INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Senzace v režii U 19! Skolila lídra tabulky na jeho hřišti 2:1

U 19 – Mimořádně cenného a hodně nečekaného úspěchu dosáhla v neděli 17. března 2019 na xaverovské umělce „devatenáctka“ Slavoje Vyšehrad. Díky trefám Denise Rogerse a Martina Richtera porazila v utkání České ligy staršího dorostu lídra tabulky na jeho hřišti 2:1!

„Osmnáctka“ domácí Slavie doplatila jednak na to, že utkání zčásti podcenila, protože do něj nastoupila s příliš mladými hráči, dokonce i patnáctiletými, a jednak na fakt, že už od 8. minuty zápasu hrála jen v deseti bez vyloučeného Behenského, jenž se vyfauloval na F. Babkovi. Ten se stal hlavní postavou zápasu, protože kromě tohoto velmi důležitého momentu přihrával na oba góly Vyšehradu.

Červenobílí nastoupili do tohoto střetnutí pouze se dvěma hráči, kteří byli v sestavě už v prvním vzájemném utkání v srpnu v Krči, kde vyhráli 3:1. V týmu Vyšehradu zůstal tentokrát jen na lavičce Drozd, jenž si den předtím v utkání B-týmu mužů na Jižním Městě obnovil zranění.

Hned v úvodní minutě se dostal v šestnáctce domácích do kontaktu s obránci Slavie F. Babka a reklamoval, že byl faulován, hrálo se však dál. Ve 4. min. rozehrál Černý rohový kop a kapitán Šídlo hlavičkoval nad bránu Slavie. V 8. min. domácí zadáci chybovali, F. Babka vybojoval míč, faulem zezadu ho však zastavil Behenský, který tak vzápětí viděl červenou kartu a slávisté šli do deseti.

Před týmem v oranžových dresech bylo najednou 82 minut přesilovky, a tak šlo o to, jak ji co nejlépe zužitkovat. Jenomže velkou šanci si brzy vypracoval oslabený tým domácích, jmenovitě 15letý Náprstek, Saladiak ale jeho střelu zblízka vyrazil.

Ve 28. min. Richter zatáhl míč po pravé straně hřiště až téměř k brankové čáře, poslal zpětnou přihrávku na hranici velkého vápna, kde ji zachytil F. Babka a prodloužil doleva na Rogerse. A ten ve skluzu otevřel skóre: 0:1!

Vedení vydrželo jen minutu. Slávisté měli trestný kop, balon skončil na tyči a od ní se odrazil ke kapitánovi Hoškovi, který ho poslal do sítě: 1:1. Těsně před poločasem mohl poslat Slavii do vedení Náprstek, běžel sám na Saladiaka, ale minul jeho bránu.

Tři minuty po změně stran se dostal do další šance znovu Náprstek, tentokrát hlavičkoval ke vzdálenější tyči, ale Saladiak se protáhl a balon vyrazil na roh.

Rozhodnutí o osudu celého zápasu padlo v 56. min. Bazal zatáhl míč po pravé straně hřiště před střídačkami, přihrál F. Babkovi, ten zasekl balon a mezi dvěma protihráči našel přihrávkou nabíhajícího Richtera. Ten trefil přesně ke vzdálenější tyči: 1:2!

Slávisté se snažili vyrovnat, Hoškovu ostrou střelu vyrazil Saladiak a jen o minutu později včasným vyběhnutím zmařil vyloženou šanci Gajdošíka. Vyšehrad kontroval šancemi Babky, Černého a dvěma Richtera, jež zůstaly rovněž neproměněny. Zdálky to zkusil Mlejnek, ale těsně minul. Těsné vedení a senzační vítězství si ale už tým hostí nenechal vzít.

V neděli 24. března v 10 hodin naše U 19 přivítá doma na Vyšehradě své sokolovské vrstevníky a půjde o měření sil 13. se 14. týmem tabulky.

Trenér U 19 Mirko Beuk: „Pro nás určitě cenná výhra a obrovský úspěch. Navíc pro mě osobně byl zápas pikantní v tom, že na Vyšehrad jsem přišel právě od dorostu Slavie a hráče, kteří proti nám v tomto utkání nastoupili, znám. To mi také pomohlo při stanovení taktiky. Naši hráči ji dodržovali, obzvlášť dobré výkony podali Denis Rogers a Franta Babka. Hodně nám pomohla brzy udělená červená karta pro Behenského ze Slavie po jeho faulu právě na Babku. Měli jsme i další příležitosti dát góly, ale na druhou stranu při nás stálo sportovní štěstí a máme tři nesmírně cenné body do boje o záchranu. A to jsme se museli obejít bez Matěje Drozda a Toniho Sejdii, kteří kvůli zdravotním potížím zůstali jen na lavičce. Moc nám chybí na jaře také David Souček.“

Asistent Jaromír Jindráček: „Cenná výhra na hřišti prvního týmu tabulky. Zápas samozřejmě ovlivnilo brzké vyloučení domácího hráče, a to díky jeho faulu na Fandu Babku. Myslím, že jsme byli po celé utkání bojovnější, víc jsme chtěli, a tyto faktory se ukázaly být rozhodující. Slavia byla přitom i v oslabení víc na míči, alespoň opticky, je však potřeba vyzdvihnout výkon Salyho. Velmi dobře zachytal, zatímco hráči v poli byli ochotni za sebe zaskakovat. A to se cení, protože když už se nějaký problém v průběhu zápasu objevil, podařilo se jej hned uhasit.“


U 19: Slavia Praha B – Slavoj Vyšehrad 1:2 (1:1)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 17. března 2019 v Horních Počernicích.

Branky: 29. Hošek – 28. Rogers, 56. Richter. Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 2:7. Soupeřem zblokované střely: 1:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:1.

Rozhodčí: Starý – Vojáček, Vítek. ŽK: Richter, Bazal (oba Vyšehrad). ČK: 8. Behenský (Slavia B).

Diváků: 45.


Slavia B: Sirotník – Šimoník, Hošek, J. Brejcha, Behenský – Garagič (79. Šimeček), Náprstek, Langhamer, Schneider – Kulhavý, Gajdošík. Trenéři Jan Bauer, Jaroslav Knypl a Denys Luksík.

Vyšehrad U 19: Saladiak – Bazal, Stareček, Šídlo, Mlejnek – Vácha (35. Popovič), Černý (88. Skalický) – Richter, Rogers, Krejzl (90. +1 Novichikchin) – F. Babka (78. Čureja). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík a Drozd. Trenéři Mirko Beuk a Jaromír Jindráček.


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

6 – F. Babka, Šídlo

3 – Richter, Rogers 

2 – Drozd, Stareček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Bazal (rozhodující penalta v rozstřelu), Prokopec, Skalický, Souček, Vácha

 

Asistence

7 – Drozd 

5 – F. Babka 

3 – Majer, Richter 

2 – Bazal, Hobza, Rogers, Skalický, Souček

1 – Čureja, Landík, Stareček, Zvoníček

 

Utkání Slavia B – Vyšehrad v České lize staršího dorostu

29. 10. 2011 Slavia B – Vyšehrad 1:1

18.   5. 2013 Slavia B – Vyšehrad 4:2

12. 10. 2013 Slavia B – Vyšehrad 6:1

3.  4. 2016 Slavia B – Vyšehrad 0:0, pen. 5:4

10.  9. 2017 Slavia B – Vyšehrad 7:0

17.  3. 2019 Slavia B – Vyšehrad 1:2

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...