INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 porazila Sokolov 3:0, zápas rozhodl hattrick Babky!

U 19 – Senzační vítězství na hřišti Slavie dokázali starší dorostenci Slavoje Vyšehrad potvrdit plným bodovým ziskem i v dalším utkání. V neděli 24. března, navzdory mnoha hráčským absencím, porazili doma 3:0 Sokolov. O podobu výsledku se postaral jediný hráč: hattrickem jej rozhodl hrotový útočník František Babka. Jeho mladší bratr Matouš v brance vychytal týmu druhé čisté konto v sezoně. Díky zisku šesti bodů z posledních dvou utkání je Vyšehrad s 22 body na 11. místě tabulky.

Hattrick v České lize U 19, tedy druhé nejvyšší dorostenecké soutěži, se povedl hráči Vyšehradu po třech a půl letech. Naposledy to byl 26. září 2015 Tomáš Junek, jenž v utkání Vyšehrad – Olympia Hradec Králové 4:3 nastřílel Východočechům tři góly.

Již v 5. min. si naběhl do sokolovského vápna F. Babka, brankář Větříček ho ale vytlačil až k čáře. Ke zpětné Babkově přihrávce se sice dostal Popovič, brankář Baníku ji ale bezpečně kryl. Ve 12. min. byl Popovič faulován a Větříček si poradil i s Drozdovým trestným kopem.

Sedm minut před poločasem musel bohužel odstoupit ze hry krajní záložník Krejzl (o 24 hodin dříve byl strůjcem vítězství naší U 18 nad Vlašimí 3:2), jenž si obnovil zranění. Nahradil ho Čureja.

Ve chvíli, kdy vypršela půlhodina hry, dostal F. Babka přihrávku od kapitána Šídla, zpracoval ji v běhu a přestože musel ještě svést běžecký souboj s bránícím sokolovským zadákem, dokázal se protlačit do výhodné střelecké pozice a ostrou ranou otevřel skóre: 1:0!

Deset minut před poločasem sokolovský Hackl pálil z trestného kopu těsně nad, ale s přispěním M. Babky, jenž vytěsnil jeho střelu na roh. Po jeho rozehrání mohl vyrovnat stoper Stan, leč přestřelil domácí svatyni.

Tři minuty po obrátce si F. Babka opět vypracoval zajímavou možnost k zakončení, trefil však jen brankáře Větříčka. Pak ale přišel úsek zápasu, kdy měli hosté územní převahu, nicméně bez užitku, protože mladí šemíci – vědomi si důležitosti utkání – pozorně a zodpovědně bránili. V 63. min. znovu utekl F. Babka a znovu trefil jen dobře postaveného Větříčka.

Potom se dostal hned třikrát v rychlém sledu za sebou k možnosti zakončit pravý záložník Vyšehradu Richter. Tu první promarnil zbytečnou zpětnou přihrávku, při druhé, to po Čurejově rohu, hlavičkoval k tyči a napotřetí vypálil po Šídlově centru. V obou případech mu ale pokazil radost ze vstřelené branky Větříček.

Jenomže právě sokolovský brankář, ač podal v tomto střetnutí výborný výkon, se nakonec sám nechtěně pasoval do role nejsmutnější postavy nedělního dopoledního představení na Vyšehradě. V 74. min. totiž rozehrával balon, avšak svůj úmysl, kam to má být, si v posledním zlomku vteřiny rozmyslel – s fatálními následky... Míč mu totiž vyletěl z ruky přímo k F. Babkovi. A ten nemilosrdně trestal: 2:0!

Sedm minut před koncem po velmi hezké akci Popoviče a jeho finální přihrávce korunoval svůj velký den třetím gólem F. Babka: 3:0! Vyšehrad tak vrátil Západočechům i s úroky srpnovou porážku 1:3 v Sokolově.

V neděli 31. března nastoupí naše U 19 znovu doma na Vyšehradě: v 10 hodin zde přivítá Dynamo České Budějovice B, poslední tým tabulky. Podzimní vzájemný souboj však vyhrála „osmnáctka“ Jihočechů 5:2.

Asistent Jaromír Jindráček: „Zaslouženě jsme vyhráli 3:0. Znovu jsme předvedli týmový výkon, kdy makal jeden za druhého. Chuť celého mužstva vyhrát byla patrná. Chyběli nám sice někteří stabilní hráči, ale ti, co za ně nastoupili, prokázali kvalitu, a tak je určitě na čem stavět. Po celý zápas jsme byli lepší a měli víc šancí, soupeře jsme pustili jen asi do dvou. Zápas samozřejmě vyšel hlavně Frantovi Babkovi, jenž dosáhl hattricku.“


U 19: Slavoj Vyšehrad – Baník Sokolov 3:0 (1:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 24. března 2019.

Branky: 30., 74. a 83. F. Babka. Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 2:4. Soupeřem zblokované střely: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:1.

Rozhodčí: Opočenský – Tvrz, Lafata. ŽK: Drozd, Šídlo – Kilyk.

Diváků: 35.


Vyšehrad U 19: M. Babka – Bazal, Novichikchin, Šídlo, Mlejnek – Drozd, Sejdia – Richter, Popovič, Krejzl (29. Čureja) – F. Babka (85. Skalický). Na lavičce byl ještě připraven brankář Saladiak. Trenéři Mirko Beuk a Jaromír Jindráček.

Sokolov U 19: Větříček – Hackl (82. Synek), Sýkora, Stan, Procházka – Veverka – Bursík, Dvořák, Frič (50. Šulc), Kilyk – Fišer. Trenéři Vít Vrtělka a Vlastimil Verner. 


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

9 – F. Babka

6 – Šídlo

3 – Richter, Rogers 

2 – Drozd, Stareček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Bazal (rozhodující penalta v rozstřelu), Prokopec, Skalický, Souček, Vácha

 

Asistence

7 – Drozd 

5 – F. Babka 

3 – Majer, Richter 

2 – Bazal, Hobza, Rogers, Skalický, Souček

1 – Čureja, Landík, Popovič, Stareček, Šídlo, Zvoníček

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...