovští šest až sedm možností skórovat nebo alespoň nebezpečných střel, z nichž minimálně dvě, do nichž se dostali Chroust a Studený, byly čistými gólovými šancemi. Buď ale mladí viktoriáni minuli bránu, nebo je vychytal její strážce Matouš Babka. Na druhé straně měl dvě možnosti Čureja: poprvé ohrozil brankáře Slaninu z trestného kopu a podruhé, po přihrávce od F. Babky, přišel v rozhodující chvíli o míč a nestihl už zakončit.

Hned po zahájení druhé půle měl další žižkovskou šanci Tesař, nicméně Vácha, jenž nahradil na postu stopera Šídla, stihl jeho střelu zblokovat, jinak by skončila v síti. V 64. min. ale Tesař přihrál Livorovi, který se ocitl sám před M. Babkou a trefil k tyči: 0:1.

O šest minut později byl v prostoru před střídačkami faulován Hobza, Čureja z trestného kopu odcentroval balon do vápna, kde se k němu protlačil Stareček a vyrovnal: 1:1! Vyšehrad pak mohl něco vytěžit ještě z dalších dvou přímých kopů, jež prováděli Čureja a Bazal, ale nic z nich nebylo. Na druhé straně pět minut před koncem utekl po levé straně hřiště žižkovský Blažek a jeho střela olízla vnější tyč domácí brány.

V prvních dvou sériích penaltového rozstřelu proměnili jak Čureja s Pryshlyukem, tak i Žižkovští Studený s Lancem. Ve třetí sérii Vácha zaváhal, naopak Livora dal, i když na jeho střelu si sáhnul M. Babka. Ten vzápětí sám proměnil penaltu ve čtvrté sérii, to ale i žižkovský Hrubý. V páté sérii sice Bazal proměnil, ale M. Babka musel chytit, aby srovnal stav na 3:3, a rozstřel tak mohl pokračovat. To se mu také podařilo a střelu Kaislera vyrazil. Rozhodla tak šesté série, kdy Stareček proměnil, zatímco žižkovský Novinský ne – také jeho pokus zneškodnil M. Babka, jednoznačně nejlepší hráč tohoto derby.

Do konce podzimní částí České ligy U 19 zbývají ještě dvě utkání. Náš tým v neděli 11. listopadu v 10 hodin nastoupí v Písku a v derniéře na domácí půdě v neděli 18. listopadu v 11.15 hod. změří síly s Meteorem VIII.

Trenér U 19 Miroslav Jíra: „Z mého pohledu zasloužená remíza a klukům chci poděkovat, že jsme zvládli i penaltový rozstřel, kdy nás hodně podržel Matouš Babka. První poločas jsme odehráli velmi dobře, byli aktivnější na míči a kreativnější. Žižkov spíš spoléhal na kompaktní blok a brejky, což se mu dařilo – občas i díky našim až naivním ztrátám míče v defenzivě. Soupeř měl střely i nebezpečné situace, ale naštěstí jsme neinkasovali. Naopak my jsme měli sice víc ze hry, ale jen jednu střelu na bránu. Ve druhé půli se už obraz hry vyrovnal, Žižkov byl aktivnější, a nakonec z toho vzešel zajímavý zápas – pro diváky určitě, protože byl plný osobních soubojů, střel i standardek. Jarda Jindráček i já našim hráčům gratulujeme k zisku dvou bodů, z nichž také měli po zápase v kabině velkou radost. Neměli to jednoduché, protože se museli vyrovnat hlavně s absencí kapitána Árčího. Charakteru tohoto mužstva si můžeme vážit.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:1 (0:0), pen. 5:4

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 4. listopadu 2018.

Branky: 60. Stareček a rozhodující penalta také Stareček – 54. Livora. Penalty proměnili: Čureja, Pryshlyuk, M. Babka, Bazal, Stareček – Studený, Lanc, Livora, Hrubý. Penalty neproměnili: Vácha – Kaisler, Novinský. Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:11. Soupeřem zblokované střely: 1:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:1.

Rozhodčí: Švorc – Gryc, Habada. ŽK: Kaisler (Žižkov).

Diváků: 70.


Vyšehrad U 19: M. Babka – Menšík, Stareček, Vácha, Hobza (86. Pryshlyuk) – Rogers (81. Krejzl), Richter (70. Trajanov) – Bazal, F. Babka, Čureja – Drozd (75. Kabeš). Na lavičce byl ještě připraven brankář Hanslík. Trenéři Miroslav Jíra a Jaromír Jindráček.

Žižkov U 19: Slanina – Kaisler, Lanc, Pařízek, Hrubý – Studený – Chytra (86. Novinský), Chroust, Blažek, Livora – Tesař. Trenér David Hradil.


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

5 – Šídlo

4 – F. Babka

2 – Drozd, Richter, Rogers, Stareček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Bazal (rozhodující penalta v rozstřelu), Prokopec, Skalický, Souček, Vácha

 

Asistence

7 – Drozd 

3 – Majer 

2 – F. Babka, Hobza, Rogers, Skalický, Souček

1 – Bazal, Čureja, Landík, Richter, Stareček

 

Derby Vyšehrad – Viktoria Žižkov v České lize staršího dorostu

Podzim 2011: Žižkov – Vyšehrad 1:1

Jaro 2012: Vyšehrad – Žižkov 3:2

Podzim 2012: Žižkov – Vyšehrad 6:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Žižkov 4:2

Podzim 2013: Vyšehrad – Žižkov 1:4

Jaro 2014: Žižkov – Vyšehrad 4:0

Podzim 2015: Žižkov – Vyšehrad 1:0

Jaro 2016: Vyšehrad – Žižkov 1:2

Podzim 2017: Vyšehrad – Žižkov 1:2

Jaro 2018: Žižkov – Vyšehrad 2:1

Podzim 2018: Vyšehrad – Žižkov 1:1, pen. 5:4

 

Foto: Martin Saladiak

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...