INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dva Babkovy góly na Meteor nestačily: U 19 prohrála 2:4

U 19 – V derby starších dorostenců Vyšehradu s Meteorem VIII byl favoritem soupeř z Prahy 8, čtvrtý tým tabulky. Mladí šemíci se v neděli 18. listopadu na domácím hřišti rvali o výsledek a ještě v prvním poločase smazali dvougólové manko díky dvěma trefám Franty Babky, jenomže po změně stran znovu dvakrát inkasovali, a tak nakonec prohráli 2:4. Vyšehrad U 19 stráví zimní pauzu na 13. místě tabulky skupiny A České ligy staršího dorostu se ziskem šestnácti bodů. V této podzimní derniéře se loučil se svým působením na Vyšehradě trenér U 19 Miroslav Jíra.

Hned v úvodní minutě derby mohl poslat Vyšehrad do vedení Rogers, ocitl se s míčem tváří v tvář brankáři Vondráčkovi, ten ale včas vyběhl a velkou šanci domácího týmu zmařil. Ve 13. min. pálil kapitán Šídlo z 25 metrů nad a o minutu později Bazal mířil pod břevno, ale Vondráček jeho střelu chytil.

Meteor dal gól hned ze své první trochu vážnější akce. Po čtvrthodině hry se dostal z levé strany hřiště nikým neatakovaný Novotný až před Zvoníčka (chytal poprvé za A-tým U 19) a otevřel skóre: 0:1.

O pět minut později pálil z vápna po zemi Kotě, ale Zvoníček střelu kryl. Dvěma pokusy se pak prezentoval útočník Meteoru Jarovský, druhý gól dal ale po půlhodině hry znovu jeho spoluhráč Novotný. Až příliš snadno přešel přes několik domácích hráčů a v poklidu poslal balon k tyči: 0:2.

Mladí šemíci ale rychle zvedli hlavu, ve 34. min. po přihrávce od Richtera F. Babka pronikl do vápna hostí a přestože byl zezadu faulován, dostal se až před brankáře Meteoru a střelou po zemi ke vzdálenější tyči chladnokrevně snížil: 1:2! Ve 40. min. překonal Zvoníčka střelou z vápna znovu nikým neatakovaný Jarovský, trefil přesně k tyči, byl mu však odmáván ofsajd.

Ve 43. min. se dostal Zvoníčkův výkop až k F. Babkovi a ten přesným lobem přehodil gólmana Vondráčka: vyrovnáno 2:2! Dal tak celkově šestý podzimní gól, čímž se současně vyšvihl do čela týmové tabulky střelců.

Hned v nástupu do druhého poločasu mohl jít Vyšehrad do vedení, kdy po rohu hlavičkoval Stareček, byl však tísněn a balon skončil v zámezí. Vzápětí na druhé straně po trestném kopu hlavičkoval zblízka vedle Žáček. Po hodině hry vypálil z dvaceti metrů F. Babka, jeho střela byla tečována, brankář Vondráček si s ní však i proti velmi ostrému slunci poradil.

V 65. min. ale Šídlo (v nohou měl celý sobotní odpolední zápas juniorky v pražském přeboru) fauloval ve vápně Bíma a kapitán Nečas z penalty poslal Meteor opět do vedení: 2:3. Byl to klíčový moment celého zápasu a pak už byl Meteor na koni, aniž by se nechal vyhodit znovu ze sedla. Čtvrt hodiny před koncem utkání Nečas rozehrál ze značné vzdálenosti trestný kop, míč se odrazil ve vápně od země a zapadl za Zvoníčkova záda: 2:4. Na čáře se sice ještě snažil odvrátit pohromu Hobza, ale na balon nedosáhl. Byl to nejlacinější ze všech čtyř laciných gólů, jež v tomto utkání Vyšehrad inkasoval.

Kalich hořkosti ale dopil domácí tým do dna až v 87. min., kdy Bazal viděl po faulu na protihráče druhou žlutou a tudíž i červenou kartu.

Trenér U 19 Miroslav Jíra: „Vstoupili jsme do zápasu dobře a Meteoru jsme byli důstojným soupeřem. Snažili jsme se jeho hráče presovat, ale přestože naše hra nebyla špatná, znovu nás srazily individuální chyby a vinou dvou lacino inkasovaných branek jsme prohrávali 0:2. Ale nevzdali jsme se a po dvou vydařených akcích vyrovnali na 2:2. Franta Babka ukázkově dřel, a přineslo to efekt. Ve druhé půli však přišla další hrubá individuální chyba, tentokrát přímo ve vápně, a byla z toho penalta. Za stavu 2:3 to už byla z naší strany křeč, čehož Meteor využil a dal ještě čtvrtý gól. Meteor podal disciplinovanější výkon a vyhrál zaslouženě, k čemuž mu gratuluji. Získali jsme na podzim jen šestnáct bodů, což je určitě zklamání. Nepodařilo se nám tak v první polovině sezony naplnit představu o tom, že strávíme zimní pauzu alespoň uprostřed tabulky.“


U 19: Slavoj Vyšehrad – Meteor Praha VIII 2:4 (2:2)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 18. listopadu 2018.

Branky: 34. a 43. F. Babka – 16. a 30. Novotný, 66. a 76. Nečas. Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 4:5. Soupeřem zblokované střely: 1:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:3.

Rozhodčí: Maiello – Andras, Chustecki. ŽK: Bazal, Drozd – Mašek. ČK: 87. Bazal (Vyšehrad).

Diváků: 70.


Vyšehrad U 19: Zvoníček – Menšík (46. Drozd, 77. Kabeš), Stareček, Vácha (64. Landík), Hobza – Bazal, Rogers, Šídlo, Čureja (71. Trajanov) – Richter, F. Babka. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík a Pryshlyuk. Trenéři Miroslav Jíra a Jaromír Jindráček.

Meteor U 19: Vondráček – Žáček, Čížek, Lapka, Slavata (46. Špaček) – Bím, Kotě, Nečas, Mašek (90. Fiala) – Novotný, Jarovský (80. Hruška). Trenér Jan Fíček.


Foto: Martin Saladiak


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

6 – F. Babka

5 – Šídlo

2 – Drozd, Richter, Rogers, Stareček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Bazal (rozhodující penalta v rozstřelu), Prokopec, Skalický, Souček, Vácha


Asistence

7 – Drozd 

3 – Majer 

2 – F. Babka, Hobza, Rogers, Richter, Skalický, Souček

1 – Bazal, Čureja, Landík, Stareček, Zvoníček


Derby Vyšehrad – Meteor v České lize staršího dorostu

Podzim 2011: Meteor – Vyšehrad 0:3 (branky Vyšehradu: Jiráň 2, Balcárek)

Jaro 2012: Vyšehrad – Meteor 4:2 (branky: J. Duda, Jiráň, Ivančo, Vejvoda)

Podzim 2012: Meteor – Vyšehrad 1:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Meteor 2:0 (branky: D. Duda, Máče)

Podzim 2013: Meteor – Vyšehrad 3:1 (branka: Žampa)

Jaro 2014: Vyšehrad – Meteor 1:2 (branka: Řezáč)

Podzim 2015: Vyšehrad – Meteor 1:5 (branka: Janoušek)

Jaro 2016: Meteor – Vyšehrad 4:0

Podzim 2017: Vyšehrad – Meteor 3:2 (branky: Krasnyanyk, Stareček, Steinbart)

Jaro 2018: Meteor – Vyšehrad 1:2 (branky. O. Toman 2)

Podzim 2018: Vyšehrad – Meteor 2:4 (branky: F. Babka 2)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...